Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, February 21, 2012

Sesi menjawab komen dari blogger!!!!

Memang sejak aku berblogging ramai yg bertanya
baeknyer Mr Y tulun amik gambo aku posing2 lagu tu
nak tau apa cerr...tak pun perkataan baru
"apa celop"
suka2 ati jer depa ni nak rosakkan bahasa
 Pose jab before menjawab komen
"think or pause before you said something"

Cara2 sebelum menjawab komen...
jgn risau aku takkan jawab
 "no komen"
"No komen" tu untuk retis ajer...
tapi blogger la ni pun feeling ala2 retis gak hehe
Memang Mr Y very supportive dgn hobi berblogging aku ni...so asal aku ada apa2
agenda ataupun entry pasti dia tulun amikkan gambo
dulu mula2 berjinak dgn dunia blogging ni mmg aku hulurkan
camera tu pada dia minta tulun amik gambo aku yg  
tergedix gedix nak bergambo
tapi malu2 tuceng ni
 
la La ni Mr Y lak excited nak amik gambo aku
sbb aku dah pandai posing2 sikit...ala takat lentok kepala tu bulehlaa...
 mungkin dia tengok minat aku ke arah blogging ni terserlah kot...
aku kan suka update segala al kisah
tapi dgn syarat entry aku wajib ada gambo

sbb aku tak koser nak mengarang panjang2...
sbb aku tau korang mmg femalas cam aku
gak nak baca panjang2 kan...hohoho jgn nak tifu yer!!!

tapi tak tak juga mungkin setengah org depa rajin baca entry panjang berjela
aku lebih suka gambo dan karangan tu balance...puas mata memandang
dan dapat gak knowledge
 Tapi bila aku dah letih nak berposing dan tak tau nak posing maut camna dah
jadila roper ni...Mr Y ni kekadang kalu mood dia hokey mmg  
cam2 angle non stop dia amik gambo aku selagi boleh!!!

tapi kalau mood dia kepenatan cam balik show or keje aku tak minta sangat dia amikkan
yelah kalau nak gambo tu santek...santek kerrr
harusla cameramannyer pun bersemangat nak amik
kalau dia pun "letih" aku buat bodo jer...tetapi kekadang Mr Y sian kot
tengok aku terhegeh2 dok amik 
gambo sendiri dia tulun gak ler...
camnila perjalanan seorang blogger tegar dan terhangat
tanpa "org tersyg" siapala kitakan
dan tak lupa pada follower yg setia kasih dgn blog ni
tanpa korang siapala blog ni

Itula apa2 yg kita buat yg penting  
hasil dan kepuasan

Psst: Apa2 pun aku bersyukur aktiviti berblogging aku ni banyak support dari Mr Y...kalau tak izin suami apa pun  tak menjadi.....kalau aku down rasa cam nak berenti pun dia akan motivate aku...

15 comments:

ratusiput said...

betul tu.aku pu suami n anak2 dah paham sgt2...sampai anak aku yg kecik pun kalau gi kedai makan...makanan sampai dia tak bgi sesape sentuh dulu sbb dia kate ibu nak amik gambo dulu masuk dlm blog.hehehe...

atty's said...

bagus mr y..sporting.

diana said...

seronok berblog bila ada sokongan dari yang tersayang.>:P

el said...

betul tu tanpa bantuan para suami caner lah nak amek gambo tu bgai nak update dlm blog hahahaha...Mr. Y mmg terbaek..:)

betul tu..el suka bc n3 yg ada selang seli ngan gambo..tp ada gak yg n3 tu gambar smpi cicah lantai blog tu mybbkan loading sgt2 lah slow..n kdg2 tu gambar tu ada yg xyah letak pun xpe...pandai2 lah pilih gambor..ni tak semua gambo pun nak letak hehehehe

tp kan..sukaati deme lah nak letak gambo byk mn kan..ate blog deme..kahkahkahhhh

Dee said...

sebijik mcm my best friend..dia yg selalu ingatkan..taknak amik gambar? hahaha..

lieyalatif said...

mmg hubby u sporting sis....mcm hubby i jugak heheeheh...tu syok posing yeak sis.....betul kate sis, dieorg paham kot kite ni minat blogging kan....

rasp said...

memang beruntung bila ada strong supportive gini kan sis...
membuatkan kita bersemangat....

Neeza.Areef said...

sgt supportive
x yah nyorok2 nk amik gambo kan

Has said...

my hb n kids pun dah paham n very supportive. awk x nak ambik gambar dulu ke? or mama..ambik gambar update kat fb..tu anak i la :)

Rinna said...

Hahaha..sama ler.. my hubby pun gitu.. kdg2 siap tanya tak nak ambik gambar ker.. sebab dia tahu bini dia nie.. suka ambik gambar dan masukkan dlm blog.. :)

cha said...

haha bagusnya suami sis. tp mcm me and hubby pun mmg before buat pape mmg tangkap gambar dulu. tp biasanya tgkp gmbr makanan sbb kitorg dua2 tak suka posing. maluuuu heee :D

Azizan Zolkipli said...

saya ni asyik kena ambik gambor orang lain aje, sampai gambor sendiri pun takde huhuhu ...

ct rahani said...

bagus la Mr Y.. supportive sungguh.. sy pun sama cam sis.. klu wat entry x letak gambar mmg rasa cam x lengkap.. hiks..

Delimasari said...

family udah faham yer

SURIA AMANDA said...

bagus kalau pasangan kite supportive kan...heheheh...bab along..anak jer la nak harap sekarang ni..