Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, February 22, 2012

Ride to Genting Highland~Here were comes!!!

Inila destinasi yg nak dituju
sempena menyambut birthday Mr Y.....
of courselaaa kena ikut citarasa dia
"birthday man wish"

Layan lap cam bese...
phening aku terpusing2 camni...
rasa cam nak tercampak kebelakang pun ada
 walaupun cam syiok...

tapi sampai kat atas ni mmg heavenlaaa sejuk beb!!
nak2 la ni musim panasss 
eksited bila nampak
Genting Highlands...
yolah aku mmg dah lama tak mai sini walaupun dekat kat umah
Kita cari parking dulu yer...punyala ya amat ramainyer umat manusia
aku ingat GH ni mmg tak pernah sunyi
ramai jer tourist...
nak2 mak arab and pak arab
 
Ni ha sibuk nak mencari tempat parking si "Kuda" ni
(aku gelar kuda sbb bila nak mak aii punyala tinggi...bila dah duduk okey)
bukan senang nak parking "Kuda" ni.....berat dan besau
Yesssa dah jenuh berpusing pusing main lap
finally sampai gak kat puncak
mabuk motor la kejap
Yessa
here is my 
"birthday man"
sukanyer Mr dapat pi riding yer....
pastu dapat main lap lagila gumbira....
sekali sekala bulehlaa...selalu sgt nipis montot....aduhai!!
depan entrance kat hotel genting...santek statue tukan...
Dimana mana pun kasi pose sikit...
ada pak arab tu dok amik gambo famous amos tu
aku dok menempel amik gambo sendiri
yelah apa barang hamek gambo biskut tu...amik gambo aku lagi bagus hehe
Nak pi riding tak pakai " fake eyelashes" ori u!!!
bergambo jab depan "Doraemon" exhibition....masa ni genting tgh buat promo
Doraemon...tp aku tak layan sgt...kalau bawak budak2 suka lani
Doraemauunnnnnnnnnnn!!!

Psst: Datang GH ni pun bersebab....cam bese next entry yer!!!

21 comments:

sisdee said...

bestnya genting...last best sbb naik motobike kan ;)

el said...

nak ikuttttttttt
dah lama x jejak kaki kt GH
last pi ms honeymoon 2006

teringkat nek roler koster
jerit2..mumyyyyyy mummyyyyy hahahahah last2..eh eh dh abis ke..sabo je lah

cha said...

bestnya ride naik GH. teringin nk naik moto dgn kazaa huhu tp dia x kasik. dia ckp naik kete je sudah. haih. wah celeb kt mane. tak saba ni :D

Cik Ina Do Do Cheng said...

jeles dah lama akak tak gi genting. posh naik motor berkuasa kuda plak tu, alangkah nikmatnya. chinese look ye MR.Y ko : )

SURIA AMANDA said...

uish..lama x naik genting...bila la nak sampai kan...

Neeza.Areef said...

bestnya..lom penah ride jauh2 lg

Rinna said...

Dah lama nyaa..tak naik GH..huwwaa.. bestnyaa.. :)

Nath said...

I like the statue ;)

adarnadzmie said...

syokkknyaaa dpt naik motor ke GH..mesti lengoh bontot kan...:)

atty's said...

ni yg rasa mcm nak g genting..

amy syahiera said...

wahh ! best nye dapat g GH !
jelous mehh !
doraemonn ! err , favourite tu !
hehe :D

Mr feckry said...

lame juga tak pegi sane

mamaNoriz said...

klu diriku naik Kuda tu, confirm pengsan kaw2 punye masa lap sbb tgok curam bawah...huhuuuu

SyaNa said...

wah naik kuda naik GH
kalo aku sure kematu montot
silap2 xmuat seat
hahaaa

sori la bz lama xtinggal jejak
skrg da ok sket da

ratusiput said...

bila dah ada anak mmg tmpat2 cmnilah aku kena slalu pegi... :)

CikLilyPutih said...

naik motor? tak sakit montot ke? klu aku lah berguguran lemak di sana sini

NUNU EERA said...

nak request g genting utk bzday nnti jgk la.. hhehe..

ummiross said...

bestnya Genting, lama ummi tak pergi,masih sejuk lagi ye..

.: iEyLa :. said...

waahhh...naik GH ber2 je..hihi..

Bitt (double IS) said...

wah naik kuda...best...ramai olang tak? hehehe

ct rahani said...

beshnya.. tpt yg best utk enjoykan diri kan sis.. :)