Klik Jangan Tak Klik

Friday, July 29, 2011

Cadangan Kek Raya Tahun Ni...La Manila Cake House

Sorry yer lum pun Ramadhan dah
sibuk citer pasal
Raya....hehe

Sorry yer illustrasi adalah kureng memuaskan
and kek tu pun dah rosak sikit sebab terhoyang hayang
dok dalam keta...

tapi nak citer gak
inilah 1st time aku rasa kek dari
La Manila Cake House
order dari colleague

Selalu gak nampak outlet La Manila ni
dekat TTDI tempat keje lama
tp tak pernah singgah & makan pun
sebab nampak cam bese2 ajer

Rupa2nya sedap gak bila terai order
tamak order
"pineapple carrot cake"
sampai 3 ketol

tapi idakler aku makan sekaligus
walaupun kek ni boleh dikategori menyihatkan
sbb ala2 fruit cake....tapi aku ni mmg jenis suka makan sikit sikit
cam tikus hehe
(dlm fridge pun ada seketol lagi)
bagi aku makan sikit2 ni baru ada feeling
(tp yang sebenarnya aku pun takut kalau kalori masuk banyak sgt dalam badan huhu)

Carrot cake lain yer....besar pulak tu packaging
murah jer RM3++ ajer
kalau Secret Recepies mahal
tapi kecik jer kan

Dari segi rasa yang ni lagi sedap
ikut tekak aku yer!!!

Yang ni lak blueberry cheese cake
untuk Mr Y rege RM6 hengget ajer
untuk Mr Y sbb dia suka cheese
cake....sedap sgt!!!

Pastu ni choc cake dia.....aku tak rasa snap member punya
tapi aku gerentilaa mesti sedap
sebab semua member yang order kata sedap
so this coming raya punya cake takmo lagi Secret Recepies
dah ler mahal mengalahkan makan kat restoran 5 star
service pulak ke laut...
nak nak outlet Sg Buloh

kek dia pun aku dah muak....
sebabkan takde pesaing jer
udah mcm Astro...kalau ada competitor lain mau jer aku beralih arah
melampau lampau charge customer

So untuk kek tahun ni aku nak tempah kat sini pulak
tukar selera

Psst: Yang aku tahu outlet La Manila ni ada kat Mid Valley & Kelana Jaya....dekat mana aku tak tahu...

12 comments:

el said...

adoiii dah le tgh lapar..lg ku jd lapar tgk kek2 ni...kek doyan ada x jual hahahaha

rasp said...

a few years ago ada satu outlet kat ampang nie sis...
and mmg i prefer kek dia dari SR...
tapi dah tutup kedai tu...
rupanya dah beroperasi di sana & Mid Valley ek....

ratusiput said...

nyum2...sama aku la beb kalau kek sedap mmg makan skit2...nikmat..hehe..

sekamar rindu said...

salam..

singgah kembali sambil folo ur blog..

* nice blog

syanasaid said...

btol SR xla sedap mana
org pegi pn sbb brand tu kuat
aku lg suke kek kedai biasa2

Azza Rynna said...

sdapnyer...yummy

tiefazatie said...

adui la..sedap2...waaa

Mimy Hamid said...

besar potongan kek ni...harga ada tax tak macam SR..La Manila ni dah lama gak la...tapi tak baper femes...dulu kt opis lama suka mkn lunch meal dia sedap gak

GaDis BuTtErFLy said...

wauuu, kek choc !!1 mmg terliur nie :)

NeenaAnuar said...

La Manila memang besttt! I suker gak cakes from there...

btw salam ramadhan to you dear.. :)

Intanberlian said...

huii sedapnye.trliur tgk choc cake tu.

NUNU EERA said...

bru je lalu depan kedai ni masa pegi pasar TTDI semalm.. mcm sedap.. nnti try la..