Klik Jangan Tak Klik

Sunday, May 8, 2011

Kasihnya IBU

Selamat Hari Ibu
khas untuk

My lovely mum....
Puan Hajah Rosnah Binti Nurdin

tak terbalas rasanya segala pengorbanan
yang diberikan dari kecik sampaila kebesar
susah senang tak pernah merungut
itulah ketabahan seorang Ibu...

Sentiasa ada walau dalam apa keadaan pun...
Aku mmg respek kesabaran my mum...
pandai serba serbi...sempurna segala2nya

Dan juga tak lupa untuk my MIL
yang sporting
Puan Hajah Ainon Binti Othman
aku rasa bertuah dikurniakan MIL yang baik hati
tak pernah ada pilih kasih antara menantu2 semua...
semua sama ajer...
hopefully hubungan kita anak beranak akan kekal dunia
& akhirat

Untuk kedua dua mak yang aku sygggg sgt....aku berdoa
semoga diberikan kesihatan yang baik
& dipanjangkan umur...
semoga kami semua dapat buat yang terbaik
untuk kedua dua mak
Terima kasih untuk segala2nya...

kalaula ada kesilapan juga kami mohon kemaafan
sebagai anak kekadang kita terlupa kita bnyk melakukan kesilapan
& mengecilkan hati mak kita tanpa disedari

Ingat!!!kita akan jadi anak yang berdosa
jika ibu kita berkecil hati....salah atau benar
kita sebagai anak kenalah beralah...

Entahlah aku sedar aku bukanla anak atau menantu yang baik
tetapi aku tetap cuba untuk buat yang terbaik
kekadang aku hairan bila tengok ada "anak"
dah kecikkan hati mak dia buat bodo jer...
tak rasa bersalah pun....kalau aku mesti aku akan cepat2 mintak maaf
sebab mesti rasa tak sedap hati punya...

Yang si emak pula walaupun anaknya tak mohon maaf
tetap bersabar mengampunkan dosa si anak
Sementara mereka yang bergelar "ibu"
ni masih ada didunia....rajin2lah ambil hati mereka
jgn dah takde baru nak menyesal!!!
Ambillah kesempatan ini untuk mengucapkan
"Selamat Hari Ibu"

Nak2 anak lelaki...selalu lebihkan isteri dari ibu....
ingat!!! tanggungjawab anak lelaki adalah kepada ibunya
isteri jatuh nombor dua...tetapi kebanyakan anak lelaki lebih mementingkan
si isteri apabila sudah berkahwin...
Kot ada yang terasa aku mintak maaf...tp cubalah fikirkan
kalu tak caya pilaaa tanya mana2 ustaz...jawapannya tetap sama
tp bukanlaa sampai mengabaikan isteri...

Tapi bagi aku...aku tak pernah nak membeza ini mak I...itu mak u...
bagi aku sama jer...tu sebab kalau Mr Y nak lebihkan mak dia aku
tak kisah...sebab aku tau itu tanggungjawab seorang anak lelakikan...

so kaum2 isteri yang ada perasaan seperti itu buanglaa jauh2..
kalau kita sygkan MIL kita insyallah suami kita akan lebih sayangkan
kita...percayalah buat baik dgn orang tua...insyaallah allah akan
balas yang lagi terbaik utk kita

Udah2 ler aku mengomel untuk entry ni...
hadiah "mothers day" pun aku tak cari lagi ni....

Tak lupa juga untuk semua IBU2 sedunia...dan special juga untuk mummy's

blogger...u all mmg ibu terbaik...

Aku ni ibu pada Mr Poposh jerlaa hehe

aku pun tingin nak jadi mummy....

Psst: I miss my mum.......masa buat entry ni aku meleleh dah....bab2 ni mmg sensitif


16 comments:

CutieIntan said...

saya pun turut meleleh membaca entri awak.......pengorbanan mak pada kita amak besarkan

Alinx said...

posh babe! klik klik =)

a loqman said...

selamat hari ibu kerana masih mempunyai ibu

Fatin Nadiah said...

rsa t'sentuh sngat ngan entry nie. Sya pun rsa sensitif jgak ble ckap psal parent nie

Fatin Nadiah said...

rsa t'sentuh sngat ngan entry nie. Sya pun rsa sensitif jgak ble ckap psal parent nie

Miecyber said...

Yepi Ama Day...

Osama Laden seorang Idola

YanaMIB said...

sy ni br merasa ada dua mak...hehe..kena contohi sis ni, xleh bezakn MIL and mak sendiri..and make sure hubby kita sentiasa lebihkan perhatian pd maknya..

jum kita sama2 usaha jd mummy..eh! =P

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Softtouch [Hanim] said...

selamat hari ibu buat sis,mak n mil sis...

InsyaAllah sis, nanti turn sis jd mummy.aminnnn.kita doa yer sis....

Gayahspears said...

kasih ibu bawa ke syurga :)

ieda said...

selamat hari ibu juga buat ibu dan MIL mu beb .. aku doakan impian mu utk menjadi ibu akan lekas2 terlaksana .. aminnnnnnnnnnnnn :))

NM02 said...

selamat hari ibu kepada ibu mu, ibu mertua mu dan juga utk kita suatu hari nnt. insyaAllah

mummysyafie said...

happy mother's day tuk Puan Hajah Ainon..

saya pun bab ni mmg sensitif..lagi² bila mak jauh

makdara TERdiva said...

ade rezki nanti dpt lah jadi ibu.. :)

NUNU EERA said...

hepi mother's day untuk ur both mom.. ;)

Delimasari said...

selamat hari ibu