Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, April 27, 2011

Souvenier @ Colmar Tropicale

Sebelum balik haruslah pi kedai
Souvenier kan beli apa yang patut
tak beli rasa rugi pulak
mmg la dekat tp kalau nak pi kira
berchenta gakkan
bak kata MIL
"dah nampak depan mata beli ajer"
aku pun kekadang dah terikut ikut perangai dia
hehe

Kan entry sebelumnya aku ada kasi tau yang aku sibuk
kat luar nak settle check out
tak nak follow aku rupa2nya dia pi tempat lain

Tengok tengok MIL aku rupanya melepak kat kedai souvenier
punyala lama rupanya dia pi memborong
SA ni pun kaki melayan macam2 yang dioffer nyer kat MIL aku
kalau aku tahan kang dia kata rugi tak beli
so layan jelah..

MIL aku lak pantang kena promo laju jer dia membeli

Ni jelah souvenier yang aku beli....dua untuk aku
satu untuk my mum
kat sini serba serbi mahal...

Paling aku berkenan mug ni sebab bercirikan ala2 english
kata SA tu original mai dari
France
bukan
"made in china"
tapi mmg halus buatannya

MIL aku dok borong mende2 nilah tp mmg cantek
sbb bercirikan ala2 english
aku tingin tp mahal sgt
so dapat beli mug tu pun jadilah
itupun dah puluh2 ringgit
eee tak koser aku nak bazirkan duit

So bertambahla koleksi FM aku yang tak berapa nak bnyk
dua kali aku pi
so dua ketol la FM aku ada dari Colmar Tropicale

Sedih tawww FM Medan aku patah dua....nak repair gak tu sayang MIL
yang kasi

Psst: Sebab trip ni bercirikan family so tak terancang nak beli FM utk korang insyallah akan ada vacation yang menyusul aku beli yer...

15 comments:

ratusiput said...

bestla mil ko kan.sama la mil aku kaki shopping.kdg dia yg bli bebeno.ehehe..tp seronok kan skali skala camni leh mengeratkan lg silaturrahim..

mama tisya said...

mmg mhl serba serbi..dlu pegi tk bli apa2 pn souvenier...tp skarng ni peminat FM,kalo pegi mn2 sure akan cr fm

qellissa said...

ala u nape tak beli fm lelebih..i suka kumpul fm gak..neway, nice mug tu..

NeenaAnuar said...

waahhh.. best gie coti2 yer.. colmar for short vacation trip memang best kann.. :)

♥MiZz-siHa♥ said...

brng2 kat cna mmg serba serbi mahal...
kite p cna pon beli FM je...yg lain tu mahal..

nurayunni said...

mesti harga mhal nie kan...

shezwan said...

nak gak mug tu.. nice one.. hehe ^_^

rasp said...

dapat MIL sporting mmg bestkan...
mug tu mmg kelazzz lah sis...
dah check ye takde "made in china"...
takut kena tipu je...

syanasaid said...

sume pn memahal ek
takpe la janji ade FM utk kenangan

hebat MIL ko..hahaa
dia borong dulu

Adi Zhaf said...

mai makan spageti =)

:: Cara Buat Spageti ::

wahida said...

tak pernah sampai situ lagi...

tuan tanah ni cantik la...siyes!!

NuNu EeRa said...

FM tu da mcm wajib bli klu g mna2 kan.. tpi my mom ske kumpul porcrlin plate tu.. ;)

ALoNa CintamaniszLite said...

Asalkan ada beli satu pun cukup...sbg ingatan, kan..

choirul said...

aku waktu ke borobudur beli gantungan kunci, lumayan buat kenangan

Rinna said...

Cantik2 laa FM tuh.. :)