Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, April 26, 2011

Kempunan nak pakai KIMONO

Memangla kalu nak ikutkan kempunan yang amat
sebab tak dpt ker
Japanese Tea Village
&
Botanical Garden

Tapi apakan daya bawak warga emas ni
memang tak sesuai untuk ke puncak tu...
itupun Mr Y sedaya upaya gak pi nak memenuhi permintaan
bini terchenta...

Sampai sanggup tunggu kat parking dgn FIL
(FIL mmg tak leh naik sebab baru baik sakitkan...kalau sihat pun I don't think blh jugak)
so that me & mil leh naik sampai ke puncak
rupa2nya hajat tak sampai sampai...baru sampai sini jer rupanya jauh lagi nak ke
Japanese Tea Village
kalau mendatar tu mungkin bolehla lagi tp sebab permukaan lagi tinggi
aku pun tak confident MIL aku leh naik lagi
kang jadi apa2 susah pulak

aku pun naik kesian
tapi MIL kuat semangat nak naik gak
sampai Pak Guard tahan sbb dah tau mesti MIL aku tak larat punya...

mmm tak taulah camno dia nak ke Universal Studio Singapore
next week....larat ke tak..

Shuttle bus ni pun sampai separuh jalan jer bukan
sampai ke Japanese Tea Village pun
so dari sini kena menapak agak jauh utk ke puncak...
kalu orang muda tu oklaaa lagi

So kat atas tu mmg not advisable
utk warga emas.
.
aku pun tak sangka punyala jauh..
masa pi riding 1st time pun kami kat luar jer tak masuk pun

itu sebab kali kedua Mr y gigihkan jugak
tapi tak kesampaian...insyallah kali ke - 3 dapatla aku merasa nak
pakai Kimono
(siap pakat dgn MIL nak bergambo pakai Kimono)

So sebelum check out sempatla nak bergambo kenangan...lupa nak bawak
camera stand...so letak jerla atas TV
dapatla Mr Y menyelit...kalu tak dia jadi cameraman jerla..

Siap request check out lambat lagi semata2 aku nak bergambo
hehe

Sebelum check out harus amik "souvenier" ni sbg
kenangan...

Nak bergambo dgn ..apa nak panggil ni yer...tak sempat sibuk naaa
dia dok melayan orang ramai sgt...yang nak mintak belon

Aku sibuk melayan gambo kat luar
MIL aku sibuk kat tempat lain
next entry yer...lum habis daaa citer Colmar ni hehe


Psst: Mungkin aku plan trip lainla untuk Japanese Village ....

10 comments:

jaya jr said...

haha,enaknye dapat bersiar-siar..

rasp said...

harus repeat utk langsaikan kempunan u tu sis....

Organikaceh said...

Nice artikel, terima kasih sudah berbagi, salam kenal.

saharinasaharudin said...

colmar tropicale.best kan? :)

Rozuan Ismail said...

best gila g bukit tinggi.ada perkampungan jepun plak..

Adi Zhaf said...

haa kimono tulah nak sebut adooi..tu pon bleh lupe =P

:: Makan D'Astria ::

Joy said...

terkenang lak kejadian I tergolek dog ms menapak ke Japaness Village..

diana said...

lain kali nanti pi berdua je la..:p
boleh pi sampai atas nun..

ieda said...

haa harus beb .. kalau idokk dpt den tgk mu pakai kimono :))

ALoNa CintamaniszLite said...

Erm..layan ibubapa sebaik2nya ni dapat keberkatannnnn..insyaAllah.