Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, April 27, 2011

Jinak jinak Angsa bley

Ni tempat wajib dilawati & juga utk sesi bergambar yer

Menenangkan ajer tengok pasangan swan ni berenang

Ni pulak swan putih....geram aku tengok
tapi aku sebenarnya penakut gak...especially tang paruh tu

So kalu korang pi kedai souvenier jgn lupa yer beli makanan utk depa
ni...bg makanan pada binatang pahalanya
bnyk taw...so jgnla kedekut utk
bersedekah walaupun pada binatang...

berapa kali shoot ni..punyala penakut ya amat

Siap menjerit jerit kat situ bley
sampai Pak Arab yang ada kat situ pun terkezut siap amik gambo aku lagi...sabo jelah

Tapi bila dah terai mmg bess experience ni
tak percaya cubalah...

Tapi swan ni smart asal aku nak pegang jer
depa reverse ke belakang

Tapi bila nampak jer aku pegang food
laju jer dia mai

Ingat dah settle dgn swan putih...dtg pulak swan hitam nak food jugak

Asal "hitam" jer mesti aku ingat ganas...rupa2nya
yang ni baik jugak

So apa2 pun mmg bessla pengalaman kasi swan ni makan
sbb aku pernah tengok Mr Y kasi makan
dgn Ostrich dia kata sakit
tu sbb yang aku fobia..

Apa2 pun walaupun short trip
tapi tetap bess & yang penting dapat happykan orang tua kita
tu pun dah buat aku happy

Tapi kalau nak stay berdua tu mungkin tak sesuai
utk kami berdua...sbb aku prefer tempat yang more happening
tapi kalau nak bawak orang tua or family berehat mmg sesuai

Ada jugak yang bertanya kalau honeymoon sesuai tak
sesuaila sgt...sbb orang feeling honeymoon nikan nak memerap dalam bilik ajer
mmg sesuai

&

Ada juga yang bertanya kalau bawak anak ok tak...
ok jugak tapi rasanya Genting lagi bess kot bnyk games
compare to Colmar Tropicale
bukan apa takut budak2 cepat bohsankan...

Psst: Sampai la ni aku rindu sgt dgn swan2 tu...rasa nak pi jer lagi...masa ni tak leh lama sbb PIL aku tengah tunggu kat CarPark sbb depa dah tak larat nak berjalan lagi.


16 comments:

nureenina said...

uisyh~~beshnnyer main2 ngan swan ~

ratusiput said...

aku pun takut.takut kena gigit.tp tak cuba mane nk tau kan.slalu dok bg makan ikan je.

Shu Shinju said...

bestnyeeeee bagi swan tu makan.... swan ni adik beradik itik angsa ke..kalau angsa shu takottt...

AngahSayang2314 said...

wow best tul tengok isma kat sana

ALoNa CintamaniszLite said...

Mmmg suka tgk gambar dan baca citer org gi bercuti ni..huhu..syiok!!

rasp said...

brani gak u ye sis...
kalo i ntah brani ke tak...
takut kena suduuuuu...

ieda said...

uishhh jinak tuu swan tuu .. cute jer beb .. nak2 bila ko sentuh swan tuu dah mcm awekks korea ekekek

haa ada swan itam .. x pernah tgk .. jinak jugak ..

DaZzlingLilLy said...

cantik swan putih tu..kalo i pun takut2 gak nk bg swan tu makan

Ena Qalinsya said...

wahhh sakan ko p bercoti bukit tinggi ek.. mujur dh baca terperinci, kalo idak mau aku nk holiday kat sana gak ihiks

afzan said...

jaga2 silap hari bulan kena sudu

Dee said...

dee pun jenis penakut..tp kalo anak2 dee depa beranilah..hehehe..berani jugaklah posh kan..berani mencuba..hihihi..

Rashid said...

Posh .. tengok hitam je terus ingat ganas.. hehe. Ni tentu teringat 'awan hitam' tuu ..

Bila saya amati memang comel je swan tu kan ..

Mr feckry said...

view cun la

adarnadzmie said...

cantik view kt bukit tinggi ni kan.. mcm oversea jer... hehe..

Rinna said...

Jinaknya Angsa tuh.. cam seronok plak bagi makan ekk.. :)

ezzah said...

cantik la :)