Klik Jangan Tak Klik

Thursday, April 28, 2011

Celup celup atau Celur celur

Habis sudah citer Colmar Tropicale
so back to normal routine
citerla pasal makan makan yer

Tapi ini bukanla makanan kegemaran aku
kureng sikit food2 camni
tapi layanla jugak seketol dua ketol

Tapi bukan nak cakap apalaaa
sos celur celur ker celup celup ni
sedap...manis ...masam ..pedas mmg terasa

Orang yang suka melayan celur celur ni
siapa lagi Mr Y laa....kalau buleh hari2 nak makan
aku tak kasi sebab bukannya bagus sgt nak melayan makanan camni
walaupun mungkin healthy tapi food ni macam makanan yang diproses
so takutla jugakkan...

Kalu nak yang panggang pun boleh...siap ada daging itik lagi

Harga ikut kaler lidi...makan dua orang pun leh cecah
dalam puluh2 ringgit

Korang kalu sedih korang update blog tak???
apa punya soklan daaaa...
sedih ke gumbira ka
blog harus diteruskan huhu

Psst:Bagus gak business celur2 ni.....

14 comments:

ratusiput said...

celur2 yg betulnya :) sebab masukkan mende dlm air panas kan.spara masak.mmg tak bagus sgt benonye mkn ni sbb makanan yg diproses.tp skali skala layan ok gak...

Rinna said...

Penah tgk org jual tapi tak penah lagik makan.. tah ler.. cam tak teringin lagik nak cuba..

kakchik@ella said...

ada 1 lori celup celur ni kt Bdr Baru Sg. buloh. nnt kc nak gi try cuba dan rasa lah. hihi ..

syanasaid said...

awat tgh2 cerita celur2 celup2 sekali kuar psl kalo sedey update blog ke idak tu??

mmg makan ni bleh cecah puluh2 RM..kadang rugi jek sbb kang lapar blk :p

shameel Iskandar said...

Rasanya saya tak pernah lagi mkn benda ni. hahaha, benda ke. Tapi teringin jugak nak merasainya.

qellissa said...

sedap nya steamboat tu..i pon suka mkn steamboat...=) slalu nampak yg celur je..x penah nampak yg bakar plak..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

as salam, sedap nyer kat sbl giant shah alam pun ada satu cam nie...kadang2 ada gak BSB gi sana.

etiey.com© said...

biasa yang dibeli nampak celup-celup je.. patutnya celur-celur lah

SURIA AMANDA said...

u...nak maintain kena update....kalau x lagi sedih....

Dee said...

masa bujang suka mkn ni kat area sogo tu..tp lama dah x makan..sedih x sedih..blog wajib..hehehe..

AngahSayang2314 said...

sedapnyer..... angah suka celup2 nie...... hehehee kat ner???

Mr feckry said...

wa ade sejarah dengan sate celup ni..sadis wo

ieda said...

ermm nie beb bukannya steamboat tapi dia cucuk dgn lidi ekekke
kat sini kami panggil cucuk2 .. hahaha mcm2 nama erkk ..

kalau tgk nama mcm pelik tapi kat sini beb banyak dijual di pasar mlm :))

bonda dadif aka akish said...

celur...

tp kalo sedey..tgk mood gak...kalo ade..make updatela..kalo idak..bo layanla..

=)