Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, March 23, 2011

Ya ampun orang JB...1 G daaaa..

Terima kasihlah kepada blogger Jay Bee yang prihatin
maaf sebab tersalah eja
DANGGA BAY
instead of
DANGA BAY...

Apa2 pun kita check it out menu breakfast day I kat Puteri Pan Pacific ni yer
so untuk blogger2 JB yang prihatin tatapla menu ini tanda kemaafan sebab tersalah eja...hehe
(I tak marah okey...I lagi suka ini bermakna u all mmg really baca apa yang update...thanks for ur prihatin)

ya kita mulakan yang ringan2 dulu...wajib cuba kalau aku pi mana2 buffet
toast bread....tak tahulah asal hotel jer semua sedap...kalu buat kat umah bese2 ajer...
maybe feeling vacation ni lain sebab otak rilex semua pun sodap!!!

Half boil egg ni bukan utk aku...aku kureng sikit...
buatkan utk Mr Y tersayang...suka naa half boil egg

Lepas tu ada lagi menu wajib....coffee...suka sgt mmg sedap....yang ada
Pal Sweet tu Mr Y...jaga kesihatan hehe

menu seterusnya bake beans & segala2la yang korang nampak
Mr Y kekadang bising...aku cuba sikit pastu aku rasa2 pastu tak habis
alahai yelah kalau nak makan semua mau pengsan...testing oklaaa kan ala
JJCM takkan host tu buleh nak makan semua menu yang ada
tapi melawan cakap somi dosa jadi aku amik ler ciput2...tak pun aku share
so tak ler membazir..inilah yang tak bagusnyer buffet
tapi dah dikasi free hantam sajalah kan

Lepas tu beralih pulak ker menu berat...after this NO LUNCH yer
jadi makan puas2...sebab nak jalan jauh...
Nasi Lemak, rendang ayam + sosej

takut nak makan "nasi lemak" leh makan bihun goreng....kalau tak takut
makan jer dua2 sekali hehe

Menu buffet kat hotel ni mmg tidak mengecewakan
banyak variety sampai tak termakan
selalunyer breakfast no many choices...tapi sini
mmg bess & food is delicious
(terasa begitu "kecil" diriku didalam gambar ni hehe)

Destinasi seterusnya yang memakan masa agak lama....besau naaa Jay Bee ni...kalau nak pi satu2 tempat makan masa gak....jakun jab amik gambar Seladang ker kobau ni...
cuba teka kemana agaknya destinasi seterusnya...
kasi tips tapi takde hadiah la yer...sebab aku masih mencari pemenang
"88888"
orang Jay Bee mesti tau aku nak ke mana ni hehe

Psst: Semalam tak dapat blogwalking sbb pi interview...doakan kejayaan aku yer...entahlah dapat ke tidak wallahulam...yang penting I've tried my bess...amin

12 comments:

$$ said...

mcm nk p area Desaru, Kota Tinggi saje ni. itu mcm kedai Putu Mayam terbaik dari ladang . hehe

MY SouL My HeArt said...

best no p jalan jalan

Rinna said...

Moga berjaya..dlm interview tuh yer..

Sedap tgk makanan tuh semua.. :)

ieda said...

wah2 sedap2 menu bfast mu beb .. den sukooo :) haa prihatin kawan2 blogger nie kan .. x kesah x kan nak marah kan beb .. kdg tu dah rasa betul dan x perasan kan ;)

Eri-chan said...

jika tempat baru terbaik utk u, i doakan u dpt kerja tu..anyway gud luck!

-oP_ida- said...

g interbiew erk smalam...GOOD luck sis........

Mr feckry said...

lamenye tak pegi JB

وردة حمرأ said...

besnyer makan3~:)

Kaseh said...

breakfast kat hotel mmg sedap beb..hang pi interview ka..goodluck okay.. doakan yg terbaik buat hang..

cunndaa said...

wah...tgk makanan, i jadi lapar......besnye law dpt makan time2 lapa mcm nie

Shu Shinju said...

gi interview?? gud luck kak posh..:)

caliph shuriken said...

dh lama x mkn bake beans tu.. sdap ar ^^

latest en3: keyword hot macam pizza