Klik Jangan Tak Klik

Thursday, March 24, 2011

Inilah destinasi seterusnya...punyalah jauh

Inilah dia destinasi yang nak di tuju....orang Jay Bee mesti tau punyalaaa
bayangkan 98km dari Jay Bee jauh tak jauh
hilang semua makanan breakfast tadi...mmg lapo balik ler jawabnya...

Desaru
...pantai tercantik kat JB ni
mmg cantek...model tu abaikan jerla...tengok air laut kat belakang tu mmg cantekkan...
antara aktiviti yang disediakan ialah utk seisi keluarga ialah swimming, fishing, snorkelling, canoeing, horse riding, jungle trekking, go-carting, golfing and windsurfing (ombak kat sini buleh tahan gak)
Aku meroyan gak nak pi berenang...pantang jer nampak laut...tapi Mr Y tak kasi...huhu
sebab masa tu ombak lain macam gak...tak ramai yang swim masa tu

Pantai kat sini mmg cantek ....compare to PD...sebab mmg clear water
& pasir pun cantek & yang penting bersih...belum tercemar lagila...
kalau nakkan ketenangan mmg tempat ni sesuai

Aku pun tak tahu apa nak cerita pasal Desaru ni...sebab aku pun tak explore sgt...tapi
kalau nak menginap kat sini pun boleh
ada hotel & chalet disediakan...

Psst: Lepas ni cerita pasal tempat makan kat sini pulak

15 comments:

-oP_ida- said...

woww...desaru......
nampak best jaa tmpat nie...

sis u chantiklaa =)

YanaMIB said...

wuiii abes satu Johor akak round nih..huhu~ ^_^

Jamiel said...

Sana memang best..
Dah lama tak gi sana..

CikLilyPutih said...

wah dah cantik desaru ek... lama dah tak pi sane lah

Mr feckry said...

apesal tak mandi kat pantai tu..cun je

Kaseh said...

mmg jauh pun nak ke desaru tuh.. aku pi umah makcik aku taun lepas masa raya..pegi tak jammed..sebb maybe org semua balik kg..tapi time balik masyaALLAH..jenuh nak jalan..anyway mmg canteks kan laut sana...

makdara TERdiva said...

pernah lalu jer mase pegi teluk ramunia..nak singgah tak sempat

Azmiezas said...

akak blm pernah smpai Desaru lagi ni..

Bitt2 said...

kakak model tak mandi ke kat situ? hehe bestkan desaru...cantik pantai dia...

atty's said...

berkurun lama dah tak gie desaru

SyaNa said...

dok tgk model je dr td
hahaa

zamdotcom said...

wah..ini yg nk kena pegi juga desaaru nih..

p/s: suka pantai

Rinna said...

cantiknya pemandangan kat desaru

rasp said...

tak leh nak abaikan model...
mata mesti nak tumpukan kat model gak...
ate model menawan kan....

Shu Shinju said...

best tak kat situ kak posh?

dulu dah plan nak ke desaru...siap booking & bayar hotel semua dah..pastu last minit dpt emergency call..abg excident..terus cancel...huhuhu..xde rezeki..