Klik Jangan Tak Klik

Thursday, May 26, 2011

Terjebak dengan mekap STAGE ala ala MAC tu

Aku pun dah terjebak dengan sales
Stage yang ala ala MAC tu
akibat tersampuk dgn
2 blogger tegar nilaa
Mimilicious & Qellisa

Outlet yang aku terjah ni dekat
Tropicana City Mall
lagipun senang nak parking and dekat dgn rumah
senang sikit aku nak pi makeover utk annual dinner nanti
lagi satu advantage sini tak ramai org sgt
lama gak aku lepak kat situ
penat si SA Sabrina tu melayan tp dia ok...senyum ajer..
lepak sbb otak aku dah jem tak tahu nak beli apa

Mau tak meroyan tengok rege RM12 ajer...tapi tak semua
brg yer jgn salah faham
& tengok gak kot kot ada stock ke tak
asal aku berkenan ajer takde stock
huhu
paham2 jelah
"while stock lastkan"
expiry day korang jgn risau....barang ni semua
bukan yang nak expired punya...semua aku dah tanya kat SA tu
sales ni pun depa buat senyap2 sebab nak jaga
standard....

Bulu mata dia pun cantek2 harga pun murah less than RM30
tapi SA yang layan aku tu baik sgt dia advice
utk makeover aku nanti tak yahla bazirkan duit utk fake eyelashes
so dia advice aku beli kat luar jer

yang buat aku shocked dia siap kata utk mekap aku nanti
nak pasang sampai 2 layer fake eyelashes..4 pun boleh
first time aku dengar...satu tu pun dah heavy
takper kita tunggu jer hasilnya nanti yer
kasi korang suprise...jgn tak santek sudah!!!

Lagi satu kalau bukan yang RM12 tu pun ada promo
tapi buy 1 free 1...
akunyer MAC compact powder pun dah habis..
ingat nak amik compact powder stage...alaa
sekali dah out of stock...
last2 aku beli jer
2 way foundation
cukupla utk setahun...tapi MAC nyer compact powder tetap
wajib dibeli...trademark tu hehe
tapi casing mmg sejibik mcm MAC....
tapi stage pun not bad...

amik ko borong sakan...lepasla nak buat free makeover...
nak free makeover kena purchase RM200
mmg puas hati....

Masa makeover nanti rambut pun aku buat sekali kat situ
tapi ada chargelaaa
RM50...ok kannn tak tah aku nak terkejar kejar
pi salun dah...semua pun dia buat...oklaaa tu

Ingat yer masa aku pi ni pun dah bnyk out of stock...kalau habis jgn nyesal...
nanti aku review pulak pasal mekap ni
sebab aku lum pakai lagi baru jer terai 2 way foundation
not bad.....tp still tak leh beat MAC....
MAC tetap chenta hati aku...kalu takde budget
stage...kalu terlebih budget MAC...oklaa tukan

Psst: Lagipun aku suka SA dia tak kedekut ilmu....siap kasi advice apa aku nak pakai malam tu...tak terpikir pun yang rock & retro pun boleh mix kalau pandai....




26 comments:

Farah Shamsudin said...

MAC is da best.. mana buleh lawan kan..

el said...

nti tunjuk eh makeup yg posh beli tu..
x sabar nak tgk make over hehehe

NM02 said...

menarikssss...

hyazz said...

MAC...ok la kan...murah dah tu...kami beli ngan budak opis jer...takyah terjah kedai...hehehe

pena rozie said...

Memang giler membeli barang make up tapi tak giler nak memakai. Tak tau kenape

bujal X said...

saya nak pakai tapi mak saya tak bagi~haha~~

atty's said...

Nanti jgn lupa letak gambar lepas makeover tau

qellissa said...

Sale ni sampai bulan june je kan beb..best kan dpt purchase mekup murah2 gini..yg penting murah dan ala2 standard gitu butik dia..kan kan kan ..

ratusiput said...

alamak ko pun dh bli dah.aku je blum ni.terpaksa tggu gaji.lgpun kat jb ni ade satu je stage branch.jgn habis sme sudah.

YanaMIB said...

SA ni men peranan penting kan..sy pn klu tgk SA ramah semcm ni mmg hati jd lembut nk borong sume kt kedai tu..haha..=)

-oP_ida- said...

malatopss...........

♥MiZz-siHa♥ said...

menarik..murah skit dr MAC kan..

KAMIHIDUP said...

no komen, heee.

DaZzlingLilLy said...

murahnyer stage nih..tak penah plak singgah..nanti mekober letak pic yer..nak tgk jugak

ieda said...

pernah dgr .. tapi den x pernah beli beb .. den nie x pandai sgt bab makeup2 nie huhuhh

si tuan putri kiUt said...

wahh bestnyerrr... tak sabar nak tgk selepas makeover tu.....

emieysandra said...

emiey pun suke alat mekap mac^^

Lieyda said...

bw n polo u

Eri-chan said...

dah terjebak rupanya....hehehe

Insan Marhaen said...

tk kerana komen blog IM.

kekadang kita terlupa bahawa dalam hidup ini ada sesuatu sebenarnya yang amat membahagiakan selain materialisma...

SyAE SyEa said...

wee~
best er shoping mekup..
gurl n mekup twin kot..haha :)

Mimy Hamid said...

MAC tu jangan compare la ngan STAGE...tp kalau murah melampau gini mau nya tak keruan kan kan..beb ko gi STAGE mid valley jumpa edmund..dia mekap lawa...

cemomoi said...

eee koi ni bedok pon pinjam anok punya je...

pinjam esyedo bule?

Nour Akmal said...

wahhh..nmpk mcm shooping sakan je ni...=p

Ali Kanchan aka Pirate said...

wahhh makeover! X sabar lak nak tgk

Softtouch [Hanim] said...

wa...sis pun dah terjebak..kuat betul penangan blog n stage nie..