Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, May 25, 2011

Ke Menara KL tapi tak naik pun

Ni 1st time jejak ke Menara KL
nama jer orang key ellkan
tapi Menara KL tak pernah pi pun

Tapi hajat tak kesampaian...punyala ramai umat manusia beratur tak koser aku
kalau tak silap aku tiket RM38

Last2 kitaorang pi masuk
"KL Tower Animal Zone"
Tiket untuk dewasa RM10
kanak2 free ajer
mmg datang sini pun slh satu sebabnya nak tengok
binatang2 ni....akukan suka tengok binatang

Best jugak tengok binatang2 kat sini
macam2 jenis yang imported ada
kalu tak silap yang ni rakun...comei sgt...

Kura2 ni punyala besau...nak bergambo gak...actually muka seriau tu takut
kura2 tu panjat keluar jer

Ni pulak kura2 gergasi kot...besar betul...

Iguana ni pun hensem gak tp eeee gelilaa...

Sini kalu nak amik gambo dgn parrot ni guna camera sendiri pun
kena charge RM5...

Antara species animals yang ada

besau betul ular ni...

reptilia yang banyak pun...aku kureng sikit binatang jenis ni

kalau yang kiut camni takper

Masa pergi ni ada pameran kesenian...so tak dapat panjat menara
jadilah bergambo kat sini

Siap ada pertunjukkan kebudayaan

jambatan gantung dlm bandar lagi

Masa ni depa tunjukkan kesenian negeri Perak
sesuai sgtla sebab asal usul keturunan pun dari Negeri
Perak...
Teringatla kejap kampung kat Teluk Intan & Bagan Datoh
yang dah lama tak balik sebab dah takde sesapa kat sana

labu sayong yang terkenal di negeri Perak....

Seni khat yang dah hampir dilupakan....teringat masa mak aku kawen dulu cerita
siap jahit sendiri...camnilaa caranya...nak buat cadar tekat
kita zaman ni senang oder ajer..
jahit pun tak reti huhu

Sayangkan generasi zaman la ni & next generation tak tahu pasal ni semua

eksen jer ni main pun tak reti...kalu Mr Y pandailaa...

habis sudah...actually bess jugak datang kat Menara KL ni
macam2 aktiviti ada...nak naik kuda pun buleh
RM10 hengget ajer...yang keta kuda ni lehla naik satu family
RM30..oklaaa kan

Psst: Tapi elok juga kalau bawak budak2 datang kat Menara KL ni...bnyk yang dapat dipelajari...sekurang2nya depa tahu dari mana asal usul merekakan...

24 comments:

qellissa said...

samalah, x penah pergi menara Kl ni walaupon dah bertahun duduk key ell..tak tahu pulak boleh naik kuda kat situ..haishh..boleh pergilah pasni..

ratusiput said...

aku lg la tak penah pegi manara kl ni.lg kalau pegi ramai umat camni...iskk tak kuasa :) cuma mmg bagus kalau bwk budak2 g tmpat2 cenggini.byk info utk dorang.

bujal X said...

lepak bawah lagi best dari lepak kat atas tu~~bukan ada apapun~~he~~

el said...

wahhh mahal gak eh msok menara KL tu
tgk animal tu kena bayo gak ke posh

Farah Shamsudin said...

saya orang kl pn memang tak pernah jejak lagi kat situ.. hehehee..

Mr feckry said...

wa cam menarik je

ALoNa CintamaniszLite said...

Penah naik menara KL ni skali je..masa tu anak2 pun kecik lagi, hehe..
Byk betui perubahan kat area situ ye. Dulu mana ada pet zoo mcm skang ni, hehe..

GamUHU said...

ada apa kat situ? xD

http://keleboqmaneh.blogspot.com/2011/05/gadis-melayu.html

KAMIHIDUP said...

oh, hai, KAMI follow sini. :)

Joy said...

acapkali dah ke KL tower ni. sbb opis suka wat hi tea kt res. berputar...tp lps mkn turun bwh pening lak..

NUNU EERA said...

xpnh jgk naik KL tower sbb mcm mhal je.. tpi nk try jgk la diner ats tu 1 ari nnti.. ;)

Dee said...

penah naik KL tower..tp dulu takde extra attraction mcm skrg ni..opis dee pun sebelah je ngan KL tower..hehehe..

♥MiZz-siHa♥ said...

2 kali p menara nie time mlm..so xnmpk semua2 nie..penah skali dinner kat restoran menara tu..tp,bleh plak time tu jgk la bateri camera hbs..

.sweet-ants. said...

selalu pegi KLCC je.. hehe
best2 suke blog byk gmbr ;)

makdara TERdiva said...

cuti sekolah next week dah plan nak bawak rebina girl pusing2 KL ala2 tourist dari Holland :D

CikLilyPutih said...

belom ada kesempatan lagi nak kesana walhal selalu je lalu lalang depan kl tower nie kan..

Rinna said...

Wahh bestnyaa MKL sekg nie.. mcm2 ada.. dulu pergi tak de menda tapi naik gak laa ke atas.. :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

saya pernah sekali jer g kl tower... bukan men sakan la amek gambar ngan family.. tapi last2 rupenye orang kedai tu salah masuk negatif film dalam kamera.. habis sume gambar xjadi :(

rasp said...

eee me mmg tak sanggup nak snap pun gambar ularsss tu...geli geleman :D

ZORA said...

huhuhh,,samae la,,zora blaja kl gak..p tak pnah pon g nara 2..tgk dri jauh je au,,,:)

Softtouch [Hanim] said...

mmg best p situ sis..animal zon tu pun best,,budak2 sukalah p situ..

YanaMIB said...

byk kali gak pi menara KL b4 ni..tp gi mkn kt restoren berpusing tu je lah..and mlm..xtau lak ada byk mende boleh tgk kt cni..haha..nk bwk encek asben dtg cni la nnt..thanks for this review kakkk! ^_^

Mimy Hamid said...

aku kalau gi menara kl dpt diskaun tau..sbb anak sykt opis kan..tp tak terjejak...sekali je la aku pegi..itupun FREE

amna said...

wah.. seronoknya!
saya sampai hari ni pun masih belum naik menara KL.. tiap kali dtg KL, x pernah2 tersinggah situ. bila la agaknya dapat rasa.... hurm~