Klik Jangan Tak Klik

Monday, May 23, 2011

Tragedi Tanah runtuh Hulu Langat Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa terasa sebaknya

Sebak rasanya dengar berita tragedi tanah runtuh
yang menimpa rumah anak yatim Madrasah Al Taqwa...

Tak terkata rasanya...hanya simpati,doa & rasa sedih yang boleh dikongsi bersama
serta sumbangan bagi membantu
mangsa mangsa yang terlibat

Harap2 kejadian sebegini dapat membuka
mata semua pihak agar berbuat sesuatu dgn segera
supaya tidak lagi berlaku kejadian seperti ini
jgn dah jadi sesuatu dan ada yang jadi mangsa barulah nak berbuat sesuatu...
mmgla ini sudah takdir tetapi
ada benda yang kita boleh elakkan
sebelum terjadinya sesuatu malapetaka

Tengok tempat ni pun dah tahu ...macam2 perkara yang tidak
diingini boleh berlaku...

Takziah kepada mangsa2
dan semoga operasi menyelamatkan mangsa2 lain yang masih belum di temui berjaya ditemukan

Untuk keluarga mangsa moga tabah & kuat menghadapi dugaan ni

Sama2lah kita berdoa dan bacakan al fatihah untuk semua mangsa
Insyallah mereka ini termasuk yang mati syahid...

Teringat pada arwah adik yang meninggal masa umur 15tahun dulu
itu yang sebak sgt

Psst: Bila kejadian macam ni terasa sebaknya...sebab tu aku faham sgt perasaan kehilangan orang yang kita sayang...hargailah orang yang masih ada disisi kita...kita sendiri tak tahu bila masa kita...





16 comments:

atty's said...

Takziah pada family mangsa,.

sarah mohamad said...

sedih sangat. dah la diorang tu anak yatim. hope kejadian ini tidak lagi berlaku.

Mr feckry said...

takziah pada dorang..kesian wa tengok, semoga roh mereka di cucuri rahnmat

DaZzlingLilLy said...

sedih sgt dengar berita mengenai kejadian ni..al fatihah utk mereka moga roh mereka ditempatkan dgn roh2 org yg beriman

ieda said...

x terkata sediohnya beb .. pelik bila jadi mcm nie barulah nak kaji bukit .. itu dan ini ..

kenapa sebelum ini x kaji ! nak tunggu rakyat ngadu baru nak kaji ! .. kata rakyat didahulukan ! huhuhu emo kejap aku beb !!

♥MiZz-siHa♥ said...

pg td dgr kat hot fm..sedih dgr bl akak sorang tu nagis2 cal2..nak menagis je dgr..

qellissa said...

Sedih baca pasal kes kat Ulu Langat ni kan beb...

makdara TERdiva said...

aku bila tv kuarkan berita ni mulalah airmata meleleh..kebetulan plak masa kejadian ni anak bujang aku ada kursus motivasi kat sabak bernam lagi aku cuak..

alfatihah buat mereka yang telah pergi

NUNU EERA said...

al-fatihah.. :(

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

huhuhuhuhu...sedey kan...bru je last week plan nak pg situ for visit after blk cuti2 nie ;(
al-fatihah to those affected

YanaMIB said...

smoga semua mangsa tabah dgn dugaan ni..and diharap sume amek iktibar dgn kejadian ni..wallahualam~

rasp said...

memang menyedihkan sis....
nak nak mangsa2 tu muda2 & anak2 yatim kan....
al-fatihah...

Gieyana said...

mmg sayu kan...Alfatihah..

Mimy Hamid said...

hati sebak...Al fatihah

~ ( LayDee_N ) ~ said...

haa.... time ni i kebetulankat kl. mlm tu lepak dgn member kat bukit ampang kot nama tmpt tu...
heran plak dengar ambulans tgh2 mlm ke hulu hilir. tau2 kes ni, automatik jer i peluk anak i, rasa nak nangis plak. :( al-fatihah...

m2g said...

teramat sedih dengan kejadian tersebut, semoga roh anak-anak ini ditempatkan disamping para ambiya. Bagi kaum keluarga mereka semoga tabah menghadapi dugaan.