Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, March 22, 2011

Supper @ nite market dan terjumpa siapa?

Dah penat sgt berjalan & berjimba
apalagi harusla supper yang ringan2 ajer
dah pagikan takkan nak makan yang berat..
vacation pun nak kena jaga kalori...

tu dia buboq berlauk dah mai....kita share la yer nak lapik perut jer..
Jay Bee ni makin malam makin happening...
mmg sedap layan bubor ni nak2 ada telur asin

Sambil layan2 makan bolehlah tengok live band...happening...
kebetulan pulak hari tu ada
Zaiton Sameon
dah lama tak tengok dia..
tp suaranya tetap POWER!!!!
legend ni...tiba2 rasa sedih tengok dia nyanyi kat situ..
(tulah manusia ada masa kita diatas ada masa kita dibawah)

Lepas dah kenyang supper pi lak jalan2 kat nite market..
ni kira ala2 uptown depa la ni
macam2 ada....tapi ni gak ler yang menarik perhatian Mr Y
sebab apa....

Sebabnya nilah....ada orang jual barang2 muzik 2nd hand...
punyala bohsan aku menunggu Mr Y dok belek2 mana satu instrument
yang dia minat...lepas tu dok bargain lagi.....mata dah ngantuk...

tengok apa yang Mr Y shopping....arkodian...
kata Mr Y dah lama dia dok cari mende ni
ni kira alat muzik antik sebab dah lama tapi
masih boleh pakai & masih cantek lagi...
mmg tuanpunya jaga betul...rega toksah tanyala
sakit hati aku dengar...elok jer Mr Y bayar..tulah kalau dah minatkan nak buat camna
walaupun antik rege mak ai....

dah puas bercengkerama udah2 ler tu jom balik tido....esok aktiviti apa pulak yer

Psst: Ini baru citer day 1.....akan bersambung jangan jemu yer


15 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

tgk sis...u pun dah sampai danga bay....lieya org johor tak sampai2 lagi tau...ayoooo very shame2 laa hiihihi....

teruja tgk bubur tu....nampak yummy!

atty's said...

minat betul mr y ngn arkodian tu kan..
tp tulah lagi antik lagi ler mahal .

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

bubur tu nmpk sedap la cik posh!! =)

YanaMIB said...

still menyanyi lg eh zaiton sameon..

mmg minat tol somi akak dgn muzikal antik nih..pfftt..bagus tol akak wife yg supportive..huhu..klu sy tu mau bebel 8 episode cerekarama..ngee~

Mr feckry said...

memang bertua dapt tengok zaiton sameon

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestkan holiday...

ratusiput said...

nite market tu org jb panggil pasar karat.ala2 uptown la tu.tp bercinta nk pegi sbb parking susah.em tgk org update pasal jb ni cam lain je kan.mcm kite bukan org jb lak rase.ehehe..

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

good to know that she still sings...mase dia accident dulue lagi sedih kan :(

NUNU EERA said...

klu i masa vacation la nk mkn or cube sema mknn.. kalori blik cuti nnti bru pk.. hehe..

el said...

bubur berlauk..sedap tu ngan telur asin yummy

qellissa said...

penah pegi night market kat jb, selalu mlm2 ada tarian kebudayaan..pastu brg2 yg dijual pon byk collectibles item kan? baper hengget lah mr y beli menda tu ye?

AngahSayang2314 said...

wahhh jalan sakan yer... bestnyerrrrr nak itut

-oP_ida- said...

bestnyaa dapat tgk kakToon.....

ALoNa CintamaniszLite said...

Wahhh..syiok yer jenjalan di Jay Bee...huhu..

Mcm2 tempat posh gi ni...amek gambo ngan rimau ler..beli brg antik ler..

Tu laa, kan..kat M'sia pun dh best..rasa selamattt jer gi mana2..

Kaseh said...

aku org jb pun tak berkesempatan g uptown sana..haha..natila bebila balik jb try survey..tapi bubur berlauk mmg sedapsss