Klik Jangan Tak Klik

Friday, May 21, 2010

gelinya

Sebelum bukak cerita ramai yang bertanya "steamboat" tu kat manakan steamboat tu located at "KUANG" SG BULOH Kalu pi sana roger aku nanti boleh belanja aku sekali hehehe

first time aku dgr perkataan ni masa keluar my MIL
jgn tak tau my MIL mmg giler dgn accessories
mula2 aku dgr masa dia cakap
"cantiknyer gelinya ko ni"
aku nak tanya balik masa tu cam malu2 kucing la sikit
ingat apa kene lak dgn MIL aku ni
mencarut ker

Sbb nak cover malu tanyala kat Mr Y
rupe2nyer gelinya tu
dlm bahasa minang
tapi kalu bahasa melayu
anting2 ataupun subang
aduii buat suspen ajer
Laki akukan org minang
tapi sepatah haram bahasa minang pun dia
tak tau
hehe

Kalu accessories aku paling suka beli kat BONITA
walaupun idak ler kelas mana pun tp
quality is good..tahan lama yer
&
yang penting affordable

1st yang berkenan

Tu dia model tak berbayo
Aku suker sgt sbb dia ala2 diamond gitu..

2nd pun janji ada bling2
rembat

Nilah menantu yg suker sgt dgn earring
aku accessories lain adalah sgt kureng
sbb rasa cam rimas & lemas pun ada
cuma kalu ada special occassion tu terpaksala pakaikan

Mana cukup satu dah namanyer perempuan kalu tak
borong tak sah hehe

Sudah beli mesti mau tayang jugak hehe

kla aku nak chow pi setabuck
nak Ice blended ker nak
latte???
any suggestion

walaupun hajat di hati mau coffee bean
tapi coffee beans takde 30%
huhu

Psst: Hari ni aku skip lunch sbbnyer hari ni aku bawak bekal sandwich...sbb aku selalu sgt pi beli sandwich kat 7Eleven...mahal tu RM2.50..bess lagi sandwich aku...lagipun mlm kang nak dinner dgn Mr Y...any suggestion tak nak lepak mana malam ni hehe

28 comments:

T.H said...

wah cantik.. check out giveaway http://thereishappiness.com

unlisted_one said...

pakai aksesori kiut ape? naper dia kata geli? hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cantik2 beb..suka aku..dulu2 masa jaman2 pree hair dulu pun aku suka subang2 ala2 diamond gini..nampak cantik jerk kan...wah iceblanded tue..huhuhuh beshnya kalau dapat sedut time panas2 nie kan..tapi hari nie aku xkuar lunch makan kat opis sajork..laki den dah siapkan bekalan tuk aku..huhuhuhuh...
beb..ko penah x..lepak steak house HR ke JR ntah lupa sudah..:P kat kampung baru...best oooo portion dia banyak..murah pun murah..try la skali..ko masuk ikut masjid jamek kg baru tue...straight jerk..sampai la nampak kedai tue belah kiri ko...orang ramai gila tapinya...

qellissa said...

cantik dat gelinya itew...i pon suka pakai earring..nampak vogue gitew..tp x suka gold earring..=0

y@n@ M!B said...

mmg bling² aa sis..huhu~

Diarihatiku1976 said...

isssh lawonya.. i tak pernah masuk bonita ni...

Dee said...

ko dok kuang ke posh..jauhnya..eh kt shamelin selalu ada warehouse sales bonita ni..kalo ada dee bgtau ye..

SuRayA^i. said...

sy suke bonita gak!! =D

honeylanz said...

brooch dia pun lawa. rm 5 aja satu ;)

ida said...

cantek...

Softtouch [Hanim] said...

cantik subang2 sisi tu..sy punya lubang kat tinge dah tertutup xdptlah nak melaram mcm sis..nak cucuk balik,xnaklah..sakit...

Azmiezas said...

air tangan sendiri lagi sedap kan??

RaMa2UnGU said...

hehehe..mula2 bc tajuk tadi ingtkan geliii nyeee..
rupanay gelinya..

ha'ah, org negeri mmg panggil anting2 gelinya..hehehe

Tn.Punya said...

Tarik trafik guna backlink... jom kongsi tutorial d sini http://myvitrd.blogspot.com/2010/05/tips-tingkatkan-trafik-menggunakan.html

☆ lieya latif ☆ said...

lawa gile sis...mmg cantik sangat.... sume lawa2.....

seb baik jek tinge lieya ni dah terkambus lobang subang...kalo tak, leh melaram gak heheeheh

ooo gelinya tu anting2 yeak...baru ku tau....

rasp said...

today i learn a new word...
a'ah cantik2 earrings u...
i pun suka yg bling2...

sasha* said...

haha cam pelik je gelinya. geli nya :P

Rinna said...

Cantiknya..gelinyo yg dilaramkan tuh..hehehe.. Teringin nak pakai yg cengitu..tapi telinga nie alergic sikit..kena pakai omeh jor..hehehe

noradzlina.kamdani said...

klu le telinga sy ni jenis thn pkai earring mcm tu cnfm sy dh beli...ibu sy ckp sy telinga org kaya...

Lady of Leisure said...

dulu aku ada tebuk telinga tapi dah besor ni tak pakai pulak gelinya... heheheh...

ieda said...

beb yg no 3 tuh cantik ngan muuu beb .. den sukoo

heheh den x lepak2 mlm nieh hb banyak kerja .. dh masak speghatti for dinner , alhamdulillah :))

Mia-Ina said...

posh klu kenakan aksesori mmg wallah la..kena sgt....boleh jd model tau

ikiqzana said...

dulu masa zaman ank dara suker gak pakai anting2 yg besar2.. masa tu tren. tapi skrg x lg...

cantik la posh anting2 yg bwh skali tu.. sesuai sesngt gan ko.. cantikkk.

pak long said...

salam...
jeliternyer subang akak...

Izan said...

serious cantik semua subang tu...
eh silap gelinya tu. hahahahha
tak pernah tau bahasa minang. ni first word yang i belajar dr ur blog =)

TopsyTurvyMum said...

hahaha..GELINYA nama dia rupanya..
ingatkan geli bila pakai..

memang hang peminat bling2 tegar..sesuai sgt ngan hang:)

NeenaAnuar said...

babe! you got taste! I really loiikkee all da collection! ;)

Mimy Hamid said...

yer gelinya tu pun bahasa mak aku..mil ko orang mana ekkkk...johor ke...gelinya tau bukan geli nyeeeeee