Klik Jangan Tak Klik

Saturday, March 19, 2011

Petting Zoo untuk pencinta haiwan

Lepas jer dah puas main
Merry Go Round...
kami pun pi
"Petting ZOO"
pulak...

Tempat ni paling favourite
aku kan pencinta haiwan
harus kena jejak kat sini

Sori yer gambar lebih kurang sama semua depan entrance
sebabnya kat dalam tu tak leh amik gamba
hampeh betul!!!
yelah mungkin ada sebab takut nanti menakutkan binatang2 tu

tapi mmg bess kitaorang sempatla tengok last animal show
tp kalu korang tersinggah Danga Bay & kalu minat tengok
binatang buat show elokla singgah mmg kelakar giler2....
comei2 sgt tengok anjing...kuda...
nak cerita payah korang should tengok sendiri
nak nak kids mmmm lagi ler sukakan

Not badla Zoo malam ni walaupun kecik tapi binatang2 kat dalam tu bnyk & jarang
jugak dapat tengok...mostly are imported so tak sia2 gakla singgah kat sini...

tapi dalam tak dapat amik gambar masih tak mengecewakan
dapat jugak amik gambar walaupun dalam ketakutan

**

**

**

**

**

Eh!!! dgn beruang palsu ni nak buat apa
ni real animal taw!!!!mesti korang ingat aku yang penakutkan....

Tu dia Mr Simba.....bukan aku yang penakut nak amik gambo tapi Mr Y
jenuh gakler aku pujuk Mr Y nak bergambo dgn Mr Simba gagah perkasa ni...

Tengok saper lagi dekatkan...Mr Y bukan apa dalam paler dia dok fikir kalau harimau ni tetiba
mengamuk camner yek mau dia baham jer kitaorg...aku siap tanyakan kat penjaga tu banyak
kali pernah berlaku tak kess2 yang tak diingini..dah betul2 confirm baru Mr Y setuju...
tapi pengalaman yang sgt bess bergambo dgn Mr Simba ni...bayaran sekali bergambo dgn Mr Simba RM10...print kat situ leh bawak balik sebagai kenangan

bulu dia punyala kasar...tengok Simba ingatkan Mr Poposh yang lebih kurang macam anak rimau gak hehe


Psst: Tapi mana2 tempat aku pergi kalu ada pameran haiwan ataupun petting zoo camni tak kira kecik ker besar aku mesti nak pergi jugak

14 comments:

Eri-chan said...

wah beraninya....pak belang hensem. eh dah lama tak dgr citer poposh kan

mummysyafie said...

ya ampun..best gak amik pic ngan Mr simba tu. tapi kalau ajak anak2 mmg dier orang takmo sebab takut.

Softtouch [Hanim] said...

sis...siap pg zoo lagi..pegi fun fair...betul sekali jd mcm budak2 best...

qellissa said...

eh, camne i tak tau ade zoo mlm kat jb..haishh..berani seh amik gambar dgn rimau...

ieda said...

adoiii tu mr simba real ke beb ?? aduhhhh kalau den harus ketaq kepala lutut beb .. manalah tahu tenang x semestinya ada buaya .. huwaaaaa

lily lotus said...

jelingan pak belang yg tak menahan tu :P

CikLilyPutih said...

harimau betul ek? comel lah...

NUNU EERA said...

bgi poposh tgk gmbr ni x?? msti die jeles.. ;)

el said...

kalo el mmg x berani nak bergambo ngan rimo tu...mn lah tau mood dia x baik...binatang tu jgn wat main2 wooooooooooo

Rinna said...

Amboi senyap jerk rimau tuh yer..hehehe..

Just Call Me Bitt said...

bestnyaaa

Mimis said...

itu harimau betul ke?

Mimis said...

itu harimau betul ke?

Mama Gee said...

eh ingatkan patung je...betul2 rupernyaaa....