Klik Jangan Tak Klik

Friday, March 18, 2011

Ole ole umrah dan Zarra Sofea

Citer JB akan bersambung selepas entry ni
bagi laluan berita terkini dulu yer

Semalam p melawat MIL yang baru balik dari umrah...
alhamdullilah MIL selamat balik dgn kesihatan yang baik...
Seronok dok melayan citer pasal umrah
terpanggil rasanya kalu ada peluang teringin nak pergi...
insyallah mana tau ada rezeki sampaila satu hari nantikan
yang penting "niat" & yang penting harus kumpul duit...
tapi kekadang ada duit pun tapi takde niat tak sampai jugak serunya

Nilah ole ole dapat dari Mekah...yang penting
air zam zam tu
dapat bnyk tu pun jadilah...
MIL pun tak bawak bnyk..
Pastu adala sikit kacang cerdik aka pistachio version
arab....kacang botak pun ada...sekali dgn kismis
bagus untuk minda...

Dapat sehelai shawl...aku pilih dulu sebelum menantu2 lain pilih hehe...
tapi mmg rambang mata tengok bnyk yang lawa2..

Thanks to MIL sebab ingat & susah2 nak bg ole2 ni...

Lepas tu sempat melawat new born baby
ZARRA SOFEA
nak kata baru lahir sgt pun tidak...dah nak masuk
2 bulan dah ni...
My new niece Mr Y side
his brother daughter...cutekan

Comeikan...dapat seorang camni aduii bessnyer...tgh tido jadi tengok2 gitu jerla
ambilk berkat mana taw melekat...hehe
semua dok pakat panggil Zarra...aku lak asik tersasul panggil SOFEA...
sedap nama baby ni yang penting makna yang baek dalam islam
ZARRA bermakna Puteri
&
SOFEA bermakna Menawan
=
Puteri Menawan

moga2 menjadi anak yang solehah amin


Psst: Tengok muka baby mmg mendamaikan & menenangkan....


13 comments:

Shu Shinju said...

mmg sedap la nama baby tu..zarra sofea...:)

unknown girlz said...

teringin juga nak pergi umrah..
insyaAllah one day, ada rezeki :D

**sedap la nama tu,maksud pn bagus..semoga jd anak yg solehah ..amin :)

tiEra said...

aduhai..lmenye xdpt rse air zamzam...
kiut lah baby tu..

Mr feckry said...

bestnye kalau pi umrah kan

rasp said...

i cukup suka kiss baby baru lahir nie sis...
walopun tanpa bedak, wangi je bau dorang

Dee said...

syukur dah selamat semuanya..congrats dpt anak buah baru..

Kaseh said...

tgk baby mmg mendamaikan beb..insyaALLAH ada rezeki hang nanti..aminn...

SyaNa said...

aku doakan korang akan jd mummy daddy 1 ari nnt

mmg tenang tgk baby tido
gambar zarra yg 2nd tu mcm dia jelir lidah jek
hehee

-oP_ida- said...

ayaq zam-zam....dapnyaaaa.....

nama baby tuh cam nama anak kita laaaa......ehehehhehe

ratusiput said...

alhamdulillah mak mertua ko dh slamat balik.yg pntg dia sihat... :)
sedap nama zarra sofea tu...manis je...

Softtouch [Hanim] said...

tahniah sis dpt anak buah baru...comels sgt...

NUNU EERA said...

congratz to them..

el said...

alhamdulilah depa slmt balik dr umrah eh...