Klik Jangan Tak Klik

Thursday, February 3, 2011

Gong Xi Fa Chai 2011 & birthday celebration

Sebelum aku bercerita panjang
lebar nak gak ucap
"GONG XI FA CHAI"
pada semua kaum cina yang mengenali aku
&
untuk semua cina yang ada kat Malaysia ni
jadilah
rakyat yang betul2 menyahut
seruan kerajaan
untuk kempen
"SATU MALAYSIA"

klahhh!! sebab banyak entry tertunggak
&
disebabkan beberapa "masalah"
yang agak mengganggu
ketenteraman hidup
so takdelah
"party" secara besar besaran
(kunun2lahhhh)
So jadilah buat kecil...kecilan
Ni pun kek tempah sekali
untuk Mr Y yang jatuh pada
28th Jan
& myself
1st February
Kami berkongsi bintang yang sama
Aquarius....
& juga nombor yang sama
1
tu yang kekadang ada masa masing2 agak brutal
tapi walauapapun syg tetap syg....
gado2 manja tu beselahkan...kot takde gado langsung
pun boring....hehe

So dek sebabkan aku dah bosan
dgn Secret Recipe...bukanla tak nak order langsung dek sebab
kejadian lalat hari tu
tapi saja dah bosan
& lagi satu dekat SR tak leh nak tempah
0.5kg...so terailer online
pastu one of the blogger dok kata sedappppp
sgt & service pun bagus tak banyak songeh
lagi ler aku laju nak tempah
padahal last minit tu...
aku order kat sini
(kalau nak bolehla pi singgah kat blog dia....yang penting pandai jaga hati pelanggan suka taww service camni tip top)

Inilah keknya aku choose blueberry sebab Mr Y suka
cheesecake blueberry...
so tumpangla sekali dah birthday dekat2kan...
syg tu Mr Y
bay beee tu aku lerrrr
hehe...kasi romantik jab...
kalu ikutkan nak letak macam2 ayat power lagi tp kek tu kecik tak muat
daaaa...
yang penting ada kek...
& yang penting "ingatan"
kalau pasangan masing2 dah tak ingat tu mmg harulaaaaa

kasi korang terharu sikit tengok....bagi terliur
mmg sedap....harga pun berpatutan
kalau yang 0.5kg ni pun
baru RM33 + RM10
delivery charges...murahkan
lagi satu yang penting kasi up sikit
business kaum bumiputra

Dah pening2 nak letak berapa btg lilin
senang letak seketul jer
meh tiup sama2
hehe
umur????biarlah rahsia

celebrate kat rumah jer walaupun kecil2an tetap meriah

Nak ucap terima kasih sesangat pada yang wish my birthday kat blog & facebook...& juga masih menyokong blog aku walaupun puan blog nyer kekadang ada kekadang takde
harap2 lepas "kes" ni selesai insyaallah bolehla aku kembali aktif..
"Hadiah takde kerrrr"
heheee

You all jgn lupa yer sapa yang kena
88888
tu tulun email kat
isma_76@yahoo.com

Psst: Cam biase celebrate kitaorg mmg takkan habis kat sini to be continue...



28 comments:

Amyna said...

hepy belataed besday untuk akak & Mr.Y... wahh bintang yang sama.. hehhe!!

Pergghh!! memang terliur tengok kek nih.. hmm!

brother said...

hehehe sedapnyew kek tuu hehehehe
good luck 88888 hehehe~ =P

Farra Dhelina said...

hpy belated bday sis!!

s.y.a.r.q said...

wah..sedapnye..lame x makan cheese cake?? ade lagi x?? =p~

azzey said...

Happy belated birthday....sedapnya kek tu

NUR AYNIE said...

meleleh2 air liur nk tgk kek tu hihihi

Shu Shinju said...

sedapnye kek tu...nak cikit...:)

Kaseh said...

aku pun suka blueberry cheese..tapi skang tgh memantangkan diri dari mkn any kind of cakes.. bertambah bolat dah badan aku ni haa.. anyway sekali lagi hepi besday babe.. tak kesah la hang sambut berdua pun..berdua lebih baik kan..take care

ratusiput said...

yg pntg ade insan2 tersayang disekeliling kite...itu lg bermakna...aku cam biasala...bday tahun ni mmg cik kitol takde..

FariehanIbrahim [LBC] said...

nyum3x sdap nyeee tgk kek tuuu, nk2! ^^,

btw, hepi belated burfday. =)

etykus said...

murahnye kek! nampak sedap pulak tu. wowww :) dahla my favret. ishh. hehe. oh btw,hpy belated bdayy :D

etykus said...

murahnye kek! nampak sedap pulak tu. wowww :) dahla my favret. ishh. hehe. oh btw,hpy belated bdayy :D

etykus said...

murahnye kek! nampak sedap pulak tu. wowww :) dahla my favret. ishh. hehe. oh btw,hpy belated bdayy :D

pak long said...

salam...
mak aiii lawanya kek tu

annie deen said...

wah..Isma..terharu sungguh dengan komenanye..hehe
terima kasih banyak2 ye...sbb hati telah terpanggil untuk mencube air tangan saya..
insyallah..akan dipertingkatkan usaha untuk memikat ati pelanggan..

sebelum terlupe saya juga ingin mengucapkan Selamat Hari Ulang Tahun untuk u serta suami dengan doa..semoga murah rezeki,panjang umur..serta dilindungi oleh yang maha esa..amin..

mr_mrs mikko said...

aku ngan reza pun sama2 LEO yangg..

weeei, mst sedap kan kek ko tu

Azmiezas said...

cedapnya kek iteww..akak suka kek yg kecik2 ni, btw memang susah kedai kek nak jual kek yg kecik2 ni kan??..

el said...

simple je celebrate janji best kan ngan org tersyg hehehe

mJ said...

happy belated birthday poshhhh...moga panjang umur murah rezeki ye :D

lamaaaa sungguh tak borak2 with you bebeh...ampponnn yee...mak cam takde mood lagi nk berblogging bagai huhu

rasp said...

hepi belated birthday sis & cik abe...
may all your dreams & wishes come true!

Eri-chan said...

kek nampak sedapla...yummy love cheese cake!

senangla u dengan mr Y celebrate sekali arung je....heheh..

moga2 korang berdua berkekalan perasaan cinta dan perhubungan hingga akhir nyawa...

NeenaAnuar said...

happy birthday beb... pada your hubby too... semoga korang success selalu okk.. :)

Rinna said...

Hmm..sedapnyaa..tgk kek tuh.. Anyway happy belated besday both of u yer.. Moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. Amin.. :)

zatil said...

Happy birthday dear!

Softtouch [Hanim] said...

hepy birthday utk sis n hubby..so sweet celebrate mcm tu..pd sy tu dah cukup n bermakna tau sis...

Just Call Me Bitt said...

happy belated birthday ;)

ieda said...

sedapnya kek tuu beb .. aduhhh x tahan menengoknyeee huhuhu

NUNU EERA said...

alamak, sis.. sy org laz yg wish ke?? btw, hepi belated bezday utk sis n mr Y.. poposh pny bezday plk bile?? hehe..