Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, December 1, 2010

Rajin2la berdetox kalau nak kurus

Aku suka amalkan
detox ni...penting yer kalau nak menjaga kesihatan
dan juga untuk tujuan penyeliman
sebab kalau ko makanla ubat apapun...
ataupun diet macam nak rak tp tak detox
mmg sukar proses kurus nak berlaku
lagi satu kebaikan detox ni...badan jadi cergas
& kulit pun sihat ..tp yang sebenar benarnya bukan pasal kurus yang penting untuk kesihatan

detox yang terbaik adalah berpuasa
(Ingat2la ganti puasa tu yer hehe)

Selain dari detox tea yang biasa aku amalkan
aku cuba jugak cara2 detox yang lain

Dapat sample percuma apalagi teraila keberkesanannya
& mau share dgn u all kot2 ada yang pernah mencuba
yang ni pun first time aku cuba
tak pernah tengok lagi dipasaran

Cara pengambilan diambil before
samaada breakfast atau dinner

Inilah rupa serbuknya....bau jer dah satu macam tapi nak detox punya
pasal telan!!aku tak ingat sangat kandungan lain
tapi main ingredient ialah spirulina (sebab tu kaler hijau kot)
& serbuk kelapa sawit
...lain tu more to fruit & vegetables

Kena ada shaker yer kalau nak minum detox ni...nasib baik aku simpan
shaker beli nescafe ni
lepas tu apa lagi goncang2kanla
sampai sebati

Amik inilah rupanya kaler hijo...takper jgn risau rasa dia tak ler begitu teruk
cuma bau dia yang tak tahan so bila minum rasa macam gel
so nak tak nak telan ler kot ada yang tak tahan buleh tutup hidung hehe

Buah buahan pun detox yang terbaik....so kalau aku takde selera nak ambil breakfast
yang heavy ...aku prefer makan apple with HO HO HOrlicks ajer
tapi Horlics yang low fat tu yer...kalau tak tau boleh refer kat entry ni


Psst: Tapi INGAT!! semasa berdetox kena minum air banyak2 yer nak kasi buang toxin

30 comments:

Faizaharis2 said...

alamak kaler ijau???... cam tak berani jerr...hahha..ada cam bau spirulina x?

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

wah....bagus la! kina nak try la..badan makin mengembang nie.

rasp said...

geli plak i tengok detox yg kaler hijau tau..
kalo i rasanya tak tertelan kot...

SURIA AMANDA said...

kerap la pergi jumpa cik tandas kalau mcm ni kan? x sesuai utk orang mengandung kan?

Joy said...

posh, I selalu gak detox. air oren sunquick + psyllium husk. lancar! hehehe

Hidup Ini Adalah Kenyataan said...

bagus detox asli laggik

☆ lieya latif ☆ said...

patut laa u ni slim melim, kulit mulus jek sis...rajin betul u jaga pemakanan....bagus2....mmg patut contohi u tau...

noradzlina.kamdani said...

patut la SELIM MELIM jek...itu rahsianye

Softtouch [Hanim] said...

betul tu sis, nak kurus kene detox dulu baru proses pensliman ni akan berjaya...

atty's said...

Thanks posh kasi info yg amat berguna nie

ratusiput said...

aku pun smalam bli detox...kinohimitsu punye...nnti aku update kat blog...ehehe...

Dee said...

detox yg sedap2 xde ke sis? hahaha..

nurkass said...

wahhh...
salah satu petua gak nih..nanti nak cubalah..

cik puan akish said...

aha..bagus juge detox neh kan....penah try yg tampal2 aje..apepon...tq sudi singgah...me polo u yah sis!!!!xchange link plish...=)

y@n@ M!B said...

sy ni klu mkn suppliment oke lg lah..utk minum air yg berbau mcm ni mak aihhh payahnyeeee...

nk minum air organik pn tggu prot rasa xsedap br terhegeh² minum..klu tak pandang je lerr..huhuhu~

a d r e y n i e e l i s y a said...

kalo air yg mcm ni..
liat skit la aku mo telan..
slalu aku ambil apple everyday lah..
hihi

Rama2Ungu said...

hohoho... cara detox i ngan tea hijau o black tea with looottt intake of plain water...must be 3 liters per day :).. I kekadang tak berapa nak prefer guna produk2 kat pasaran sbb risau keaslian bahan2 dia tu...heheheh

Azmiezas said...

Selain dari buang toxin, apa lagi yer kebaikan detox ni...

mummysyafie said...

sedap ke dear, nak kurus gak ni..tapi bila bab macam ni terus jadi lemah

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hmmmmmmmmmmmmmmm boleh try nanti nie...nak kuruskan perut yang semakin membuncit...xsuker....

Rinna said...

Tgk cam tak menarik jerk.. bila tgk detox produk nie..teringatkan zhullian punya produk lebih kurang cam nie laa kaler dia.. tapi kalau nak kurus..harus laa minum..kan.. :)

sue said...

Sue setuju..badan kena selalu detox untuk buang toksik...
Kalau dah detox barulah rasa sedap skit badan..

bungakuning . said...

hijo .. macam spirulina pulak .

bungakuning . said...

hijo .. macam spirulina pulak .

ieda said...

adoi yaiii beb ..
den kalau makan ubat yg bolat2 mcm maajun leh . tapi kalau yg bancuh2 nie erghh felll lah beb .. huhuh

ape2 punn demi kesihatan , kalau dipaksa ,, aku telan jerrr huhuh

el said...

mn posh dpt sample free semua...
yg ho ho ho ngan apple tu cam best pulak..tp daku peknen nti x kenyang kahhh

ALoNa Cintamaniszlite said...

alahai. posh..tak tertelan ler akak..ngee
walaupun terpaksa..adeii

AngahSayang2314 said...

uitt warna hijau ke??

Mimy Hamid said...

erkkk tgk je aku dah tak leh masuk tekak...rasa apa

ASTANA said...

Kunjungan buat kerabat ASTANA
salam kenal linkback me hehe