Klik Jangan Tak Klik

Sunday, August 1, 2010

Ho!Ho!Ho eee I takut gemok

HO!HO!HO!
Good morning kengkawan....
Dulu masa kecik2 memang ler mak kasik minum
Horlicks sbb nak membesar
tapi bila dah besar
tengok Horlicks nyorok
telan air liur
takut gemuk walaupun tau rasanyer yummy

tapi sekarang tak perlu bimbang
kerana tauke company Horlicks
dah cipta minuman untuk yg berdiet
la ni kan apa yg kita makan semua kene lesss
tak buleh nak lebih kang penyakit pun dtg menyinggah
takut...

tu dia yang penting less sugar & low fat
aku pun dah bosan dok minum MILO
sekali sekala mau ubah selerakan
cepat tul aku ni bosan
dulu giler dgn Nesvita

Nampak tu korang jgn gatal2 letak susu
pulak
mau tambah kalori lagi
letak jer dalam cawan isi air panas mudahkan
untuk breakfast or teatime

takdeler rasa nak mengunyah ajer
diam sikit perut tu takdela bunyi lagu rock
mintak diisi...dari makan goreng pisang
yang berminyak tu tak pun kepok lekor
baik minum ni

Malam pun bagus as a dinner
act cam Kalsiumkan
ada gandum & Barli
bolehla tidur dgn lena

Psst: Mana nak pi perayap ni...huhuhu

16 comments:

cikmin said...

kagum dengan u..pandai jaga body.. :)

AiN Z said...

minum sekali sekala ape salahnye kan?

Gransazer said...

horlicks bleh buat gemuk ke?
ni yg nk try ni..huhu

y@n@ M!B said...

meh dtg bangi sis!! gi area pkns ada karnival usahawan serdang....weee~ ^_^

linda musee said...

wah ini berita baik nih. boleh minum banyak2 lepas nih. weee =)

Eri-chan said...

i x dpt tinggalkan susu. low fat boleh, full cream pun i layan..hehe

Lady of Leisure said...

cayalah posh.. aku ni lapar jer cari nasik mana tak gebu heheh

Mia-Ina said...

thanks posh..br tau nie

Softtouch [Hanim] said...

sy suka sgt horlicks..klau minum byk milo sy punya tu keras..kalu horlicks tak...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nie boleh guna tuk bersahur gak nie kan..

ieda said...

huuhuh holicks memang sedappp .. kalau gula2 horlicks den suker .. air .. huhuhu anak2 ok lah leh gi ..

kalau idokk beb .. anak2 memang layan miloo sokmoo :))

noradzlina.kamdani said...

mesti sedap kan...lazat berkrim

NeenaAnuar said...

I tak minum horlicks.. tapi I makan gula2 horlicks yg cukelat tuu! ngada kan! hehehehee... :p

Delimasari said...

patut body mengancam!!!!! teruskan

Rinna said...

Hmm..kena cuba beli nie.. TQ for the info Posh.. :)

mummysyafie said...

my hubby nyer fav drink ni. saya kalau lapar mesti nak nasi. tak leh tahan la tanpa nasi sehari