Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, December 1, 2010

Pakai Premium Beautiful ker!!!!

Tajuk mmg ada kaitan tapi
sabar dulu yer..
Bukan main lagi berkebaya nyonya
ko nak pi mana ni.....
(adalaaa next entry k)

kebiasaannya kalau nak pakai kebaya nyonya kena ada corsetkan
tapi aku tak pakai dgn corset
sebabnya aku tak beli satu set siap dgn selendang & kain
nasib baik aku ada black dress yang banyak berjasa sejak aku anak dara lagi
bolehla matchkan dgn kebaya nyonya ni

Sekali sekala mesti ada entry syiok sendiri...
kenapa aku pilih turquiose padahal fav kaler aku purple...
saja jer nak tukar selera...
dah naik juling aku tengok wardrobe
penuh dgn kaler purple & pink jer..sekali sekala mesti mau tukar selerakan

kalau ada keronsang 3 serangkai pun cantek..tp dah takde
guna jelah apa yang ada
nasib baik ada rantai 3 serangkai ni...pastu pakai jer brooch kecik
banyak sangat accessories serabut lak jadinyer

Kalu nak tunggu jadi model magazine entah bilala nak dapat
sign kontrak huhu
Tapi kalau dalam blog sendiri suka hatila ko nak melaram camana pun
siapa hader kesahkan
(kalau takat kutuk pun aku tak dengar...free2 jer aku dapat pahala hehe)

gaya model tak hengat betul...ni pun salah satu sebabnya
terpengaruh dgn reality show
America's Next Top Model
suka betul aku melayan
dalam hati kalaula badan kurus melidi camtukan bess
tak payah nak diet2
ada hati nak body camtu kirim salamla...
habeh dah hobi suka makan camno nak kuruih huhu

So dek sebab cecita heboh semedang nak selimkan
haruslah ada penjagaan takkan nak propa ajer
adalah kunun2 nak terai balik premium beautiful
kan katanya ada macam2 cara bayaran...

lepas tu cita2 pun nak la berjinak jinak
dgn business
katanyer
kira sambil pakai sambil menjualla kan...
sebab aku mmg takde problem nak promotepun
lagipun aku pernah pakai dulu
sbb giler nak kuruih sanggup beli cash walaupun rege $$$$

tapi yang tukang jual kat aku masa tu hampeh lepas jual terus blah
& masa tu pun PB tak sepofular sekarang
so aku pun pakaila sampai koyak
kalu la ni warranty wholelife...dulu pun sama
tp sebab masa tu tak reti nak hantar kat mana
so dah sampai lunyai aku pun buanglaaa

back to cerita nak business BP tu..mmgla ko dengar marketing
plan dia berapi api...TETAPI
bila sampai nak berniaga kena buat loan puluhan ribu ringgit
terus terbantut...mula tu ketegak jugak...nak jugak tu
last2 Mr Y pujuk & give a good explanation terus aku cancel
yelah kot nasib aku baik buat loan & success jual semua
pastu aku kaya..takper gak

kot terbalik jadinya siapa nak bayar hutang2 tu betul
tak...upline nak tulun kirim salam katanya
jadi sesiapa yang nak terlibat dgn business ni
fikir habis2 sebelum nak komited
paham2 jelah MLMkan

So nasihat aku
geng2 PB jangan hentam aku pulak..sebab aku tengok yang pakai
PB
ni pun bukannya kurus pun unless betul2 jaga pemakanan & exercise
cuma kebaikannya
bila dah pakai ni body jadi mantap
takdeler nampak tersembul2

lagi satu kebaikannya bila pakai kira nafsu makan akan jadi kurang
sebab perut pun dah mengecil...
selain dari tu posture badan sentiasa straight takler membongkok
bagus untuk sesiapa yang ada sakit tulang belakang

Tapi kalau ada lebihan wang apa salahnyakan
takkan nak biarkan badan mengembang jerkan
takde jalan mudah nak kurus walaupun dgn premium beautiful
takpun dgn slimming centre kalau tak ikut diet yang depa kasipun tak guna jugak

kalau tak baca rugi tp kalau malas nak baca layan gambo jelah hehe

Psst: Ada pro & kontra terpulangla pada sipembeli untuk membuat pilihan yang terbaik

40 comments:

TopsyTurvyMum said...

aku penah gak berkorset pas beranak..korsert murah thriumph jer..tapi nak berPB ni cam sayang duhet jerr..baik aku exercise..jimat!!

Ogy said...

poshh suweett lorr..warna tu...lgpun bunganyaa ada pink2 pepel kan....geram kat rambut posh tu...nyesal g pi potong rambut ari tu terus jahanam...

*** sapa yg tlg amekkan gambar eh..cik abg syg ke? very the sporting...hik3

mr & mrs mikko said...

uits.. aku pn suka layan american nest top model tuh...

aku suka tang dorang bagi pose tuh..
uiseh, ko prnh guna PB eh..

:~:Budak Degil :~: said...

amboihaih..
boleh jadi duta die lah..huhu..

princeduyong said...

waa...ade gaye cam model pro...

mummysyafie said...

dear, saya tak pakai PB..baru je plan nak beli. bagi saya kan..kalau nak cuba pakai saya rasa saya mampu kot. tapi hasil saya tak berani jamin..hihihi...

nor setuju ngan posh..nak jadi dealer dier bukan senang, perlukan pengorbanan. (setiap usaha perlukan pengorbanan) tapi pengorbanan tuk mengambil risiko dengan melabur puluhan ribu saya tak berani gak. pernah kawan² melabur sampai 40k tapi tak dapat pulangan. lastly jual murah dengan 50% harga asal.

tapi nor respect ngan orang yang boleh maju dalam MLM ni, kalau nor mmg tak mampu kot.

Dee said...

sy dah pakai korset..tp brand lain..so far mmg ok..tp ingat nk tukar pd PB..tp xlah smpi join MLM dorang..mmg x minat..rasanya boleh kurus sket..xlah body mengembang..tp komitmen mesti tinggi..pakai 8 jam sehari..tiap2 hari..ni kita..kalo weekend ke cuti2..dah malas nk pakai..camno? hehehe...

Cikgu Yus said...

BP mmg best..aku apakai dr thn 2003 lg.dah 2set complete aku beli. korset brand lain mmg aku x mo guna sbb yg nie jer best dan firm ja.. msa anak yg last, aku pakai korset tu dlm pntg (operate lak tu) ok ja..x da papa pun...

Ju@Lucky^Mummy said...

pheewit akak.. comel tol.. x yah pakai PB pon selim melim.. kalau saya, pakai kebaya mcm tong drum.. ekekek

ape² pon pakai PB ka.. pg slimming ka..excercise ka.. sama jugak kena jugak jaga mkn..

*amalkan pemakanan cara sunnah nabi.. itu lg jimat.. :)**

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ko dah xyah pakai PB dah babe..dah maintain slim jerk....

rasp said...

kalo pakai PB, harus semangat pun cekal...
sanggup bersendat2 and control makan..
kalo tak sanggup, payah gak kan sis...

Joy said...

langsing posh!

☆ lieya latif ☆ said...

sis, i pun setuju ngan u...kalo pakai jek tapi tapi tak jage mkn mmg tak guna jugak...better seimbangkan.....tapi i lagi suke care u kot sis, jage mkn......tu lagi sihat...

Softtouch [Hanim] said...

haah lah sis...kene jg mkn n exercise..masa paki pb cntiklah bdn cube kalu bukak pb mau gelegeh sana cni...sy syg oo suit nk beli pb..baik diet sndiri jer...

lady XOXO said...

peeeeeeeeeewit hots sis... ni model nie kot.. tak ngaku ni.. cepat2 say yes .. ahahah.. sis cantek toi...

diana said...

posh..
memng susah la nak kurus ni..
saya dulu banyak kali gak putus asa..
tapi siapa nak ubah diri kita kalau bukan kita sendiri..
saya tak de la guna apa2 produk pun..
cuma tahan nafsu makan dan bersenam je..

nora said...

waaaa meletop u , aawwww

sue said...

sue setuju dgn kak posh nya statment tu..Sue pun pernah pakai PB ni..dah Apa2 pun terpulang la pada individu tu sendiri..Setiap benda mesti ada pro dan kontranya..

Mimie Hamdan said...

aku ada PB gak... tak kuruiiihhh pun... wahahaha....

qellissa said...

yup, setuju2..i pon ader gak PB..sampai sekarang still ada lg..tp bila pakai tu kadang2 jd tak selesa..nak menggaru pon susah..pastu bila bukak je abis merah2 kat perut pastu gatal2..hahaha..well nak cantik kenalah tahan sakit ye tak?
tp i salute lah kat blogger hanis yg buat bisnes ni coz seronok je tgk pendapatan dia tiap2 bulan..but for me, i'm afraid to take the risk..ahakkkk..

Gorjes Ke?? said...

canteks!

eT said...

melaram abess...
kene baju tu ngan tuan dia..hehe

~roslinda~ said...

wow :)

Eri-chan said...

wah..tak sanggup deh nak pakai mende alah tu...suka mkn kan..senang je nak kurus ni pose isnin kamis. makan tu benti sebelum kenyang. hehe..sunnah Nabi gak yang elok.

::PoRcUpiNe:: said...

kak ni kisah benar i nak story coz budak opis pon ade pakai..

Dia pakai PB jugak.Last2 masuk hospital sbb sesak nafas.Sbb doktor ckp die terlalu gemuk n mende tu terlalu ketat utk die...

Bagi saya xyah la nak membazir wit beli mahal2 macam tu.Amalkan senaman dan gaya hidop sihat lagi selamat.Paece!

anymz said...

malatop betul model nih..hehehe:)

ieda said...

setuju sgt2 .. kalau bdn dah kuwogh mc mu beb x yah pakai apa2 dahh .. dah solid dah tuu .. cuma kena jaga pemakanan lah kann
cantikk kebaya tuu .. kalau peyut x muncit leh pakai .. hehehe

dah mcm nengok model pergaya pakaian lakk ehekssss

( komen layie .. tadi dah komen .. ilang lakk mencii !! )

el said...

sn sini org bercakap ps PB
siap ada buat loan n instalment lg
betul tu kalo beli tp x jaga body susah jugak..rugi je...
ada x org nak jual 2nd ...el nk beli ahaks

ALoNa Cintamaniszlite said...

owh..mgkn corset brand ni bagus tp kalo nak jadi ahli merangkap terus jd stokis..erm..teruk gak ler. Sbb mak sedara akak dh jadi sebaliknya. Upline dorng mmg dok aim staff gomen sbb katanya faedah loan bank rendah. Mula2 masuk syok ler..dpt RM3k lebih..tp makin lama..makin teruk..susah nak cari downline dh. Dpt yg berminat...loan tak diluluskan pulak sbb black list..huhu..Last2, mak sedara akak tu dok bayar ler utang loan tu tak pasal. Stok yg dpt pun susah nak jual. Erm..

~IekaZakaria~ said...

cantik!
hey.. just drop by...
do visit mine...
thanx..

Hidup Ini Adalah Kenyataan said...

wah voge gitu

SyaNa said...

aku pakai gak PB ni
tapi x la smp nk buat bisnes.sbb xminat
lagi 1 bab kena pakai 8jam tu aku just pakai kt umah jek
balik keje mandi2 teros sarung PB buat tido
*tp kena mintak izin laki dulu :p

siang gi keje just sarung spanx jek
x la lemak bersepah2

Madam Bling Bling said...

hehehe,

i takdok pb ni,..tapi rase cam tak perlu pakai lagi sebab badan kurus lengkung. sain otograph kat belog MBB pulak ok....im new!

y@n@ M!B said...

klu ada duit lbh xpe la bli brg mahal² gitu..klu duit cukup² mkn..kita ikut cara tradiosional je lah utk kurus kn sis..hehe~

sy pn suka tgk america's next top model tu..suka tgk pose, baju and mekap dorg..auww~ ^_^

AngahSayang2314 said...

ehem...ehem... isma... angah rasa tak yah pakai pb la u pun dah selim melim pun...

NUNU EERA said...

da ade PB ni 2thun da.. pkinye 1thun pun blm tntu.. nak byr pun b'peluh jgk la.. huhu..

Yanie J said...

cntek la,yanie kurus x ssuai kot pkai kebaya tp ske tgk org pkaii..uhukk

Mimy Hamid said...

pehh body koooooo....jeles

ros said...

morning..singgahbalas ya..

Just Call Me Bitt said...

nice...opss bab pb..hehe saya tak berkecimpung dlm biz derang tapi guna tuk diri sendri ;)