Klik Jangan Tak Klik

Monday, November 1, 2010

Masuk & Goncang!!!!

Otak!!! laju jer naa...
pi MCD aku mmg tak reti nak makan lain asik2 McChicken
So kali ni nak terai new promo
tapi aku pun tak pasti ni the latest ke tak
(aku kan jarang gi MCD)

yang gebu tu Mr Y punyer....fillet O fish
eee aku tak reti nak makan ...
seciput jer
tapi kalau nak berdiet oklaaaa kot

Ni baru aku punya chicken MC Deluxe Hot & Spicy

tapi aku bukan nak story pasal burger...ala burger tu dah biasa sgtkan
aku mau cerita pasal sikentang tu

Sebelum citer pasal kentang tu ambil bnyk2 cili sos
tapi aku ni pelik aku suka sos tomato
kalau masakan melayu aku suka pedas
tapi kalau western pedas2 ni kureng sikit

Sambil makan check bil dulu...kan leh caya depa ni
Mr Y dia main bayar ajer

Action jer ni sebenarnya aku tak reti nak makan burger main ngap ajer
harus pakai tangan cam makan nasi tu...pastu kuit sikit2
mmg ler kalau org tngk aku makan depa kata takde nikmat makan burger camtu
aku tak retila nanti mesti ada yang terkeluar keluar
(paham ker apa yang aku cakap ni)

Sebenarnya nak citer cara nak makan kentang ni

Kena ada perencah ni dulu...ala2 perencah maggie gitu
Kalau nak rasa McShaker ni kena beli Spicy McDeluxe yang large size tu

Masukkan cik kentang kedalam bekas yang disediakan tu yer
(Mr Y dgn rela hati menjadi model huhu)

Pastu campak ler McShaker tu dalam bungkusan yang berisi
kentang tu

Apalagi!!!kasi goncang2 laaaa sehingga sebati & puas hati
(bab goncang terer!!!hehe)

nila rupanya setelah digoncang...nak kata sedap ikut tekak masing2
aku still prefer yang biasa punya...ini cam ada perasa
ibarat macam makan tit bits laa....
confirm MSG tinggi ni huhu

Psst: Tapi kalau nak mencuba apa salahnya....kot tekak korang kata bess...ari2 mende yang sama pun bohsan

27 comments:

Mimy Hamid said...

burger fav aku kat mcd...suka spicy chicken mcdeluxe...mantopp...fries aku tak gemor sgt...

a d r e y n i e e l i s y a said...

aku dlu pn x reti mo makan bger tuh skaligus..
tp at last mkn gak..
bru nikmat..
hih...

aku x try lagi kentang shake2 ni..
huhu

KizZ said...

jemput join Kiz Garden contest " Aku Suka Taman " ( RM50 mungkin milik anda ).For more info , please visit this link..TQ

http://kizgarden.blogspot.com/2010/10/kiz-garden-contest-aku-suka-taman-rm50.html

qellissa said...

uit babe, mkn cenggitu lah baru syok..rasa nikmatnya tau..hahaha..
dah lama x mkn mcd chicken mcdeluxe ni..terliur sat tgk berger tu..

ERMAYUM said...

memang terbaru la ni last week makan mac D tak perasan lak :)

mekar said...

Kalu nak makan burger & kentang, memang sedap yg jenama MCD. Kalu suka ayam, better pi KFC. Goncang2 ni xpenah try lagi.

mama tisya said...

aritu yg shakes cheese kita suka...yg blackpepper tk sempt try..now yg spicy plak ye

Shu Shinju said...

da pnh mkn mc.shaker tu..tp, shu prefer yg biasa lg..sedap...hihihi....

sue said...

Hahaha..sue pun baru tau ada shaker mcm tu..Ala2 jakun juga..sibuk duk beli...
Yups!..my komen...rasa mcm byk msg juga..

ieda said...

waduh2 .. mcD , pizza & KFC den dah lama x pekena .. last pekena kfc lasrt week.. adik belanjee ..

kalau mcD den suke fillet jer :))

Softtouch [Hanim] said...

sy paling suka burger tu..fav sy..kalu pg mcd sy mesti amik berger tu...

haahkan sis byk msg..masin plak tu

suzie rahman said...

hihi kna try ni sis..cm sdp jerk.wawawa

Dee said...

suka double cheeseburger kalo gi mcd..tp kalo bfast..suka hot cakes..sedap..

NUNU EERA said...

sedap.. wlpun mkn smpi menangis sebab xtahan pedas..hehe..

Bit Zamri said...

hihih betul la kak..
xreti makan sekaligus..
sbb xmuat masuk mulut..hak3..
makan cheese burger kecik sikit.

ok,nanti nak try..hehe..
tq

Wati3qv3 said...

mcd mcd mcd sedapnyaaaa hehehe

Rinna said...

Hmmm..suka dgn Chicken Mc Deluxe Spicy gak.. Rasa cam chruncy gitu..tapi mmg jarang sgt laa ke MCD nie selalu kalau makan fastfood mesti gi Kepci.. :)

zura@iwan said...

owhhh x penah try lg shake2 tu..hehe..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

last week baru makan...not bad la...

y@n@ M!B said...

sy xsuka mkn fries goncang² ni..lbh prefer yg ori..sbb rs cam pelik bila cmpr perisa len..huhu~

chicken mcdeluxe pn my fav jugak..nyumm~ =)

SURIA AMANDA said...

Tajuk entry akak ni buat Lisa gelak....hahahahaha..sumpah x dirty minded...

NoVemBerLaDy said...

hahaha.. cr mkn burger yg best kan... x reti la gak nak ngap sekali... sempoi je pe mkn mcm tuh... ;) hehe sedap ke spicy.. hr tuh mkn gak tp yg cheese muakkk.. stail sy plak kan kan.. mmg amik sos byk2 tp cili la.. then amik black pepper byk2 jugak... ngeee...

mummysyafie said...

burger tu mmg pedas sikit. kalau makan nor tak boleh campur ngan sos..makan gitu je pun dah wat bibir tebal menahan pedas..hihihi

ALoNa Cintamaniszlite said...

erm...dh lama akak tak gi mc d..
mgkn leh g ujung minggu ni..hehe.
Manataknya..tgk posh dok tayang2 ni..tingin pulak, kahhh

Just Call Me Bitt said...

pernah makan dulu, memang tinggi msg dia terasa kan kan kan...

el said...

french fries tu kalo panas2 mmg sedap mkn ranggup..tp kdg2 tgk branch jugak MCD ni kdg2 tu french fries msok angin lah..x pns..so mmg x sedap nk mkn..:)

simple said...

i setuju dengan el, kekadang kualiti kat setiap mcD branch sgt lain...kena yang tak jaga kualiti sgt la tak puas hati...dengan fries lembiknya dengan ayam nya mcm tak masak....