Klik Jangan Tak Klik

Friday, October 29, 2010

Habit bukan habitat yer

Pagi2 yang syiok ni hujankan
mmg maless tul nak pi kerojer
nak2 semalamkan malam jumaat
teeetttt!!!! khas untuk yang halal saja yer

tapi bila pikirkan nak hujung tahun
harusler jaga prestasi

Inilah habit
(bukan habitat yer
makna yang berbeza
cuma ada tambahan sedikit jer dihujung tu)
aku yang paling Mr Y sabo jer nak
melayan...org lelakikan mmg suka nak cepat ajer

Still tak buat pilihan lagi tu....rambang mata
sebab tak tahu nak makan apa
nilah org kata perempuan banyak nafsu
satu akal
Lelaki satu nafsu
bnyk akal
senang jer kalau Mr Y buat pilihan
dan dah semestinya mesti tepat

Last2 aku suruh dia buat pilihan & kalau tak sedap kita
swap ok tak???? & mesti ada side order

oklaaa tu...lagi satu baik ambil gambar cepat sebelum order sampai
sbb kalau Mr Y dah start nak makan
time tu pulak aku dok sibuk
suruh dia ambil gambar..dgn nak makan pastu nak layan ambil gambar lagi
mesti dia bengkek punya
habiss dah bini blogger kenala bnyk2 bawak bersabo
suka suki jer lantik Mr Y cameraman tak bergaji
hehe

Itulah habit aku org sibuk nak makan aku sibuk nak bergambo
bukan dgn Mr Y jer kat mana2 pun aku camtu

teringat masa makan kat Halia hari tu
depan PIL dgn selambanya aku sound Mr Y
"la abg ni org suruh ambil gambar dia heboh dok makan"
MIL aku dok jeling & sound aku pulak
"biarla Y makan dulu...jab lagi baruler bergambor"
alamek terlupa MIL aku ada kat situ
amik sebijik!!!...hehe
aku biasala kalau nak cakap straightforward jer tak reti nak simpan2
huhu

So ni bukan entry pasal JJCM yer
sebab tempat makan ni pun bukannya sedap & bad service
kat mana lagi kalau bukan station kopitiam
(the worst kopitiam)
tak kuasa kau nak promote
just nak story about myself

To Mr Y tersayang thanks so much sebab layan jer bini dia ni
yang tak habis2...bang2...kejap kang syg2...
amik gambar...
jgn serik yer...i lap u...
(sori pagi2 feeling2 kejap..sebab belum breakfast ni...lapo)

Psst: Hari ni aku lambat sms boss..rupa2nya boss lagi lambat haha

26 comments:

aibaks said...

wa... ikan dan kentang tuh.. da lama tak try.. huhu

Asam Makruh said...

meletopzzzzz you allzzzzz, kellaazzz
- Mama Auwzie

mama tisya said...

kita family sendiri & family inlaw pn dh tau suka amik gmbr makanan...lps tu ckp nk update dlm fb or blog la tu...hehehehe

hubby kita pn tgk mood gk..yela die nk mkn kita nk snap gmbr tp die phm wifenye blogger...ahhahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah ujan2 nie memang sedap layan makan kan...
pssssss amoih rambut basah di pagi jemaat kan..hahaha *larikkkkkkkkkkkssssss :P*

ratusiput said...

aku lak cik kitol yg ober...ehehe...dia mmg suke bergambo...aku lak yg letih sbb sik kena snap gambo dia...

☆ lieya latif ☆ said...

KEH KEH KEH untung u sis ade hubby yg memahami u...layan jek tang amik2 gambar nie..sesetengahlelaki mls nak layan .....keh keh keh ..cam hubby lieya pun rajin gak melayan.....hahahahaah

y@n@ M!B said...

tak jugak kak, tunang sy tu lagiiii lmbt nk pileh food...letih waiter tggu dia decide..haha...sy ni cpt je order..terbalik lak dgn sis =)

tunang sy 2x5 dgn sy klu bab² gbr...eh bukan! dia overrrr addicted to camera..hahaha~

janji dorg phm minat kita berblogging kn ^_^

Mr feckry said...

tunang gua pun slow dalam nak pilih makan nak di order..nape ek pompuan camtu

rasp said...

pagi nie mmg sejuk je & cam malas je nak gi keje...
tarik selimut mmg heavan lah kan..
sis, i agree lah...
station kopitiam adalah sungguh tak sedap!

Joy said...

pg2 yg sejuk mmg mls nk g kerja! mujur hari ni dah jumaat ;)

Softtouch [Hanim] said...

betul tu sy pun sama sis..amik pic dulu baru mkn..kdg2 bolehlah cik abg layan..kdg2 kene jeling jgk ngan dia..last2 sy amik je pic sndiri, guna hp jer..he he he

SyaNa said...

sian kan suami2 blogger ni
hahhaa nak mkn pn kena tggu sbb nak posingkan dulu food tu
kekee
nasiiib la kan kata syg bini

AngahSayang2314 said...

isma.. sedapnyerrrrr terliur angah tengok.....yum..yummm

Dee said...

sis, station kopitiam ni mmg x sedapkan..sbb tu dee mmg malas nk singgah..lebih baik mkn mcd or kfc je..

-NiD's- said...

hihihi....dh bini TEGAR BLOGGER so haruslaa si Somi besaba kan....penting tuh sis setiap kali kemaNa-mana harus begamba sakan....=))

Jamiel said...

sedapnye..
siap possing lg..
sabo la bang..

TopsyTurvyMum said...

lakiku jer dah malas nak layan ambik gambo bini dia ekekeke..terpaksa camwhoring jer

Bit Zamri said...

hihih~ hope my laki mcm MR Y akak..
jadi photografer...kih3..
buli2..hehe

qellissa said...

oklah tu beb mr y nak gak layan u amik gambar..Klu Mr Ary i, mmg penat nak suh dia amik gambar..sbb tu blog i byk gambar dia sbb dia xmo amik gambar i..huaaarggggggghhh..
station kopitiam mmg xsedap..pastu tempat pon x cantik sgt..hihihi

.:nhalilah:. said...

salam kenal... blogwalking..

biasa la bab amik2 gambo ni kannn.. tp kat sini en.suami takdenyer nak amik gambo bini dia.. ekekeke..

rATu kEBaYA said...

samalah suami ku pun malas nak layan amik pic ni.. sendiri layanlah

zura@iwan said...

besa la org pompuan byk tul nk pk..hehe....org laki ni sng jerk.hahaha....

hb i spoting jerk...amik je gmbr..tp kdg2 ckp gk..gigih nye..haha...

Mimy Hamid said...

comel nya posh..takpe habit yang syiok sendiri ..layan..

ieda said...

aah org pompuan gitu lah .. tuuu single layie tuu ... kalau dah ber3 dan ber4 .. dan seterusnya .. lagilah cerewet mcm haku nie beb ..

x per2 persediaan mental kann :))

Wahidah said...

hihih..opss terlupa lak MIL ade eik...

blogger n gmbr mcm tk ble dipisahkn kan..:)

Ogy said...

selalu je masuk belog posh ni..tp tatau nk komen apa..hehe...

dah dpt wife blogger tegar kenalah besabau.... g kalo kuar dgn mr B dah tak kisah nk amek gambau le pulak...sampai dia pun tya.."eh nape syg tak amek gambar ek?" heheehe