Klik Jangan Tak Klik

Thursday, October 28, 2010

Adoiiii!!! susahnyer nak lepaskan hajat

Back to Mr Poposh punyer story lagi yer
Malam tadi dok bawak dia lagi pi VET
ialah kes dia tak lawas kencing jadi balik
yang paling tak bagus kali ni berdarah pulak
aku lak sian tengok dia berkali2 pi toilet
punyerla siksa nak lepas kan hajat
hajat besar ok
hajat kecik
yang problem
camtu lah gamaknya kalau manusia kena penyakit batu karangkan

Tapi kes dia ni belum disahkan betul urine infections ke or batu karang
Urut2 kasik dia calm down sikit
ari tu aku pi sorang jer anta Mr Poposh susah sikit
la ni lucky ada Mr Y buleh tulun angkat & pegang dia

sesi check up sedang dijalankan
Mr Poposh tenang jer dia
mmg cam gini kalau dgn VET behave
takde nak meow2 bising2

VET tgh check perut dia ada bengkak ke tak
punya la seksa VET tu nak check
dah ler VET tu kecik jer orangnya
(VET yang hensem tu takde check kucing lain..sempat lagi tu)

Tengok!! tak reti dok diam maybe sakit kot
susah nak check maybe sbb banyak lemak ker muscle entah ler

Injection time...ingat Mr Poposh nak meraung rupa2nyer dia diam ajer
Mr Y pun terkejut maybe kulit or bulu tebal kot

tu dia ubat2an yang Mr Poposh kena amik...antibiotik,
lawas kencing & untuk pundi kencing

Ramai komen nak tengok camna Mr Poposh makan ubatkan tu dia
VET pakai alat mmg ada jual yer
tapi aku tak beli
aku senang main jolok & tutup jer mulut dia
(owner dia kan brutal sikit)
dia ni bab makan ubat mmg senang

Kalau sesapa ada same experience & cara merawat sila share yer

Psst: Masih berusaha goggle & mintak advice merata2 tentang penyakit Mr Poposh

26 comments:

y@n@ M!B said...

alahai siannye poposh..sy doakan dia cpt sembuh ye..=)

cik hani said...

comey nya kucingggg~ade anak2 kucing x?bagi satuuuuuuuuu.....hehehehehe.

Eida said...

sama mcm kucing saya Danny sblm tahu kata batu karang tu x boleh berak & kencing,pastu makin lemah ,termenung jerk.

aibaks said...

teringat kucin aibaks yang hilang.. huhu

ieda said...

bagus tul poposh kan .. senyapp jer .. memang ikut cakap .. :))

Cik Dya said...

sedih kan kalau kucing kita sakit...ya allah, cik dya tak sanggup dah bela kucing...terlalu banyak kenangan..i love cats more than human...seriously tak tau nape..take gud care of the cats ya..cik dya doakan semuanya ok.

JaSSNaNi said...

salam... singgah sini baca pasal pets tu.. kita pun ade gak pets.. 3 ekor hamster.. :) baby lagi.. baru 3 bulan.. hehehehe..

qellissa said...

siannya poposh, x baik lg ker sakit dia tu babe? da mcm baby lak tgk..sia bawak g klinik n mkn ubat..luckily poposh tu diam jer kan..xde nak cakar2..behave betul..=)

Mimy Hamid said...

comel...miau miau...kucing pun ada batu karang kan..macam macam

zura@iwan said...

dh bw g klinik ek...hrp2 poposh cepat sehat...hehe

Rinna said...

Semangatnya tgk Mr Poposh tuh.. Makan ubat plak..ada caranya yer.. baik plak tuh.. pandai bawa diri yer.. :)

Kimmy Ai said...

whoa.. besarnye Poposh!! geram2 je tengok.. isk3~ rindu kucing dulu.. sob3.. T_T

Eri-chan said...

cian poposh..ek baiknye dia tak miaw2 masa kena inject...
cepat sembuh..mama dia dah risau semacam nie..

atok said...

t`ingat kucing atok..

NeenaAnuar said...

alahaii.. menyerah diri jerk poposh.. semoga cepat sembuh yer poposhhh..

Lady of Leisure said...

kesiannya poposh... :(
kalau anak2 sakit ni kita pun rasa susah hati kan... :( i doakan poposh cepat sembuh yer..

KieRinZ said...

cbox xde ke? klik sini ye >> sini

cGi0 said...

ciannya dia... tu la jgn bg dia nakal2 lg. hehe

e. indah said...

oooooooooo gerammmmm ...comellllll....

hye ..baru singgah sini, tq singgah walking2 at mine .... ..elllooo

Bit Zamri said...

poposh comel sgt kak..
serius nak pegang n dukung dia!!>..huhu~

souleater said...

pergh..besarnya kucing...pandai n rajin jaga eyh..

MASA said...

wow besarnya poposh..sakit apala sebenarnya si poposh tu..betul ke batu karang?

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

eh kucing pun ada batu karang ke??? oooo baru ku taw...

AngahSayang2314 said...

kalau tanya angah angah tak pakar la pasal binatang nie...

aiSyah (", said...

wahh~gem0k nye mr p0posh..
c0mel!hehe

btw,sm0ga mr p0p0sh cpt chat :)

Cerra said...

shomel nye kucing nie..
nak boleh? hehe~