Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, October 5, 2010

Di mana kan ku cari ganti

ENTRY MELEKAT 24 JAM
Pada sesiapa yang ada pengalaman mengenai kucing masalah kencing
tolong share yer..

Tetiba pandang muka Mr Poposh teringat lagu
P. RAMLEE
"Di Mana Kan Ku Cari Ganti"
Mr Poposh tetiba sakit ni
tu yang buat aku susah hati ni

Tengokla wajah sayu dia...jarang dia senyap macam ni
selalunyer dia " happy" & lincah jer

Kali ni monyok ajer...aku takdela perasan apa
pun sebab hari sebelum tu dia ok ajer
happy jer bila our fren my beraya kat rumah
tetiba dia camni....

aku check body semua ok....rupa2nyer bila aku tengok kat montot kencing dia asik
keluar...
Ah!!! sudah mesti ada yang tak kena
habis cadar kena basuh...

mana VET pulak aku nak pi dah malam2 mcm ni
dgn Mr Y pun takde malam tu

Last2 tak leh jadi ni terus aku call VET yang biasa Mr Poposh
pergi ....mintak doc tutup lambat sikit

Apalagi pecutla sekali
nak pecut lagu mana nak masuk simpang ker Shah Alam
tu punyalah JEM giler....

Klinik tu pulak tutup pukul 9pm....tinggal lagi berapa minit jer nak tutup
nasib baik doktor tu baik nak tunggu..kalu tak sia2 jerlah nak tunggu esok

Inilah klinik dia bukak 7 days a week
boleh call 03-55116182

Mr Poposh sedang menunggu giliran
actually malam tu pun masa aku sampai bnyk gak tuan kucing sedang menunggu giliran
paling aku sedih bila tengok sorang "pakcik" tu menangis sebab kucing dia
50-50 antara selamat atau tidak...alahai aku pulak rasa mcm nak menangis...
jarang aku tengok lelaki nak menangis untuk kes2 macam ni

Inilah ubat yang VET kasi...hopefully Mr Poposh akan recover soon
aku tak boleh la tengok dia monyok jer camtu
masa nilah timbul mcm2 perasaan...sedih...risau
if anything happen to him...aku dah pernah alami dulu bila dia kena admitted kat hospital

Aku rasa macam tak sanggup lagi nak hadapi
Doktor pulak macam2 spekulasi keluar
kejap batu karang...kejap lagi
kidney failure....bg aku tension ajer

Psst: Aku mohon jasa baik u all untuk sama2 mendoakan kesihatan dia..apa pun terjadi aku redha & hanya mampu berdoa...air mata asik dok meleleh sebak ni....huhu

34 comments:

ratusiput said...

tu la kdg2 sayang kat haiwan lg rase berbaloi2 kan..hati pun tak sakit...hrp mr poposh sihat spt sediakala a.s.a.p

Softtouch [Hanim] said...

siannyer poposh..semoga poposh cpt sembuh..sis jgn risau yer, nnti poposh sihatlah mcm biasa...

yelah rase lain, selama ni poposh ceria jer, skrg ni monyok n xlincah...sabar ye sis...

Dee said...

harap poposh cepat sembuh..sian dia..

qellissa said...

cian nya poposh..sedih je muka dia bila sakit..semoga Poposh sihat seperti sediakala ye..amin..

Khumaera Ismail said...

sayangnye u kt poposh..soosuweett~!! =) moga poposh cepat2 sembuh..

Rinna said...

Kesian plak tgk Mr. Poposh.. Moga cepat beransur sembuh..

mien said...

shiannye. sedih sgt. min ade kucing menangs klu dorg saket.

makdara TERdiva said...

alaaaa..kesiannye tengok poposh! x pe..dah mkn ubat mesti baik punye..

aku pun x leh tahan bila baca/tengok kucing2 yg sakit..apatah lagi kalau anak yg sakit..huhu!

AngahSayang2314 said...

cian dia kan?? moga dia cepat sembuhhhh

Lady of Leisure said...

sedih sangat tgk pic poposh.. :( huhu aku dapat rasa la apa ko rasa kalau arri n molly sakit pun aku susah hati..
poposh makan biskut nama apa posh?

btw, kalau tak sure lagi try bawak ke upm veterinar, sana ada better facility untuk buat diagnostic..

tapi aku harap and aku doakan lepas makan ubat yg ko ambik kat shah alam tu poposh akan bertambah baik... huwaaaaaaa.... aku lak susah hati ni... :(

rasp said...

hopefully poposh cepat2 lah sembuh sis...
tengok muka dia pun tau dia sakit...
kesiannnnn...

burberry said...

hai... ziarah awak semula... mesti berlinang air mata tgk dia sakit... kucing pun kiter sayangkan?.. tapi bagaimana perasaan org yang membuang anak tu?.. takde perasaan kah?.. aper2 kiter doakan poposh cepat baek...

uMMisYa said...

kesian poposh..sabar yer posh..ko dah ikhtiar..moga poposh sembuh.

Azmiezas said...

akak baru jer kehilangan kucing kesayangan buat selama-lamanya..hilang tak tau ke mana since last week..

Joy said...

sedih n sayu aja mr.poposh ni...

Mimy Hamid said...

poposh syg kena kuatt..bertahan..jgn lupa makan ubat tau...sayang poposhh..memuah skit...


p/s: tu dia ubat dah mcam manusia beb..hehe ko snap skit camner poposh mkn ubat

Eri-chan said...

kesiannya kat mr poposh...
titiber i pun sedih baca entry you..hopefully dia selamat okay...
makan ubat.

LiAnA said...

sian mr poposh moga cepat sihat.. dah berapa umur dia yer?

Anonymous said...

1st time bg komen ni. actually cerita psl Mr Poposh inilah 1st buat i tertarik dgn ur blog. terus bookmark n baca sampai sekarang. i am very sensitive when it comes to animals especially cats. i am a cats' lover myself. truely i really do feel for u. harap bersabar... kt org semua doakan he will get better soon. insyaAllah...

☆ lieya latif ☆ said...

alahai siannye mr poposh u sis.....kucing pun kalo sakit pun monyok jek kan...harap2 cepat laa sembuh yeak sis....

touching lieya bace kisah uncle yg menangis tu sis....

SURIA AMANDA said...

semoga mr poposh ok dan sihat seperti sediakala..aminn....

atty's said...

sedih kty baca entry ni..
dulu masa kty kecik ..kty ade bela 9 ekor kucing..tp bila nak pindah ..umah flat..semua kucing tu ..kena tinggal.faham sgt mcmana perasaan posh ..

harap ..poposh cepat sembuh ..

y@n@ M!B said...

lepas mkn ubt oke la tu..sis jgn la sedih sgt..nnt sis lak yg skt..xkn poposh lak nk angkut sis gi klinik kn?? heee..


bkn nk sindir ke apa eh..utk bg sis cheer up je..=)

Delimasari said...

sian dia.... semoga poposh cepat baik yerkkk!!!!!

mummysyafie said...

dear..saya tak tahu pasal kuching ni sebab mmg tak pernah bela kuching. nway i harap poposh cepat sembuh

diana said...

kesian nye..
harap dia cepat sembuh..

NUNU EERA said...

sis.. my late cat ade skt batu karang.. msa 2 da truk jgk smpai kne buang( dri jantan jdi mcm betina..) msa tu kne operate around rm1k++ kat upm..

EryTaleb said...

ohh..siannyer dia..
batu karang kan..teringt my cat..mati sbb batu karang..kencing dia tak lawass..sedeh

Cikgu Nurin said...

waaa ubat lawas kencing? first time tengok...bagusnyer....

Eida said...

saya dah ada pengalaman ni,nak makan pun tak selera,hari-hari call doktor apa perkembangan sebab sebelum operation doktor dah ckp 50-50 huhuhu.skrg alhamdulillah kucing saya Danny dah cergas semula.

ieda said...

alah ciannyer poposh sakit yaaaaa .. harap2 x berlarutan ..

MiYOKO TACHIBANA said...

camne ngan mr poposh skang niii...dah sihat ke die...i doakan die cpt sembuh ye...

mr poposh..rajin2 mkn ubt tauu...

fndrocka said...

Pakcik yg menangis sebab kucing tu sgt comel!

Rahimah Ramlan said...

comel gile meow nih..alalalala..sian dia..
now dia dah ok ke?