Klik Jangan Tak Klik

Saturday, October 30, 2010

Berseri diwaktu pagi cubala!!!

Aku baru jer seminggu guna
harusla share dgn kengkawankan
Sebelum beli sesuatu barang yang aku suka
aku lebih suka request for sample
bukan apa takut tak sesuai dgn kulitkan
walaupun aku dah ada stock s dari
Nature Republic

So apa yang direquest pun sampai sudah!!!

Bukak2 tengok ada thank you letter

yess dapat sample Bio essence sleeping mask

Nila ropenyer...tekstur berbentuk gel
tapi bila pakai kat muka macam sticky sikit
& senang nak apply
for me aku ok jer...

Walaupun cinonet ajer....tapi leh pakai bnyk kali beb...so far still tak luak2 lagi

Yang bessnyer sebab late delivery aku termintak satu lagi
tengok2 sampai lagi seketol...jimat

Aku pakai ni dua kali seminggu
pakai lepas toner & boleh bawak tidur
pagi sok cuci muka boleh rasa yang muka sgt2 lembut & menyegarkan
& tidak berminyak

Mask ni sesuai sgt untuk kulit yang dehydrated
nak2 yang tido dgn air cond
air cond mmg ler sedap tido
tapi boleh rosakkan kulit
menjadi sgt kering
untuk jangka masa panjang

harga sebenar aku tak tau tapi baru pakai dua tiga kali
dah rasa perubahan pada kulit
rasa moist sebab my skin type kan combination
so la ni tak ler dehydrate sgt

INGAT!! muka kering mmg susah jerawat nak menyinggah tapi kalau tak dijaga penuaan akan lebih cepat jadi berbanding oily skin...
kira aku ni lagi ler susah
tgh2 tu antara oily & dehydrated skin


Psst: Aku tak check berapa hengget lagi..kalau ok maybe aku beli

12 comments:

-NiD's- said...

woww..thank sis.....sharing nieh... harus pasnie g carik..sebab muka memang kering....sebabtuhla penuaan koi nampak huhuhuh

Eri-chan said...

wah wah kulit muka kita sama..i oily kat zon T...wah wah..boleh tgk rega kat pasaran..

Cik SHiNJU said...

Salam...

cemane nk request sample tu erk?

ieda said...

ok2 .. kalau elok teruskan lah .. janji muka x nampak oily sgt kann :)

ratusiput said...

em aku lak dlm poses nk mengabiskan clarins aku pastu nk try olay white radiance lak sbb cam tak larat je nk maintain clarins tu...ehehe....bru test pencuci dia je....aku ni muke takdo jerawat...oily pun tak tahap terukla.just problem kat dark spot.nk kasi reduce skit sbb aku dulu lum sado diri lg kuo sme tak pakai sunblock la ni baru nk jaga semua...

ComeyBelako said...

rajinnya you posh. tingat dulu masa sekolah i selalu anto surat komplen kat kilang2...contohnya kilang ubat nyamuk fumakila ... they all antar refund satu kotak besaq ubat nyamuk. antar komplen kilang tisu...kah kah kah...notti me masa tu. (ada ka orang penah wat keja camni ha? )

Bit Zamri said...

kak posh!
wahhh free sample..best!...

**nk tanya VET buleh tlg mandikan kucing yg kotor baru jumpa tepi jalan x?

rasp said...

best gak sis kalo leh dpt sample dulu kan...
test tengok sesuai ke dak dgn kulit...

ctpayong said...

kak ct pun sama gak. comb. skin. bnyak apply nmpak oily, tak apply mudah pigment. dan kak ct plak jenis tak suka apply apa waktu tidor...

ada cadangan utk kak ct? mana tahu bleh share!

Lady of Leisure said...

yak gak dia kasi sample tu ek..

Mimy Hamid said...

aku kulit kering...aku nak try gak..camner nk dpt free dr brand ni..bau dia sedap tak..aku suka ala2 bau sabun

mummysyafie said...

muka saya jenis yang berminyak..tak suker!!