Klik Jangan Tak Klik

Monday, September 27, 2010

Persiapan untuk makan2 raya

Gambar tak berapa bnyk...masing2 sibuk...
aku tak leh nak imagine kalau betul2 buat open house mau pengsan
yelah kalau jemput semua mau aku yang pengsan kot
lagipun aku lebih suker macam ni
kalau family2 ajer...kalau kawan2 ajer

senang nak layan gak ...ada jugak discuss dgn Mr Y nak pulun ajak semua
senangkan..aku masak sekali bnyk
sekali makan kan senang....
(penat pun sekali..hehe)
tapi Mr Y tak agree...dia nak camtu ikutkan ajerla
adalah pro & contra apa yang dia mention pun
senang sikit nak kasi special attention pada tetamu
ni kalau dah ramai2 mau tuan rumah tak terlayan

Kek wajib ada setiap kali raya tapi cam bese aku still prefer
secret recepies ..tp yang ni aku gamble jer
aku tak booking..main redah ajer...nasib baik ada
...this year aku pilih chocolate indulgence
pofular kek ni...
yelah aku dok tanya semua pun mau chocolate kek
walaupun aku tak berapa suker
so ikut majoriti la...kang kek tu tak habis saper lak nak makan

SA tu kata chocolate banana sedap
tapi aku ni banana2 ada kureng sikit...so aku takut nanti org lain tak leh nak telan gak
Ni pun masa aku nak beli punyerla ramai gak org nak beli untuk open house
nasib baik dapat sebijik....tapi yang ni mmg sedap rasa macam ice cream & tak manis sgt
uma yang tak bessnyer dia cepat cair macam ice creamlaaa
mak aku pun leh telan
MIL pun suker siap tambah 1 slice sikit
ingat next year ada rezeki mau tempah cup cakela tukar style lak
tapi aku tak confident nak pilih yang mana sedap
pernah terkena cup cake aku order tu tak lagu depa kata manis sgt

Mak Andak aku guest pertama yang sampai pagi2 lagi...dia tak leh nak duduk
diam..jadi kasik la potong2 apa yang patut...

Acara potong kek...Mr Y masa ni tgh sibuk layan tetamu
dia ni PR mmg bagus...mana2 pun dia leh campur senang sikit aku
Aku tak mekap langsung....sebijik bedak pun takde ni
aku cuma sarung baju raya ajer...aku kalu kat rumah cam gini tak kuasa nak bermekap bagai
tu yang korang tgnk serabai sikit huhu

Yah!!ini dia menunya...Mee Kari...ramai peminat mee kari ni

Menu lain "Nasi Ayam" special pesen aku
rendang ayam
rendang daging
kuah sate
nasi impit
semua aku masak sikit2

Ayam tu aku tak goreng yer...aku bakar dlm oven jer lepas diperap...
sedap & menyihatkan cuma aku silap sikitla...rebus terlalu lama...Mr Y kata semua okey
ayam jer ada hancur sikit...nasib baik rasa okey...
lagi satu yang spoil jer bila dah sibuk2...lupa nak letak salad...sabo jerlah aku ni
huhu

Psst: Mr Y kalau komplen direct to the point yer.....alhamdullilah yang lain semua okey...hehe



8 comments:

el said...

sejak 18 menjak ni posh byk tunjuk kebolehan memasak..aiii likeeee..caylaah posh...

Softtouch [Hanim] said...

mana ada serabai, maintain cantik je sy tgk..

betul sis, kalu jemputan xramai kita boleh layan tetamu tu, kang kalu ramai2 mmg xterlayan..

byknya menu..sy suka nasi ayam..ayam kan kesukaan sy..sedap!

mama tisya said...

kek dr SR mmg sedap2 belaka..wah2 byk menu

-NiD's- said...

wah....happynyaa OPEN house posh..meriah makanannYaa .....glurrpp
takpa tak bebeedak pn..stiLL nampak cute what...

Lady of Leisure said...

banyak gila ko masak weh... tabik spring lah beb.. hehe

ieda said...

waaa rajin nyer beb muu buat OH .. huhu banyak menu tuuu huhuhu sedappp nyer kalaud ekat dah sure joint .. heheh walau x jemputtt .. heheh

den jugak entah biler nak buat OH ..r asanya tahun nieh x buat kooot .. tunggu tahun depan lakk tgk mcm mane heheh

Rinna said...

Wahhh sedapnya..tgk makanan yang Posh masak tuh.. caya laa teror tuh masak.. Posh tak mekap pun tak de laa plak nampak cam serabai pun..maintain cun apa.. :)

NeenaAnuar said...

perrghh! terbaik lah ur menu! :D