Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, September 28, 2010

Ni bukan open house just makan2 raya

Ni jelah gambar family member
yang sempat aku ambik gambo
inipun bukan aku yang ambil
my niece yang kecik tu ambik
dia suka naaa main tangkap2 gambar
tapi bila suruh ambil video dia takut plak
aku lagi la malas
yang Mr Y lak dapat berborak ko jgn harap ler dia nak pegang gadget2 ni
huhu

Happy tul abah aku dok tengok anak2 buah dia mai
Ni semua sepupu sepapat aku
Ni pun jemput belah my mum jer...kalau belah my father datang lagi kene buat session lain la pulak

Baru ler dapat makan dgn tenangnyer
tapi tak tenang gak still kena layan tetamu cakap2
muka tak cukup tidor....pukul 4:30am baru tido...
tapi macamana penat pun rasanya berbaloi bila tengok semua tetamu
dtg rumah...walaupun tak semua...

Mak Cho & Mak Andak...semua pakat nak makan
kat luar....yang bujang2 semua pakat dok dlm sebab nak tngk HBO
TV kat luar tu TV NO ASTRO

Makan2 lagi...my mum & cousin...adik beradik mak aku bnyk outstation
kat Terengganu, Perak, Melaka & Pahang
kalu kumpul semua mau tak cukup tempat ni hehe
tapi cousins belah my mum pun semua muda2 belia

Ada la muka tuan rumah nak enterpreme gak
hehe..Mr Y suka jer layan tetamu...
terima kasih pada Mr Y bertungkus lumus gak menolong bininyer kat dapur
& tulun kemas rumah kalau tak pengsan aku
hehe

Paling tak lupa to my mum....yang sama2 tulun kat dapur
mak aku mmg shy camera tu yang susah nak bergambo
Abah aku pun turun padang termasuk gak my niece Nini & Shikin yang tulun basuh pinggan kat dapur...walaupun aku pakai pinggan plastic tapi ribut gak dapur aku kena basuh pinggan & periuk
hehe.

2nd trip Mr Y nyer side pulak datang lepas Maghrib
gambo takde sebab semua dah kepenatan aku pun dah tukar baju kaftan tak koser nak bergambo dah...hehe

Letih mengemas pun lum habis lagi ni hehe
tapi takper yang penting semua pun happy

Psst: Untuk semua yang hadir terima kasih ler banyak2 sebab sudi datang...

10 comments:

Softtouch [Hanim] said...

buat mkn2 kat umah kita ni mmg penatkan sis tapi puas n sennag hati spp semua gembira n yg penting perut pun kenyang...murah rezeki sis sbb jamu org makan...

☆ lieya latif ☆ said...

fuh ramai nye yg dtg sis..bertrip2 gitu...murah rezeki you sis buat mkn2 nie....penat tu mmg penat kan sis, tapi tgk org yg dtg mkn air tgn kite rase puas kan......

ratusiput said...

mmg pnt beb.aku dh rase aritu.cam nk pengsan.tp berbaloi la kan tgk org dtg...n makan air tgn kite...

Mr feckry said...

best juga makan2 raya

AngahSayang2314 said...

sempat lagi kau pose2 kan???ooo lupa blogger katakan hehehe

diana said...

mak saye lak suke betul
begambo..
haha..

-NiD's- said...

best sis...bila apa yg kita siapakn di hargai.....syOOknyaa tgk famiLi sis bekmpl..meriah gitu...tuan tanah stiLL chumILll..walaupn dh fenat..ehehehhe

Dee said...

sukalah rumah u sis..siap ada balkoni yg luas..leh mkn kt situ..mesti syok..

ieda said...

alah makan2 punn kira OH jugak tuu .. ramai tetamu tuu .. dlm bulan syawal lagi kan .. janji dpt eratkan silaturahim tuu yg lebih penting .. ;)

NeenaAnuar said...

beb.. seyes teruja tengok ur house.. cam dikelilingi hutann gitu.. tenang jerk nampak!

btw, kalau jadik tuan rumah memang penattt nak mammm... huhuhu...