Klik Jangan Tak Klik

Friday, September 24, 2010

Nak tukar selera

kan tekak aku sejak baik dari denggi payau memanjang
semua raya food mmg aku tak makan sgt
sebab too oily
Jadi piler jln2 tgh malam cari seafood
Jumpa pun sebab muara ikan bakar tu tutup sempena raya
So we tried kat Bagan Seafood Tanjung Harapan

Macam biasalah pilih dulu seafood yang berkenan dihati

dah lama aku dok cari...siput pahat aka siput buloh

Sementara tunggu depa masak...tngk apa pilihan lagi yang ada
muka aku masih pucat lagi ni...

Ni yang bess sambil tunggu leh makan kacang...

air kelapa pandan...sebab nak hilangkan segala racun dlm badan
ialahkan baru baik demam & masa tu semua ubat yang doktor bagi aku telan
aku mmg tak suker ambil drugs tapi dek sbbkan teruk sgt habis semua ubat aku telan

No ice2....Mr Y cukup pantau apa aku makan la ni...nak order apa2 kene dpt kebenaran dia
dulu..ialah masa aku sakit dialah yang jaga
mana taknya masa demam aku kuat sgt sampai aku meracau2 malam...
tulah kasih sebenarkan...masa kita sakitlah kalau dia sanggup tu
mmg barula true love jgn masa kita sihat waalfiat jer nak cayang2kan
sekurang2nyer kalau mummy aku takde ada suami ada pun alhamdullilah
tak lupa jugak pada MIL aku yang tolong masakkan sup ketam untuk aku
dan tulun jaga aku jugak

Wajib order kalau makan seafood...Sotong goreng tepung

tomyam sgt2 sedap...tp mmg sedapla tak tipu...satu yang aku nak puji
kat sini service cepat tp tak taula kot hari biasa I mean after raya bila org dah ramai jadi
lambat..ni pun first time aku mai...
sebab mmg kami pernah lalu

ingat restoran NON HALAL...
rupanya HALAL
chef dia muslim
siap ada gambo lagi
cuma restoran jer nampak ala2 chinese gitu

Ikan kerapu sweet sour pun sedap
habis kitaorg makan sampai kulit2 dia pun sedap
hehe

Sebelum balik harusler bergambo

paling suker bergambo dgn replika udang & ketam gergasi ni hehe

Psst: Tapi overall food kat sini sedap & murahso definitely akan datang lagi

24 comments:

cha said...

sedapnya.dh lama tak mkn seafood

Khumaera Ismail said...

nmpk menyelerakan..nyum2..~

~~Ciklinn~~ said...

owhhh ciklinn selalu lalu jerk.. okess leh try nanti

Rozita said...

syukur lah..dah sihat, ada suami penyayang & ibu mertua yg baik hati

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya sis..mmg wajib order sotong goreng tepung...fav sy tu...

SURIA AMANDA said...

alhamdulillah dah sihat..akak nampak kurus..mkn byk2 tau

Rinna said...

Hmm..sedapnya..makanan tuh semua..especially tomyam tuh..bestnyaa..makan seafood..

Amni said...

Kat sarawak orang tak panggil siput buluh tu.. dorang panggil ambal.. hehe...sedap nyer.. saya sangar suka tomyam! walla...

tiefazatie said...

wah..best tue kak..alhamdullilah...sihat dh akak ye..=)

Ogy said...

nk tya soalan kurang bijak...kat mana ye tempat ni...? klang ke? adessss

ALoNa Cintamaniszlite said...

Alhamdulillah, dh sembuh ye..Amin..
Tp lepas2 dh elok ni..bkn main ligat lagi wat entry blog ye, ngee. Uii..mmg blogger tegar betul. Tabik Spring toing..toing, hehe.

makdara TERDIVA said...

ooo..ingat restoran cina..so, kitorang lalu jer..x singgah pun.. :)

MaDaM LiEzA said...

salam.. thanx sudi jengah blog saya... ekceli saya dha alma jd silent reader blog posh ni....

-NiD's- said...

makaii besaqnya replika ketam udang tuh....
tgk memenu dia nampak sume cam best..
ayaq NYokk palin sdp tuh

aLya said...

waa..seronoknye dpat makan seafood cm2 :-)

Mimy Hamid said...

aku pernah try makan sini tahun ni gak la..aku frust servive hampehhhh..makanan lambat..tp ko ckp cepat tu..tak puas hati aku..huhu

rasp said...

terasa diri cam kat land of the giants gitu kan :)

NUNU EERA said...

tot restoran ni xhalal.. xpnh try lgi.. slalu mkn yg ujg skli.. dkt dgn replika kapal 2..

Pirate KL said...

sgt2 menarik perhatian... trus rs lapar!!!! owh tidakkkk

Nur Hawa Mohd Zin said...

kena denggi? so macma mana skunk?
makan banyak sikit yea..hehe

el said...

laujk2 sedap2 belaka..dah sembuh eh..take care

Delimasari said...

JJCM semula = udah sembuh ke ni???

ieda said...

waaa dah lama gak x pekena seafood .. sejak raya nieh mood raya masih ada heheheh

ermm makan kacang lagi bahaya beb .. heheh nanti prob kat muker .. tapi tgk muker muu ok .. bukan layan selalu kacang kann :))

NeenaAnuar said...

adoiii.. dan dannn I teringin air kelapa skg nie jugak! huhuhu...