Klik Jangan Tak Klik

Saturday, September 25, 2010

I tak sombong cuma sebab pakai baju hitam ajer

Aku pun dah terjebak & jatuh cinta dgn MAC...
mmg aku giler beli mekap
walaupun bukan mekap sgt...
tp takdeler nak brand bagai

Selalu pun aku suker mekap yang ala2 korean
lite2 jer gitu...kalu terserlah pun tang pipi jerla mau
merah2 ala korean gitu
walaupun sedar diri kulit ni tak seputih & semulus diaorg...

Last2 dek tak tahan gak review pasal bess sgt MAC
lagipun kan MAC ni mekap dia tahan lama...so bukan terbeli mmg nak belila jawabnye
cuma aku tak overspend jelah
ikutkan hati semua pun aku beli sebab kaler2 dia mmg mengancam

So beli yang wajib2 jerlah compact powderkan dah habis
so next time beli refill ajer

Blusher...bese aku pakai skinfood...saja mau tukar selera

Price range RM60++ and above

Beli punye beli SA dia kasik free gift...

Rantai leher ala2 nature gitu....sampai sekarang aku tak reti nak pakai
dah mcm org asli pun yer....so simpan jelah
kot2 ada yang terkenan leh kasik tau aku..nanti leh aku post hehe

MAC outlet yang terdekat dgn aku
apalagi ISETAN LOT 10
actually aku bukan nak bercerita pasal makeup ni
tapi nak cerita pasal SA yang kekadang tahap kesombongan dia ngalahkan
tauke or manager kat situ
tp SA yang aku kenal ni oklaaa tak sombong...tp aku dgn selambanya
tanya dia
"actually I want to go to KLCC outlet ..coz based on review the SA very frenly"

pastu dia kasik aku sejibik dgn nada frenlyla
"Just because we wearing black kaler it doesn't mean that we are snobbish ~ kira ala2 sombong gitu"

oklaaa aku accept sbb dia layan aku pun baik takdeler sebab aku tak beli ribu riban dia tak mo layankan

So since outlet ni dah ok aku stick kat sini jelah
korang lak pi outlet mana yer
aku tau ramai peminat MAC kan

Mesti ramai sibuk buat open house
& pi open housekan
aku ada ler buat tapi for family members jela...
tak koser aku nak open2 ...kalu nak datang kasik tau ajer...
insyallah adaler food yang aku nak jamu
senangkan...

Happy weekend....aku takde masa nak ngadapa blog sibuk layan tetamu daaaa

Psst:Bila dah pakai mmg bess walaupun rege dia camtu tapi mmg berbaloi...pastu aku ada beli lagi itu kasi next reviewlaaa hehe

16 comments:

ztie said...

cantik ah rantai tu. unik. nape tak nak try guna jer

Shu Shinju said...

wah...x terbeli shu brand MAC ni... mahal..huhuhu..

Softtouch [Hanim] said...

xpernah beli mac..mcm xmampu jer..sy kedekut sikit tang make up2 nie..he he he

y@n@ M!B said...

SA kt mid valley je kut yg sombong..hehe~

teringin gak nk try mekap mac ni..tgk membe² pakai jeles je..akn dicuba nnt =)

-NiD's- said...

Brand MAC nie memang berbaloi pakai...semapat ritu SI SA makeuP kan brand maC di wajah saya..kelIhatan lawa skaLi..sayangnyaa saya tak beli sumenyaa yg dia pakaikan pada sya...cuma,saya belI SHRUb jew...

el said...

takkkkkkkkkkkk mampooooooooo :)

Azmiezas said...

Lama sungguh akak tak singgah sini kan?..bukannya sombong tpi line tenet akak semput..

akak pun exceli minat gak ngan MAC ni tp tang regenya yg x boleh tahan tuh!!..hehehe..

rasp said...

ermmm iye ke kalo pakai hitam
mesti snobbish????
i suka pakai hitam tapi rasanya tak le sombong punnnnnn :S
conpius jap nie..

NUNU EERA said...

lps ni mke lebih blushing la dgn blush MAC ni..;p

Ain said...

kalau kat ganu ni, kat mana la agaknya ada outlet Mac ni...

teirngin jugak nak beli compact powder dia...

Diarihatiku1976 said...

saya pun teringin nak pakai MAC..

Diarihatiku1976 said...

saya pun teringin nak pakai MAC..

d.a.m.i.q.u.l.a said...

aku pi midvalley nyer je.tu pun mamat cine tu je yang layan aku.yang pompuan haram buat tak tahu je.ntah2 la kadang2 pelik ngape la sa ni berlagak nak mam.mcm kite tak mampoo je.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mahal tapi berbaloi...ok la tue..

ieda said...

best2 MAC memang ada kelas nyer tersendiri .. den ada pakai jugak .. tapi eye shadow jerk .. yg lain lum try :))

NeenaAnuar said...

hahaha.. at last!! welcome to da club beb!!! MAC is da besttt! :D