Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, September 22, 2010

Jarang aku nak layan sinetron sampai teremo

Jarang aku nak layan sinetron sampai addicted mcm ni
tiap2 malam lepas maghrib ajer
pukul 8pm dah standby semata2 nak tengok
"Cahaya"

Awal2 dah kasi tau Mr Y jgn nak tukar2 channel
yer...kalau lepas time tu takper nak layan TV sampai
pagi pun takper
tapi weekdays 8pm sampai 9pm
aku yang conquer TV yer

Tapi la ni aku tengok Mr Y pun sama naik2
mcm suker jer tngk citer ni
habih dah takde pilihan lain
adala TV lagi satu tapi bukan astro
pastu kene tngk sorang2 laa

Nak tak nak layan jelah bini dia
mmg emo aku tngk cerita ni
sampai nangis2 sakan
Mr Y ejek2 pun aku buat deek jer
dia suka nyakat sambil perli aku
"tu mesti ingat boypren lama"
(eee takde maknanyer aku cuma suka character lelaki
cam Satria tu sbb ala2 macho gitu...jgn mare yang bang"

tapi character dlm cerita ni pun
aku suker watak "aya" & "satria" ajer
yang lain tu tak tengok pun takper
tapi biasalah citer indon ni cam citer hindustan gak
elok2 org tu nak bersatu
dan2 macam dugaan melanda

Actually pandai betul pengarah dia buat cerita ni nak kasik panjang2 episode tu
tapi dari aku tngk drama lain baik aku tengok citer indon ni lagi bess
meleret2 pun still ada moral of the story

Psst: Aku pun tengok dah halfway mula2 tak minat nyampah lak aku asik tengok muka si aya yang cam kampung girl tu...tp lama2 bess pula terus addicted hehe

10 comments:

ieda said...

hahahah mu samer ngan aku beb .. aku dah ikuti citer nie dari awal layie .. best teramat lah best .. leka beb ..

sehari dua nieh dah miss tgk , aku frust sbb aya tuhh x jadi bercinta dgn satria .. balik2 dgn RAKA ... erghhhh memang tensiiiiii
hahahhaha

Mimy Hamid said...

aku dah tobat tgk citer indon!!!!!! penat......ni cahaya pulak..pelakon sama pulakkk tu..huhu..

diana said...

saye tak minat la cerita indonesia .
mula2 memang kita syok layan..
dah lama2 rase nyesal pulak
sebab mengarut melampau2..
lain orang lain citarasa nye..

zarina said...

saya pula dah teraddict citer cinta kirana kul 6.30..ni suma kawan punya pasal..dia dok tengok tak leh nak tengok citer lain..

Wanzie said...

singgah sini.... n follow

NeenaAnuar said...

sedap yek citer nie? I last tengok cinetron citer 'benci bilang cinta' jerk!

Mat Ganu said...

salam. nice to meet u..nice blog k..bubye!

Mr feckry said...

tersangat jarang gua nak tegok sinetron ni

Softtouch [Hanim] said...

xtgk lah sis...xtau best ke tak cite dia..cite indon mmg lah gitu kan..meleret2..

-NiD's- said...

alamak tak tgk pn chertia nieh...syOK erk?