Klik Jangan Tak Klik

Thursday, September 23, 2010

Budak ni special

Raya mana habis lagikan selagi tak mana ada yang menjemput nak
beraya tak kisahlah open ke tak
inilah masanya nak menziarahkan

So pergilah rumah member lama yang dah lama tak jumpa
Ni terjumpa balik dek sebabkan jasa baik
facebook ...kira ala2 jejak kasih ler ni hehe
Mr Y yang rajin menjejak2 ni...aku facebook kureng sikit

Ni walaupun bukan open house tapi kami dijamu special betul...complete semua
serunding
kuah sate
kari ayam
paling special paru campur hati ayam
tak tau masak apa tapi rasa cam ala2 rasa sate
sedap...Mr Y bertambah2...aku menten makan sikit ajer
sbb tekak makanla apa pun tak sedap huhu
yag seronoknyer berborak walaupun sedar nafas masih semput
aku ni jgn di ajak bercerita...mmg non stop hehe

Anak my fren
Budak ni kiutkan...nampak cam takde apa2 normal macam budak2 lainkan
tapi sebenarnyer dia "special" sikit

Actually aku pun tak sangka sbb aku mmg pantang jer tngk budak2 mmg aku
suker punyer....aku ingat dia macam budak2 biasa
sbb tak nampak langsung beza dgn budak biasa
tapi rupanya dia special sebab pembesaran ada agak slow berbeza dgn kanak2 sebaya
dgn dia..tetapi bukan juga down syndrom...
doktor pun tak dapat nak categories dia
Inilah kuasa Allah
tngk dari luaran dia mmg takde apa2 cuma internal jer
tapi apapun dia mmg istimewa...

kakak & abang dia normal
tapi based on penceritaan mummy dia
budak ni mmg bagus walaupun keadaan dia mcm tu senang
jer diaorg nak jaga & tak banyak ragam...yang lagi suprise mum dia siap leh keje
yang tu lagi aku respek...bukan senangkan kalau nak jaga anak special ni
mesti mental & fizikal kene kuatkan

Psst: Walaupun keadaan budak ni mcm tu...dia pandai bersalam & hormat pada org tua...ni budak yang normal kalu tak reti nak hormat org entahla

21 comments:

Mr feckry said...

gua terasa lame tak makan mee kari

☆ lieya latif ☆ said...

seronoknye you sis.....meriah berjalan raye...jumpe kawan lame sume......

tu la kan, fb mmg byk jadik perantara jumpe balik geng2 lame....sonok .....

ratusiput said...

kelebihan dia la tu kan...pape pun family terutama ibu kena bg support yg kuat..

Lagenda said...

Biar dia x sempurna dimata tp sgt sempurna pekertinya!!

-NiD's- said...

comeinyaa dia..rambut kerenTenG...suka..suka.....
KURNIAAN ALLAH ..ada rahmatnya...

rasp said...

kalo u tak ckp...
mmg tak tau pun dai anak special...
tapi cute lah dia...

fikaryna said...

apa2 pun anugerah Allah kan..

ikiqzana said...

sekali setahun la kita nk bertandang umah kengkawan..

walau pon adik tu kanak2 istimewa.. tapi dia comel sngt.

Softtouch [Hanim] said...

comel dia..mmg nmpak mcm budak biasa jer dia..plak tu pndai n bijak dia..xmregam semua..bagus..

~~Ciklinn~~ said...

mama dia mesti terus tabah membesarkan nyer

y@n@ M!B said...

Allah will never give you anything you can't handle...mmg kagum tgk parents lyn anak² istimewa ni kn.. =)

qellissa said...

selalunya budak camtu senang nak jaga..x byk karenah kan...best nya dpt mkn paru..i loike paru..

malang-bisnis.com said...

nice blog, visit me please n thanks friend

malang-bisnis.com said...

nice blog friend, visit me please n thanks kawan

afayufu said...

:) best erk layan budak2...

Dee said...

cute je..tgk mcm normal..tp budak2 mcm ni mmg 'special'

Rinna said...

budak special mesti ada kelebihan yang allah beri..kan.. :)

nrshasha said...

wow..
nmpk mcm meriah dan happy jek semua..
hehee

Mimy Hamid said...

itu lah istimewa budak istimewa..lain dari ynag normal..Allah maha adill..Subhanallah

Eri-chan said...

membesarkan anak istimewa ni memerlukan kesabaran...semoga anak istimewa ni terus terpelihara dgn sifat2 baiknya..

Eri-chan said...

membesarkan anak istimewa ni memerlukan kesabaran...semoga anak istimewa ni terus terpelihara dgn sifat2 baiknya..