Klik Jangan Tak Klik

Thursday, May 13, 2010

THE EXECUTIVE

Korang mesti dah naik jemu
asik tngk entry makankan
asik makan jer posh ni
camno nak kuruih

Ini salah satu hobi aku
kumpul office
attire
tapi bersyarat aku takkan beli shirt
yang design yang biasa2 tu
design dia mesti ada ropol2 punyer

One of my fav brand yer
"THE EXECUTIVE"
harga pun affordable
tak mahal tak murah
& the quality is soooo good
(bagi aku yer...org lain aku tak tahu ler)

sbb aku sgt2 memilih
kadang2 tu aku cuba bnyk2 pun kalu
tak bess aku takkan beli
so utk salesgirl2 jgn ler buat muncung pinochio
kalu customer tak mo beli
lagipun company tu bukan korang yang punyer

sbb bila pakai mmg cantik kat body
tapi tngk gak jenis material
sbb kdg kalu ko bese pakai size
M...tpi disbbkan fitting dia agak kecik terpaksaler
pakai size L...
(tapi itu tak bermakna ko gumuk yer.......tak nak ngaku gak tu huhu..aku ler tu)

Material ni yg paling aku suka...sgt2 comfortable
kain ala2 chiffon

yang ni lak satin...mcm thai silk..aku paling suka tang lengan tu
ni kaler brown gold...ada ker kaler ni
suka suki aku ajerkan

Yang ni lak kaler purple blue...

White kaler shirt...suka gak walaupun aku tau aku dgn kaler putih
ni mmg takde jodoh sgt...tak tau naper kalu tngk org lain pakai cun jer
asal aku pakai cam weird jer
or maybe sbb aku ni brutal sikit kot...

Yang ni aku rasa more to casual pakai dgn jeans pun cun gak
suka tang lengan & dada
tapi material kain dia agak keras sikit tapi fit to ur body

This one satin
tapi aku tak berapa suker sgt
too simple kot & tang lengan dia cam besar sikit

Yang ni paling aku suka sbb ada reben kat leher
& the color sbb aku tgh giler dgn kaler ni
no more purple
tapi pinkpurple....suka sgt
la ni pun pantang jumpa kaler ni
aku terus rembat
kalu leh satu badan pun aku mau pilih kaler ni

siap cakap dgn Mr Y
kalu leh nak kaler Mr Poposh
dgn kaler ni bley...

Dulu aku mmg suka pakai 3 piece
blazer or jacket tu wajib
tapi sbb cuaca makin panas
kalu dok overseas takper gak
mmg ler bila dlm office syiok sbb aircond
tapi bila keluar lunch
amik ko
lencun atas bawah berpeluh
tak koser dah

suka pakai 2 piece jer
yang penting aku tak lari dari
office "dress code"

Kadang2 bukan senang nak cari office attire
yang lawa2....kalu baju casual tu mmg ler melambak
tu yang aku dok buat entry ni

korang beli office wear
kat mana yer leh share tak

Psst: silala menjamu mata yer...konpom tak muntahnyer sbb muka tuan tanah takde hehe...


34 comments:

NeenaAnuar said...

babe!! you really got taste lah!! and you taste are just exactly like me! seyes! I suke ngan semua baju2 yg you try tu! but why tak bubuh your face! tak puass arr tengok sekerat sekerat! hehehe... alaa.. jgn risau.. tak dernyer I muntah dear! my blog lagi lah org tengok mau terjojoiii bijik mata.. tuan tanah giler kuasa kannnn! hahaha...
you punyer cara pun sama cam I gak... mesti nak cuba yg betoi rasa puas hati baru beli.. if not! hi hi bye bye jerk lar jawabnyer!

I selalu shopping kat I-SEtan KLCC sbb tu yg paling dekat biler nak gie shopping during lunch time! so I memang banyak shopping Cultivation brand kat situ! Brand Executive nie pun I ade penah beli! not bad kan brand nie!

psttt... lain kali bubuh muke you lelebih sikit taw! :D

Nur Hawa Mohd Zin said...

suke entri ni...sebb awe suka pakaian formal, exect n utk ofiz...mmg cntk baju2 yang u cube..beli semua ke?

miey said...

Gambar nie semua kat fitting room kan? Jadi ke beli semua pakaian tue lepas mencubanya?

kalau semata- mata untuk buat entri ni mmg bijak sgt..he he

joegrimjow said...

untuk laki xde ke?

princeduyong said...

ermm...cantik...lawo...dan yang seangkatan dengannya...

ardinihumaira said...

comella yang pink purple tu.. ^__^


dni lom pernah beli office wear sebab masih study.. tapi mana2 pon sesuai :)


Pot Yee Mee Tomyam ; Sim Garden

Mimy Hamid said...

posh ko tolong la bgtau aku the ezecutive ni kat mana...dah lama aku cari baju style ropol2 ni.tapiiiiiiiii before tu...butik ni ada size XXXL tak?? yerlah ko takpe kecik je maaa..pls posh..tolong la mak ni yang suka baju ropol..nangis tengok ko cuba

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku suka yang merah....6an

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ish xsempat nak habiskan ayat dah tertekan publish plak..

aku suka yang merah...purple blue...and the last one tue..sangat cantik....aku xkisah sangat..kat2 mana2 jerk yang cantik selesa..aku rembat jerk..tapi dah lama dah xbeli baju keja..huhuhuhuhuhu....

mama tisya said...

cantik2 belaka sesuai ngan posh..dh lama tk bli office attire..tp slalunye kt jusco saje mcm AGENDA,ARCADIA,PADINI..tk pernh try lg THE EXECUTIVE...

Chik chuMeLL said...

uiitt sis..kecik je pinggang nengoknya..kurus la tu..mmg fit and cantik baju2 tu sis pakai..ala2 lawyer gitu..:D

Ogy said...

cantik2 kan baju the executive tu...g beli yg pepel pink last sekali tu...tp warna grey...nk pakai masap i hanimun nnti...hahaa...leh gitu? siap belikan cik abg kemeja warna sedondon lg..ade ke hanimun pakai kemeja? alaa boleh jele...

☆ lieya latif ☆ said...

wah cantik2 sis....suke tgk yg ade riben n ropol kat leher tu....mmg cun...kene plak yg pakainye selim melim...lagi laa bertambah2 cun...lieya kalo nak pakai sure kene sembunyikan sentil2 ngan korset wakaakakakka

rasp said...

mmg cantik2 semua...
kalo lah body i cam u...
alangkah indahnya dunia ku plus almari ku hahahahahaha...

qellissa said...

yang kaler putih lengan pendek cam i punya lah beb..ngeee...tp ygpaling i suka kaler pepel itew...cantek banget..

sasha* said...

ah jeles.kt ofis i tak bleh pakai cmni.sume nk kene baju lebauh dan besar2 haha.btw,cantik baju ropol2 putih tu ;)

ieda said...

beb ... cantik2 baju tuh .. kalau lengan panjang mcm nieh semua org leh pakaikan termasuk yg bertudung .. nak ramping mcm mu entah biler beb ..

heheh kalau rampingg leh pakai mcm yg u tunjukkan nieh :))

atty's said...

tingat masa zaman selim melim ..mmy suka baju jenis cenggini..
kty palin suka kaler putih .2-2 tu ..

SwEetForEst said...

wahhhh..sweet suke yg pink purpple tu...suiiiitttttt sgt5..yg merah tu pon cantik..

^___^

A D I A said...

i pun suka executive, kat parkson kan? dulu kerja i suka pakai 2 pieac, cardigan kat luar. maybe sbb kurus kot. kalau skrg ni harus kai baju nipis cam baju kaler putih ada riben tu. I likeee.

Azmiezas said...

Semua lawa..especially yg rona merah tu,..berapa rege semua sekali dgn modelnye??...hehehe..

Lady of Leisure said...

lawa2 la baju tu beb, nampak exclusive gitu... tsk slimnyer ko ni aku jeles ni...

Rinna said...

Cantik2 laa baju2 tuh semua.. memang sesuai sgt..just nice je kat badan u..

nisa said...

cantik sgt.. tgk badan posh pon slim gitu.. wow.. nisa bler la nk kurus asik mkn je.. hehehe.. posh, nisa xbosan tgk gmb mknan..

Dee said...

posh..aku suka semua baju2 ko tu..The Executive tu ada kt shopping complex mana..meh habaq..ujung bulan ni ada org nk belanja shopping baju..eee..x sabarnya..

TopsyTurvyMum said...

semua sekali gojes..kena betul ngan body hang yg makin selim melim tu..

angkut semua la Posh!

Aby Umy said...

makasih dah share

salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/

kalau ada waktu singah lah ke blog aku?? :)

niesz said...

wa..cntik nyer..semue nye sesuai tuk pkai g office kan..nice sgt!

ratusiput said...

kompem tang dada tu aku tak muat...tp taste ko dekat2 gak ngan taste aku...lawa sme bju2 ko pilih ni..cuuunnnnnnnn..

papabear said...

haha sure penat salesgirl tu tunggu you...

y@n@ M!B said...

sy pun suka baju yg ada ropol2..very the ladies like..weewiitt~ =p

err sy slalu bli kat nicole je sebab kadang2 dtg opis pakai casual gak..hee~

sue said...

Akak..semua baju tu cantik..kena dengan akak..So..kira akak ambik jer lah semua tu..
Sue pun kalau kuih..nak pakai macam tu juga..Huu..huu..berangan seh!

Legasi Piston Pecah said...

baju lawa,orangnya pon lawa..tertarik dengan personaliti akak lah.

SURIA AMANDA said...

akak..cantik gilos la...kat mana akak pi terai2 baju nih?nak jugak terjah nanti...