Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, May 26, 2010

Dari Kerana Mata

Dari kerana mata aku tirgoda
yer
bukan tergoda
ala kalu tergoda pun takat Mr Y ajerlah hehe

korang pun taukan mmg aku suker sgt pakai bulu mata pelesu
walaupun tidak ler dasat cam rozita che wan
yg lagi melentik gitu

Dulu masa blur2 & tak berapa reti nak pakai
prektis pakai yg jenis ni ajer...
kadang2 kalu tak menjadi pun aku buang idakler rasa sakit hati sgt

Dah cerdik sikit....pakai yg jenis bukan fiberlak
yang ni soft like a real one
nak pakai pun senang
cuma rege ada sakit hati sikitla

La ni bila dah terlampau pandai beli bnyk2 senang aku nak melaramkan
cuma belum berani nak guna yg melentik ala2 paper doll
(Mr Y paling bess siap cakap lain kali pakai yg melentik cam anak patung tu)

So takkan nak tengok bulu mata pelesu ni jerkan
harus lah tngk tuan blognyer
yg kuat melaram
tuuuuu

Aku dgn camera jadik jer....
actually masa ni make up dah cair yg tinggal bulu mata ajer..
sayang nak buang
pose2 dulu

Nak jugak kasik nampak melentik
yang aku ni pakai jenis natural

Pandangan tengah pulak
layan jelah perempuan ni
lain kali aku aku terai jenis lain lak

Pandang bawah pulak kunun2 ayula tu
tapi mmg kalu korang pakai pun akan nampak lain
cayola cakap den ni tak caya cuba

Paling aku suka gambo ni tak tau naper
sejuk jer hati aku tngk
(aku tngk yer bukan korang)

Aku idak ler pandai sgt janji melekat
tu ajer...still prektis lagi

cakkkkk!!! walaupun tak cantik manalah
jadilerr hehe

Nanti kalu aku dah terer
aku bikin TUTORIAL lak...

bukan senang tau nak pakai fake eyelashes ni...
kekadang...aku tekan hujung kiri
kanan tak melekat
kdg2 hold kat tgh kiri kanan tak melekat
rasa cam nak nangis pun ada
(yang Mr Y lak dok bising...cepatla B oiiii..abg dah siap ni)
eee aku dok terhegeh lagi nak pasang bulu mata

tu sbb kalu aku plan nak pakai bulu mata harus
la 1.5 jam awal siap dulu


Psst: Tak suke jgn tngk yer....kalu suka silala kasik sikit komen hehe...saper tau camno nak cuci bulu mata ni yer...boleh recycle 2...3 kalikan...aku selalu pakai buang ajer

28 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

woa!! cantik sis...alah org dah mmg cantik, pakai ape pun tetap cantik gitu....tak pakai fake eyelashes pun cantik....pakai pun lagi laa cantik gitu!!!

lieya pun rajin pakai.....kalo dtg kemaruk, pi keje ari2 dok pakai keh keh keh

Mimy Hamid said...

aku pernah buat tutorial bulu mata...aku pakai murah je chameleon...aku cuci ngan air jeeee...hehehe..

ratna said...

cantik.. skrg mmg ramai dah pakai fake eyelashes ni.

sasha* said...

haha sy tak pandai pakai.teringin gak nk pakai sbb bulu mata tak panjang dan letik huwaaaa

uMMisYa said...

i like..tapi aku x reti pakai lah beb..lagi aku pakai cermin mata..x sesuai..hehe

Rinna said...

Waaa lentiknya..bulu mata.. cantik laa.. Saya tak reti laa nak pakai bulu mata pelesu..teringin gak.. :)

NeenaAnuar said...

kelasss you! memang chantekk ok! I loike! tapi sayangnyer I tak pandai nak pakai bulu mata pelesu nie! I pakai pun 2 kali jerk dlm seumur hidup! first waktu bertunang & second waktu kawin! heheeh...

takpe.. upload jerk banyak2 gambo u tuu.. lagi banyak lagi I suke! ;D

Chik chuMeLL said...

perrgghhh..!!blink blink..comey2..tak berat ke sis??chik penah pakai,stim ajer mata ni..huhuu

Ogy said...

wahhh bertambah cun le puan posh kita gdn bulu mate tu....
g ni kurang sabar orgnya..so takleh nk pakai benda2 cenggini.. :)

qellissa said...

i x reti pakai false eyelashes ni tp tingin gak..maklum lah i ni kan speky, takut jatuh plak bulu mata tu nanti..by the way mane u beli yg natural cam tu ek? tingin plak nak try..

sI tEDI said...

boleh jadi model bulu mata yu!!

ratusiput said...

aku pn suke pakai tp aku ske yg tobal2...bg nmpk mata galak...tp tu la kdg2 nk pakai tu mls sbb cam ko kate la..tekan sini..sana terjongkit...goram...ehehe..

TopsyTurvyMum said...

cantikk..menyerlahkan lagi kejelitaanmu ewahhh!!

rasp said...

u nie sememangnya cantik...
so pakai apa pun cantik...
i pun soka gak pakai nie...
tapi beli yg murah2 je sbb bukan pakai slalu pun....

makdara terdiva said...

cantiknyeee..
aku sampai ke sudah! haram x jadik

eh..ko ajor ckit camne nak pakai..huwaaaaa

adiezaqistina said...

Hmmm..cantik nyer..Ibu dini dah lama x pakai bulu mata palsu..sbb seingat ibu dini last pakai amsa kawen 7thn yg lepas..hihihi..ciannyer..sib bek ler ibu dini nie rabun n specky..so x heran sgt...anyway posch pakai nampak cute sgt...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ohh dear...seumur hidup aku kan...3 kali jerk aku pakai bulu mata pelesu nie...1st masa akad nikah..2nd masa kenduri belah aku...3rd masa kenduri belah en shukri...tue pun pak andam tue yang pakaikan...huhuhu...cantik beb ko pakai..gambar yang ko suka tengok tue pun aku suka tengok..nampak cool jerk...

niesz said...

cantik nye mata..teringin nk pkai..huhu..tp xreti..kang salah pkai kene gelak lak..ekekeke..

nnti wat toturial ek..nak blajar..ehe..

fikaryna said...

nak pakai gak..tp x pandai..

posh mmg bijak memakai n sesuwei sgt..cantik2..huhu..

atty's said...

anak kty ni kalau nampak ..bulu mata pelasu nie.leh meroyan .dia suka betui bab2 nie.

Izan said...

cantik jer...
i nak pakai bulu mata palsu tak reti2 jugak. tensen... =)

black_mel said...

tingginya bulu mata..kira cm ker tu;p

Lady of Leisure said...

bulu mata aku ni panjang n lentik lah juga tapi masalahnya bulu mata aku tak lebat, jarang2 pulak tu so nampak macam takde sangat... teringin nak pakai bulu mata pelesu ni tapi aku tak reti.. takut pun ada.. aku penah pakai masa kawin dulu la sekali... tapi bila nak cabut sakit gak ek gam die macam agak kuat la.. mmg cenggitu ke posh?

Dee said...

pakai yg lg tebal sketlah sis..baru nampak..hehehe..

A D I A said...

alamak fail la i kalau pakai bulu mata palsu ni, buat tutorial pls hehe.

ASSOYFINGER67 said...

hmmm..hai...thanks sudi dtg blog aku..komen lagi..luv u...gambar u nie cool dan ayu...kasi lere gambar pakai baru kurung...bolehler p surau haha

✿nenek moden✿ said...

tak pernah pakai..xreti pakai..hehehe..make up pun xreti..hehehe...tapi..cantik je org pakai..

Azmiezas said...

suka tapi tak reti nak pakai..hehehe..