Klik Jangan Tak Klik

Monday, May 24, 2010

Ringan ringan pulak

Sekali sekala layan
makanan ringan2 sikit pun bagus
asik berat ajer lama badan pun jadi
"berat"

halal yer kawan2 aku kene ambil mende kang ada yg cakap
aku makan kedai cina tu halal ker???
susah nak cakap pasal isu halal nikan
kekadang aku tngk restoran tu
takde HALAL tp ramai gak org melayu pi makan
camno tu...tp Mr Y very strict kalu takde dia tak mo masuk

Yong tow foo
mmg makanan fav
Mr Y
pantang jumpa dia mesti mau punyer
aku kureng sikit

This is what we order

Ini supnyer & segala isi2nyer
sup dia sedap kalu dihirup time panas2 ni
ala2 cooling gitu

Inilah fried yong taw foo
sedap jugak but a bit oily
so tak amik bnyk2

mana cukup makan yong taw foo ajer
harus ada side order lain
yg ni "ikan asam pedas"
so so ajer tp habis gak tak baik membazirkan

jarang aku nak amik kepak ayam ni
tapi tngk org lain makan cam sodap jer
oder gak la...walaupun kepak ayam ni tak baik utk kesihatan
yummy!!!!

Ini beverage nyer....sini korang jgn ngengada
(aku ler tu)
nak order teh tarik ker...
nescafe ke...milo ker
takde yer...
yang ada cuma juice

wet tissue yg wajib ada...hehe

Makan2 gak posing wajib ada
walaupun org tgh ramai masa tu
tak kira2 mau pose jugak hehe
tp seketoi jelah hehe

Inilah kedainyer....area ampang point ni mmg heaven utk penggemar JJCM
korang pilih jelah mana nak makan
kalu dah boring makan leh pi perabih duit kat
ampang point pulak
(tapi ampang point pun dah tak gah mcm dulu)

Psst: Tempat makan ni semua taukan tak payah story bnyk2 laa......tp pada sesapa yg tak tahu
restoran ni located kat ampang point...betul2 depan ampang puteri...

29 comments:

A D I A said...

nak komen isu halal je. my husband dgn i pun particular bab halal ni sejak jakim keluarkan kenyataan few months ago. tapi logo halal by other parties selain jakim tu diterima ke ek?

sekadar curious. abis tu byk tmpt la takleh makan kan

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

beb mende yang macam kayu kat dalam soup tue beb..hahahaha gila jakun kan aku...:P

sasha* said...

i pun penggemar tegar yong tau fu.lg2 kt pasar mlm rumah i.dr jauh dh terbau huhu

a d r e y n i e e l i s y a said...

baru2 ni aku bru mkn yong tow foo yang...
tapi pasar malam punya..
hihihi

fikaryna said...

sll kat tpg..makan yong tau fuu pasar malam jer..hehe..

☆ lieya latif ☆ said...

woa!! terliur sis!! selalu tgk geng2 blog mkn kat sini, tapi tak penah2 lagi lieya sampai...tingin gak nak gi terjah.....

fuh kepak ayam tu mmg my peberet.....berketul2 pun leh licin heheheeh

alah sis, maintain jek, mkn byk pun takpe....body tetap cun

sI tEDI said...

tgk dr cara posing.. mmg perut tu kenyanglah!

I_Hate_Lolipop said...

tajuk entry mcm...luchas je..hihihi. makanan tu sgt sedap. saya mahu!

Shahrul Shaharuddin said...

cam best jek.. heheh

yours
SH

NeenaAnuar said...

OMG!! babe! awat tak roger2 I! hehehe.. I ngan en. teman selalu gak gie lepak & makan2 kat sini okkk... Ampang Point sekangkang kera jerk ngan umah I! hehehe..

Best kan yong tow foo kat sini... I kalau makan sampai sentap kekenyangan! hehehee...

yebbit + . + said...

owhh shah alam juge ade.
i loikeeeee.!
dlu slalu pegi.
tp skg xde yg nk teman.
huuuu

emmm. kena g gak today ne.

TopsyTurvyMum said...

aku dah ler tgh lapar nii...makin lapar jadinyaaa

Softtouch [Hanim] said...

mmg sedap hometown yong tau foo tu..nak2 ada satu masakn ikan tu..assam fish kot..entah lupe dah...

ratusiput said...

aku ske gak layan youg taufu ni tp kdg2 seriau nk makan kat kedai2 ni...amik skit pun rega mak aiii...hamik ko...ehehe..

Azmiezas said...

Posh memang pandai makan Chinese food kan??..i likkeee..

nuriz said...

yong tau fu my feveret gak hehe

qellissa said...

cam sedap je babe, terliur tgk ayam goreng tu..asam pedas tu pon cam sedap..

niesz said...

yummy2!da confirm halal,confirm niesz g..ehe..

Dee said...

suka gi kedai ytf melayu kt cheras..eh bukan kedai..gerai je..

yg kt ampang ni dh popular rasanya..

y@n@ M!B said...

sis gi ampang point ke semlm??sy pn ada kt sana..haha..sy nampak mustafa kamal and famili pehtu lisa surihani and farid kamil...dorang jln² kt area ampang point..hohoho~ *eksaited jap* =p

~Blabberina~ said...

i love chinese food.. kita kat puchong,but can go all the wat to ampang sbb nak gi salun NST n mkn sate kat sataystation tu

rossoneri said...

ooo patutlah macam penah nampak je signboard restoran tuh ehehe

Lady of Leisure said...

aku suka nasi ayam hainan kat2 situ... halal.. dan sodap... tapi kalau p ampang point slalu jumpa retis hehe

Mia-Ina said...

mia pun suke yong tau foo..tp kuahnya tu buat mian kdg2x x berapa suka..ada 1 kedai mia pi ..dia letak ajino byk sgt la..tras aji tue..huhu

ellis suriyani said...

ellis dtg spray shieldtox b4 tido..ekek..

Mimy Hamid said...

ampang point tu arrea aku dulu tu..hehe..skrang tak jejak la..tp yong tau foo tu..shah alam pn dh ada cawangan

Delimasari said...

SIS selalu beli kat pasar malam je Yong Tau Foo ni.... sedap ke posh

Rinna said...

Hmm..sedapnya..suka jugak kalau makan yong tow foo nie.. tapi beli kat pasar malam aje laa.. :)

ASSOYFINGER67 said...

hai..tengok kao lagi sedap...cantik...hehe