Klik Jangan Tak Klik

Friday, February 19, 2010

Memang Bizzybody

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang
(Walaupun Nuffnang la ni tak kuar sbb seronok beraya kot tp trafik tetap up)

Pagi yg mulia ni nak story
sikit taktik slimming centre
yg sungguh dasat
aku kan cam inspector gadget
suker jer nak menerai2 ni

kalu iman korang tak kuat
mau satu guni "duit " habis kan
kat
slimming centre ni
kali ni pojek aku kat
"bizzybody"


Kunun2 "FREE" katanyerrr
aku pun beseler suker jer mende2 "free" ni

lagipun dekat dgn ngan opis
tingkat 7 jer
apalagi dari aku "lunch"
baik buat sesuatu yg berfaedah
yg kunun2 nyer nak gi buang lemax ni

Ayat2 power amoi ni
cakap dgn aku yg masih
terngiang kat pale otak aku ni

"aiyaaa u mau cantikkan
u tak payah pergi exercise maaa
nanti u punyer badan tak cantik punyer
berketul2
u bayar sama kita...kita kasik buat semua
u tau u cantik saja"

Wah2 ko ingat laki den
majistret...minister


Ko ingat senang2 mau dapat
"FREE" yer...harus jumpa
dgn ini consultant dulu


Sementara dok tunggu amoi ni nak ngayat aku
amik ler gambo dulu....amik ko lum apa2 calculator dah standby
sah2 ler nak kenekan aku ni

jenuh dia ngayat aku kaw2 punyer
aku pun hampir2 nak jer sign up
siap nak call Mr Y
dasat depa nyer promo
takde credit card takper
leh go for installment plan
takmo installment plan
leh go for ATM kad
nasib baik dia tak check purse aku
mau aku karate kang
depa tak main ratus2 punyer
sumer riban2 jer...
amount lak leh pinang anak dara
hehe

sekolah manala dia menuntut ni
tapi bile "tersedar" balik rasa nyer "mengarut" jer depa ni
halooo of coursela kalu ko ikut diet dia mmg ler kuruih
baik aku sign up for gym lagi berbaloi2
slim & healthy

dlm ati dok pikiaq camno nak lepaskan diri ni
aku dgn lemak gemalainyer reply
"why not u give me free trial first
then if I satisfy I will definitely come again coz I have to consult my hubby first

amoi tu dgn selamba badaknyer leh jawab
"aiyaa u don't inform himlaa
u suprise him looo"
aku lak jawab
"how to suprise
he sponsor maa I no money"

last2 bila aku kerasssss sikit
baru dia cool down terus pass aku kat beautician
(pastu buat muka la sbb dia tau konpom tak dapat punyer)


Sebelum nak gi "treatment" tu kene
pakai ni dulu yer


Aku kan jenis "ketegaq" kata org kedah
kalu ko dah kata "FREE" harus ku tuntut
kalu tak aku report sama pengguna
"don't play2"
dgn muka macam tootttttt
dia layan gak ler aku ni
nak tak nak
tu ler mesin letrik
dia sapu gel kat part lengan,
peha & perut
kan this part yg selalunyer poblem
pastu dia amik ko kene ler renjatan letrik
sakitnyer mak aii
lama lak tu aku kene renjatan tu
dalam 30minit gak ler

dlm dok buat2 mende ni pun sempat lagi promote
" i kasik u ni jelah tapi kalu u tambah luit rrr
i kasi u hot blanket"
aku menten senyum jer
"takper2 nanti I will come again
dont worry ya"


Ni ler tempatnyer takde makna nyer aku nak
"serahkan my money"
kalu ada duit pun baik aku
bina swimming pool or gym kat umah aku lagi berbaloi2
hehe

Psst: So moral of the story kalu iman kuat baru pergi diaorg ni mmg terer bab2 memujuk...aku dah bese & dah pernah terkene gak...that's why share dgn u all...tapi kalu duit terlebih sudah pergilah...why not..tp kalu tak disiplin bab makan korang p gak u are wasting ur money...apapun diet + exercise must be balance....no such thing in miracle....

27 comments:

YUN said...

huhuhu...membazir je...duet tu simpan lagi bagus...kang kurus kejap..esok2 tak control mkn, berisi balik...
tapi cam ne nak kurus ni...huhuhu

NuRul said...

haah nuff nag skunk jrg2 nak kuar penat wat f5 tu tak kuar juga

adikmanje@ellyazarmilia said...

hehehe...bijak2 ko ye...nasib dia tak kasi renjatan letrik kuasa gaban belah dua...kalau tak hangus ko...hahahaha

TopsyTurvy Mum said...

hebat hang posh..

boleh tahan renjatan letrik 30 minit..

NaNaJoe said...

mmg kalo xpandai ptus ayat kaku la jawabnye...mase 1st trial ade efect x sis??hehehe~~

Mimy Hamid said...

kes sama wehhhhhhhhh...aku mmg tak koselah nak pegi2 dah tempat2 gini...ahahaha...pandai ko saiko...aku dh la kenasaiko pastu maki aku lagi..laki tak sayang bini...hangin giler

RaMa2UnGU said...

hohohho...
dah bes layan kerenah promoter22 ni..nak sebut satu2 kang kene saman lak den...tp mmg diorg ni power mengayat la...leh cair hati keras beb..hahaha

kene hati22 je la..ada dt bek simpan dr bazir g tmpt2 camtu kn..kot iyer lah menten takpe..sok2 dah bt slimming, tak jg mkn suma hancus gak..hohoho

babyfreaks@ratusiput said...

em biasela posh tempat2 camni....kite ni yg kena kuat iman n kena pandai nak menjawab...kalau tak....akan terjunam ke lembah yg dalam....ehehehe..

NUNU EERA said...

i pn pnh kne mcm ni jgk..pasni mmg tobat xlyn la klu dpt free trial mcm mna pun..hampeh je..

Dee said...

been there..done that..mmg menyesal..huhuhu..

Flo Alfera said...

Yup me 110% agreed with u!

Azmiezas said...

Ya Lo..kalau iman kuat baru boleh lalu kat sini, kalau tak, tak pasal2x terbang ribu-riban kan??..

psst:..kuat jugak iman awak yer!!..

Rinna said...

Adess kena renjatan elektrik ker..ikss..

Biasa laa kalau tempat2 gini mmg akan cuba pengaruhi kita. Kena laa kuat iman kan..kalau tak sure..terrrr sign-up punya.. :)

Cik Qemm said...

bagus2.kena kuat semangat sket kan, kalu idak nanti kena tetak je la.

mende free ni bese la kena dgr depa duk bebel2 dulu

:D

fikaryna said...

bagus posh..tegas dan ttp..

NeenaAnuar said...

tu lah.. I penah sekali terkene org dok promo kata free itu ini.. pastu biler pergi... rupenyer in order nak dptkan yg free tu sebenarnyer diaorg nak suruh kite joint diaorg nyer package... lepas pada tu.. apa jer yg diaorg offer freee2 nie... I bolayaann... hahaha...

Softtouch [Hanim] said...

betul tu sis..semuanya kene disiplin tang makan n exercise...tapi kalu duit dah terlebih2 tu apem salahnya kan..kalu sy, idaklah mau buat tu semua...he he he

Lady of Leisure said...

bahaya gak ek tempat mcm ni.. aku ni dah la mudah bebenor terpengaruh hehe..

Bitter Sweet said...

posh, bagus ko buat entry ni..mmg penipu diorang2 ni..aku rasa aku nak bukak entry camni, nnt aku link dkt ko kay..supaya semua org bukak mata..jgn simply percaya benda2 mengarut camni..depa senang2 je nak mengenakan kita..

nasib ko terer nak mengepau 'free' tu n pandai mengelat :D klu aku sure mati kutu

ALoNa [CintamaniszLite] said...

hehe...bila baca citer hang ni..tingat ler akak pun penah terkena ngan voucher free slimming ni..
Padahal akak dok tepen ni..
Kedai dia kat Bukit Bintang tu ler. Penah ler wat treatment sekali guna voucher tu.
Pstu...dia kata akak baru wat sekali treatment aje..leh turun 1 kg. Kalo wat byk kali?? ngee..
Akak masa tu pun kepala ni dok berjalan je..mcm mana nak lepaskan diri ni. LAst2 akak kata..akak dok tepen. Dia kata...kat Ipoh pun ada branch dia. Akak kata ler...jauh oo Ipoh sama Taiping. Lu penah sampai ke Taiping??
Tp mmg ler amoi tu amoi katak bawah tempurung..Dia mmg tak tau Taiping tu jauh mana ngan ipoh, haha.
Lepas2 tu...tobat dh ler..tak mo terpengaruh langsung ngan free voucher yg diberi kat shopping2 mall maupun supermarket ni, huh!!!

hans said...

hahaha
iyo2 jer amoi tu kan

rasp said...

my kezen pernah join slimming centre nie sis...
bayar riban gak...
dah le bayar riban...
tgh dok treatment...
dia soh amik ubat2an dia plak...
tu byr lain...
kezen i buat skali je...
lepas tu no more...
katanya nyesal gak...
so, i mmg takkan gi even for 'free' trial...
coz me nie jenis, lembut hati
mudah terpengaruh gitu hehehehe

niesz said...

niesz pon ngah on diet skang ni..huhu..mcm2 makanan kene control..hope2 mnjadi la usaha niesz ni..

zella said...

kalai i,msti dh terperangkap dgn cina tu heheh

suraya said...

kekeke, btul sis, g gym lg bgs..
slim n healthy~ haa..

ikiqzana said...

aku pun selalu kena gak mcm ni posh.. sama la gan ko kena kuat semangat.. dorang ni pandai ayat power memujuk.

gila la dorang ni nk perabis duit kt situ beribu riban plak tu..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahaha aku suka ayat ketegaq tue...sebab aku pun ketegaq gak.. :P