Klik Jangan Tak Klik

Saturday, October 17, 2009

Rocky Rock

Jangan tak tau POSH masak...masak ker baking ni... tgh2 malam tadi....apa ker nama mende ni..."rocky rock".......tapi mmg full of chocolatela and peanut...tapi aku kasik modified sikit ikut style aku ler...

Resepi sebenar takdenyer letak kek gulung tu...aku saja jer add...suka suki aku...pastu ada marshmallow...aku guna coklat masakan hershey's... ....aku suker brand ni sedap...tp mahal sikit ler...
Pastu aku letak kacang bagai...hazel nut & macadamia....kalu resepi asal depa dok letak cherries aku tak sukerlaa...so aku main letak apa saja yg aku suker...ala senang jer kan buat mende cam gini...rajin ler aku...

Whipping cream tu gunanyer utk di masak bersama chocolate tu.....ada resepi kata kena...ada tak perlu...suka hati akulah....hantam sajalah labu....pastu apa lagi chocolate sudah cair..pastu dah letak kekacang & marshmallow kasi siramler...mcm buat kek lapis lah pulek...

Aku gatai2 tambah lagi letak white choclate yg kecik2 tu sbg hiasan......

Make sure lepas tu korang letak dalanm fridge for 8 hour...baru leh makan.....

Posh tengah rajin nak masak biarkan...aku masak kan ikut mood...hahahah

Psst: Pagi tadi aku terai amik sikit...sedap gak....Mr Y dok kung kang....alah beli kek kan senang...alah biar ler aku nak teraikan...mende lain dari yg lain...ini penangan blog la ni..dok teruja tengok org buat...aku pun tingin mau bikin jugak...hehe

22 comments:

leadleedeea said...

nampak sedapppp....huhu~! lead mmg hantu hersheys...nak sket...nak buat, mmg laaaaa lead ni malasss...hehe~!!

Lady of Leisure said...

wahhhhh mama poposh memasak..
aku masak lauk pauk ok la posh.. tapi kalau baking2 ni hancusss skit hehe..

sah90 said...

Posh..
Pandailah posh baking2 ni.
Nampak sedap la..
Kirim kat saya sikit bleh?
(^_^)

n.u.r.u.l said...

aikkk...tiba2 rajin pulak kawan aku sorg ni...kiranyer pandai jugak le ko ni msk pasai aku tgok pon bselera...aku kalo nak mkn benda mcm ni aku beli je...aku tak reti nak buat sndiri....

ikiqzana said...

caya.. la ko posh.. menjadi kek rocky rock ko ni.. mesti sedap..

bak pos le sini sikit.. hehehe..

Encik Azizan said...

hebat2..hehe..

hepi weeeknd n deepavali skli..ngeh3..klik2

uMMisYa said...

Posh tepek lah resepi..nak gak try..

falcon said...

erm sodap x jdknyer?? hehehe

Abrahyn said...

eh, nampak menggiurkan...tepek arrr betul2 resepi nyer Pn Posh...nak gak menerai di rumah....

Kaseh said...

sedapnya nampak rocky rock tuh.. aku tak penah try lagi.. tapi kan apa angin ko masak menda manis2 n mengebukan ni.. ada apa2 ker..hehehe

babyfreaks@ratusiput said...

wah itu dia...posh....sudah mula gila memasak...eheheh...cam best je posh haku tgk...sebab coklat byk kan...

POSH76 said...

Leadleedeea~buleh2 mai sini..ada lagi kat dlm fridge tu...tak berani makan bnyk2 kang ada yg tembun lak...hehe

POSH76 said...

LOL~eleh ko dah ada skill..mesti apa2 pun ko msk menjadi nyer...hehe

POSH76 said...

Sah90~mana ada pandai...mende sng2 gini laju jerlah membuat nyer...buleh mai dtg omah...hehe

POSH76 said...

n.u.r.u.l~hang tak tau ker aku ni isteri mithali...kuang2...beli nyer takde trill..buat baru ada trill..entah apa yg dok rasuk tetiba rajin pulek...hehe

POSH76 said...

Ikiqzana~sodap mau terai ke...hehe

buleh2 tunggu aku keje kat BTS nanti..siap by hand lagi...hehe

POSH76 said...

EnAzizan~u too thx for klik2...hehe

nanti klik2 lagi yer...

POSH76 said...

Ummisya~Tepek sudah.....nanti ko teraila...mesti anak2 hang suker...hehe

POSH76 said...

Abrahyn~Tepek sudah...buatler mesti laki ko suker..hehe

POSH76 said...

falcon~ mestilah sodap hingga menjilat jari...hehe

POSH76 said...

Kaseh~mmg sedap...ko terailer ...

angin aku mmg cam gini.berubah2.....

kalu ada apa2 satu kg aku dah kasik tau...hehe

POSH76 said...

ratuciput~ni bukan apa dek sbb teruja tngk blog kengkawan...mmg bess tak caya cubalah...hehe