Klik Jangan Tak Klik

Friday, October 16, 2009

OTAK OTAK


Mula2 kami p restoran yg dekonyer sgt cantek...tapi lepas tu kitaorg blah sbb oder sgt ler lambat...nasib baik aku tak hengat nama restoran ni...dah ler price yg amat mahal..pastu biler mintak oder dia leh cakap " jab saya busy ni tak cukup tangan" hello dah ler ko charge mahal siap sevice tax ++...nak mintak oder pun susah...itu ko nyer pasal ler sibuk ker apa...tp bila customer mintak oder mesti on timelaa....

Last2 aku dgn selamba badaknyer ajak geng2 aku kuar aje..tak koser aku nak makan kat situ..mahal & service bad....harap deko jer cantik...ingat aku mau makan deko2 tu ker..tp sempatler aku amik gambo sedas dua....hahaha..bloggerkan....kalu tak silap aku kedai ni sederet dgn "SUBWAY" ...dalamnyer sumer kaler yellow....and aku dah confirm dgn waiter kata "halal" tp tak letak tanda halal..ngong betul...main2 jer dgn tanda halal ni....tp aku pun tak hengen nak p lagi pun...

Cari punyer cari last2 kami pi ker OTAK OTAK....

Murah rezeki lagi...hari ni bukan opis banjer...tapi kengkawan jiran sebelah....yessa bro Joe belanja kami kat OTAK OTAK at Tropicana.....


Jgn gosip tau.....hahaha..depa mmg kawan baik lama sudah...aku jer yg baru nak berkawan dgn depa...tapi diaorg ni mmg bess...susah nak cari kawan cam depa ni..mesti aku rindu kat Nora kalu pindah BTS...camno nak carik yg satu kaplanyer....kami sama2 dragon tau....lagipun masuk taun ni dah 5th year kami berkawan....start masuk keje dia lah kawan aku...kawan2 satu batch dgn aku sumer dah berenti...tinggal aku sorang2 senior kat sini...huhu


Depa dok sembang aku tergedik2 amik gambo...deko deko...
Sukalah mcm2 ada...teringat zaman dolu2...siap pasang lagu evergreen lagi..

kalu korang boring2 siap leh main kad "Happy family" masa school time dulu aku giler main ni dgn "donkey"
Yang bestnyer "menu" dia cam buku sekolah budak2 tu....lain dari yg lain...


Nora tgh phening nak makan apa...mcm2 ada....


Yang kaler cam Ribena tu "blackcurrant longan"...joe beselah dia crazy with indian food....dia oder apa tah "teh masala" and "nasi daun pisang"...joe kata sedap...


This is me & Nora yang oder....entah apa2 aku oder..."chicken rice hainan"....siap letak dalam bekal tu...otak2 joe oder sampai dua jenis...apa nama tah...aku telan jerler...hehe
nora oder " mee bandung muar"





Amik ko siap suruh waiter tu tulun snapkan...Thanks Mr Waiter.....diaorg pun dah giler bergambo cam aku..kuat tak pengaruh aku...hehe..aku kan blogger tegar...

Anyway thanx Joe sbb belanja kitaorg...aduiiii asik kene belanja malu laa...hehe...takper lah murah rezeki u sbb selalu belanja me and Nora....hehe
Nanti dah pindah BTS mesti takde can nak jumper dgn diaorg ni & saper la nak belanja akukan....camner lah tmpt baru kan...huhu..mesti aku rindu kat korang.....

Psst:Hepi Weekend to you all yek...mesti beraya sakan...sbb nak penghujung raya sudah...hehe..klah aku nak p masaklaah...sokkan ada function kat umah aku....next week nyer entry yer...babai

22 comments:

Mr PenyuBiru said...

eloklah korang blah kat restoran yg 1st tu. kita sebagai customer sepatutnya dilayan dan dihargai.

Lady of Leisure said...

isk skang ni tiap kali masuk blog ni mesti nak skodeng rambut hang...
bila la rambut den nak panjang ni...
bila tgk rambut org len panjang2 ni nampak ayu jer kan..

Ayu Hussien said...

sodap nye......p makan2.

@--- Sueanne ----@ said...

Tropicana CIty Mall ke sis??
hehehe sblh ofis kite je tue..

restoran tue dkt area otak2x tue ker??

ikiqzana said...

best kan selalu dpt belanja.. aku pun suker..nmpk sedap menu tu..

bila la plak kita nak jmpe ni... bkn jauh pun opis ko posh..

POSH76 said...

MrPenyubiru~Betul2 kita berhak buat pilihan...depa mula2 malu gak nak kuar...i selamba jer..lantaklah kita bayarkan apa nak malu...hehe

POSH76 said...

LOL~nak tngk rambut jer..hehe

tapi aku ni pun rambut dah kejung sbb dah lama tak buat treatment...

ko pun leh rambut panjang...jgn ler potong..mesti lagi lawa sbb hang rajin buat treatment...aku ni manjang nyer budget...so buat sendirik jelah...hehe

POSH76 said...

Ayuhusin~makan tu jadi sedap sbb org banjer...cuma bayar sendirik...bese2 ajer...hehe

POSH76 said...

Sueanne~alahai sis dekat jer biler kita nak dating ni...hehe

bukan sebelah OTAK2 tapi dekat area SUBWAY...serba serbi yellow...hehe

Kaseh said...

nama restoran tu otak2 tapi ada gak menu lain eh.

sah90 said...

Tak patut waiter cakap macam tu.
huh..
Makanan nampak sedap2 je.
Menggoda sungguh..
(^_^)

n.u.r.u.l said...

aku rasa baik ko buka restoran pasai ko suka makan....esok leh le aku g restoran ko plak....

Kaseh said...

arinih ari sabtu..macma biasa la arinih aku cuba utk marathon baca blog kawan.. entry ko yg ni aku baca da arituh..dan bila aku bukak lagi arinih.. maka aku teringinnn banget nak g makan kat otak2 ni..hahaha..ni semua ko punya pasall..telah menggugat keimanan ku...haiyaa

CINTAMANISZ Lite said...

posh ni pandai tul posing, macam model ler..waima aksi dok makan2 pun.

Softtouch [Hanim] said...

otak2 kat rest tu mmg sedap....

berlagak kot 1st resto tu sis...mcm bagus jer...

POSH76 said...

ikiqzana~tuler pasal...org belanja lagi sedap...hehe

tulah psl opis dah siap tapi biler nak pindah entahlah...aku pun tingin nak jumpa korang....hehe

POSH76 said...

Kaseh~ada...takkan ler nak jual OTAK2 jerr....harus ada menu lain...actually dia more to kopitiam...

POSH76 said...

sah90~waiter tu mmg entah apa2...
oklaaa sodaplah jugak...nak2 org belanja..kuang2...

POSH76 said...

n.u.r.u.l~ masin mulut ko mana tau....ko jadi chef bley...hehe

POSH76 said...

Kaseh~kelass ko mmg marathon..penuh komen ko..thanks yer ingat ko dah lupakat aku..huhu

pilah sedap & place is nice...hehe

POSH76 said...

Cintamanisz~posing gedik2 buleh ler...hehe

makan tak penting..pose lagi penting...hehe

POSH76 said...

Hanim~mmg sedap..mcm2 jenis pun ada

kalu tokeh berlagak oklaaa...ni waiter ajer ..huhu