Klik Jangan Tak Klik

Saturday, October 10, 2009

IKEA 2010


Salam mesti sumer tgh sibuk "OPEN HAUS" kan.....nak penghujung Syawal dah ni...ari ni pun aku ada "OPEN HAUS" tapi sempat g satu omah jer...sbbnyer Mr Y ada appointment..nanti aku citer dilain entry yer...chewah hepi this week banyak AGENDA...kalu tak leh aku gi umah our fren FENDI...kat keramat...takde rezeki...mesti dia bengkek sbb kami tak mai...
this year miss hopefully next year leh p..so far dah brp taun berturut2 wajib p ......aduii laki den ni raya2 pun sibuk gak huhu....

Takpelah takmo citer pasal "open haus" lah citer pasal IKEA....lagi bess....free magazine IKEA 2010 dah kuar....bnyk barang2 yg bess murah2 lak tu...tapi naper turun reger yer...brg tak kualiti ker???bnyk pesaing ker...nak2 dari SSF, MACY dan banyak lagi sampai aku tak leh nak sebut......

Tapi aku suker gakler barang2 IKEA ni...tapi tak sumer ler...cuma suka yg leh safe space ajer....


Ok kan tray ni...kalu ada guess mai makan2...leh letak kuih raya jimat ruang...idak ler penuh satu meja...sampai nak makan pun susah....kusi rotan tu pun sweet gak....


Yang ni pulak pun cantek...murahkan...dulu RM45...mmg worth buying as a side table.....
korang apalagi giler "terjah" IKEA ni....hehe


"Dinner" aku malam ni...kunun2 nak terai healthy "Megi"....terailer...alamak rasa dia tak berapa nak sedap ler compare to megi bese lagi sedap....reger pun mahal lak tu...pantang nengok "iklan" laju jer aku menerai...hehe

Psst: Masa tgh naip ni dah 11:30pm....laki den tak balik lagi...takkan lama naaa p enge2...sian mesti balik kang penat giler...huhu.....aku selagi Mr Y tak balik aku takkan tido nyer....nasib baik leh layan blog lagi bess...citer kat ASTRO pun sumer cam hampeh...tak habis2 citer sedey...buat ler citer lawak pulok..hehe

24 comments:

Datin Paduka Bokbong said...

i m IKEA FREAK!!!!!!
xD
suka sgt brg2 ikea..simple, lawa & affordable..hehehehe
sebulan mst 2x g ikea..hubby sy sll mgeluh dgn prgai sy gile ikea ni..hehehehehe

Lady of Leisure said...

yes barangan ikea mmg best kan.. to me harga berpatutan dengan barang yg depa offer...
banyak pilihan lak tu..

n.u.r.u.l said...

aku pon lama x tgok astro...baik aku layan blog aku ni dn p jenguk blog org...betoi le weiii, cite astro skrg semua cite sedih2...nyampah aku. aku pon x minat tgok citer sedih ni pasai nti aku cpt tua.sikit2 nangis...

sis_nita said...

ari ni kita nak survey katil bertingkat tuk anak-anak dara kita ni..

urmmmm..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestkan kalu dapat cuci2 mata kat IKEA tue..tapi klu dapat rembat satu dua lagi beshhhhh kan..heheh ha'ah kali nie barang2 dah turun rege skit dah..dah byk sgt competetor la tue..

babyfreaks@ratusiput said...

aku pun mmg minat gak ikea ni...simple but nice.rega pun ok.tp jauh la plak.tu je.dgr kate nk bukak kat jb...ntah tahun bila nk bukak aku pun tak tau....eh posh hang dah bli laptop eh ble online kat umah...?bestnye...

nona said...

tula...tgk katalog baru ikea yg baru smpai kt umah,rase mcm nk terjah je..
tp kan sis,dulu kite dh beli dh meja 39 ringgit tu..warne putih..
tp rase mcm mmg dr dulu je hrge 39..ke 29..
nnti cek balik.heee

abang besi said...

dah beli ke blum>?dah la tu kan...ehehe...wow..open house ade lg...nk ikut waks....hehehe..

Mia-Ina said...

bagus..bagus....tunggu suami balik..isteri misali ni..hehe

wah maggi mahal tp x sedap..rasa camne2?

ieda said...

aper2 punn aku punn memang suker gi IKEA .. kalau aku gi kl umah adik aku .. pasti aku akan singgah or cuci materrr .. heheh

mu samer ngan aku posh .. x kan tidoo kalau hubby x lik lagi ...

ikiqzana said...

jenjalan shopping kt ikea mmg aku suker... bnyk gak la brg yg murah kt catalog ikea terbaru ni...

harus g terjah...

noor said...

aku pun skang ngadap katalog ikea yg baru tu jer...tapi dah tak best sebab laki aku dah beralih dari ikea ke perabot jati lak....tapi jati setakat tgk je lah, sebab nak beli seketul pun mahal ...hehe

kak ina kl said...

salam posh...duta kecil ikea ye..salam perkenalan dari akak..terima sudi datang..dan datanglah selalu ye..

Delimasari said...

sediiii xbrkesempatan ke IKEA
mmg minat barang22 nye

POSH76 said...

DatinPadukaBokbong~me tooo..tp idak ler fanatik sgt...yg penting affordablekan...

tak beli pun janji cuci mata...hehe

POSH76 said...

LOL~betul2 me too...kekadang dapat beli sjibik brg pun jadiler...hehe

POSH76 said...

nurul~tak koser aku nak sedey...hepi2 lagi bagus...nanti cepat tuo...hehe

POSH76 said...

Sisnita...sis nanti update kat blog tau...hehe

POSH76 said...

Purplelicious~tu ler pasal berbaloi gak tunggu...kasik dia turun lagi...hehe

POSH76 said...

ratuciput~samalah kita sbb mmg berbaloi safe spacekan..yelah umah tecik ajer..

ala cikit2 ajer..sng aku nak berblogging hehe

POSH76 said...

nona~mmg RM45 henggetla dulu...santekkan meja tu...hehe

POSH76 said...

abgbesi~lum belilah..survey ajer...nak follow gak...bule2..hehe

POSH76 said...

MiaIna~harusla kalu tak camno nak tido takdok bantal peluk...hehe

tapi for health purpose this megi oklaaa...cuma rasa maggie bese lagi sodap..hehe

Kaseh said...

aku suka tgk design2 kat katalog ikea tuh.. barang2 dia pun aku suka.. tapi takde yg aku sempat nak beli pun.. yerla dulu masa kawen furniture kat umah..mak aku yg bg..skang ni pun furniture kat umah dah sarat..natila aku ada umah sendiri baru leh design ikut taste aku..hahha..sempoi