Klik Jangan Tak Klik

Friday, October 9, 2009

Eye Krim



Nak gak menyibuk jab......eye krim ni penting tau....nak2 umur dah nak meningkat...aku nikan pantang jer tengok iklan...mmg dok tengah cari "eye cream" yg bagus...tapi takmo ler yg mahal..yg berpatutan udahler...so tetiba nampak "RANIA GOLD" tapi idakler aku pakai the whole range of the product...so tryla " eye cream" ni dulu...


Ingat yer kalu nak pakai apa krim or serum kat mata...guna jari manis yer..lepas tu letak sikit jer jgn p bantai letak banyak..dgn krim tu jugak letak kat jari lagi satu pastu baru letak kat kelopak mata. Patu baru urut pelan mengikut arah pusingan jam...buat ler dlm 3kali...pastu dgn menggunakan jari gak ketuk2 pelan tau...jgn ganas bawah mata tu...walla siap sudah...buat ler dua kali sehari..kenelah rajin kalu tak nanti jadi mata "PANDA"...hehe

Hajat di hati nak beli yang ni....review banyak bagusss OOO....tapi biler pikirkan regernyer...nanti2lah kan...tapi ada dalam "wishlist" insyallah...sempat lagi sebelum kedut seribu....hehe..harusler rajib buat "EYE EXERCISE" ingat bodynyer nak exercise semua anggota badan pun harus exercise...hehe

Umur dah meningkat ni mcm2 nak dtg menyinggah...kalu tak jaga habislah dimamah usia...
Baru jer pakai so tak leh nak citer banyak2...nanti kalu cam ok jer aku citer lain kali pulak yer...back to work...

Psst: Sharelah korang pakai eye krim apa yek...kalu ada reger lagi bagusss...

18 comments:

rasp said...

i guna eye cream estee lauder sis..
dah lama dah pakai yg nie..
tapi tak tau le berkesan ke tak...
tau pakai je hehehehehe

mama tisya said...

tk pernh pki eye cream tp dlu time kawin dlm hantaran makeup tu ada eye cream LANCOME so pki yg tu je la..abis tk bli2 dh pn..hehehehe

sis_nita said...

akak guna Loreal nyerr eye cream..

so far okehh jerr..

pastu touch-up laks ngan mineral pondesen Loreal tuhhh..

ahakz..

kalah dak Kaseh..

*larikkkkkkkkkkkss*

POSH76 said...

rasp~bessnyer tapi reger mesti mahalkan...tapi kalu ok aper salahnyerkan...

POSH76 said...

mamatisya~kena pakai tau nak2 umur makin meningkat...i luv LANCOME too...hehe

POSH76 said...

Sisnita~kelass sis....loreal saya dah terai takdak jodoh huhu...

Kaseh mana kau...hehe

Azmiezas said...

Posh..akakk pun pakai Rania Gold..pun tak tau ok ke tak..pasal baru pakai jer...he..he...

Ayu Hussien said...

ayu pun tak pernah pakai eye cream.. kena belajo2 pakai ni... thn dpn dah msuk 30an... huhuhu
wat ms ni pakai pcuci & daycream Garnier

@--- Sueanne ----@ said...

nak kena cuba gak ni..:p
tapi nak kena ketuk2x gak ye sis..
knape eh??..

ikiqzana said...

aku guna eye cream clinic je.. tapi jarang guna.. bila mata dh teruk baru guna.. malas tul. x tahu berkesan ker x?? hehehe..

POSH76 said...

Azmiezas~cayalah kan dah ada geng...nanti kalu ada good review..share ler yer...hehe

POSH76 said...

Ayuhussein~cik adik kene pakai ler...better pakai dari awal..sbb area mata lah paling cepat berkedut tau..kalu jaga dari awal lagi ler lambat berkedutnyer...

i dgn GARNIER takde jodoh...penah terai habis tumbuh pimple kecik2 tu...huhu

POSH76 said...

Sueanne~Sis itu bagus utk pengaliran darah yg baik...hee

POSH76 said...

ikiqzana~beb jgn simpan lama2 kalu dah expired langsung tak leh guna...rugi jer..baik pakai sampai habis...bukan susah sekejap jer..nanti muka santek mata lak tak santek....hehe

Lady of Leisure said...

tak penah pakai eye cream seumur hidup.. sbb tu kot mata aku ada panda circle ek.. :(
nanti lah aku usha krim ni..

POSH76 said...

LOL~ beb mesti wajib pakai kalu tak nanti mata cam PANDA & kedut seribu...takuttt

ME said...

Posh,
at your age better berjinak2 dgn eye cream, coz myself dulu tak beratkan sgt this part .. plus dark circle sbb byk tgk komp, till reach 40 last year, normal eye cream dah tak leh function, terpaksa pakai trialkaline - the one that you show (that is for lines kat muka) & the other one special for eye (packing mcm casing contact lens).. very effective worth the price ..

Kaseh said...

jap aku nak geget sis nita..wakakka.. sempat dia sakat aku dalam nih.. aku lagila tak pakai apa2 ice cream padahal mata aku dah macam mata panda da ni,,entry ko ni betul2 buat aku tersedar..ermm mana nak carik icecream yg ok ni..