Klik Jangan Tak Klik

Thursday, September 17, 2009

GAM

Orang sibuk nak raya...aku sibuk cari GAM...bukan BERIYANI GAM daa....glue utk apa yek....glue utk "fake eyelashes"laaa...
Akukan sgt excited dgn bulu mata pelesu la ni...setelah mengikuti kursus di blog mimi...la ni idak ler baper pandai tp tau ler serba sikit pasal bulu mata pelesu...mcm2 jenis ada tapi aku idakler beli yg ober melentik bagai..sikit2 udah ler...nyesal aku beli yg mahal2 nyer ..aku nengok Mimi nyer tutorial pakai murah nyer jer...tapi meletop...lawa giler...

pastu aku jelajah lagi blog kengkawan..jumper lak gelue apa yg deme pakai...senang ler sikit aku nak pakai...padahal lum cuba lagi tu...tp aku gerentilah bulu mata aku takkan tertanggal punyer...sbb blogger tu kater glue ni yg terbaek punyer....
Nilah roper gluenyer beli kat SASA...org sibuk beli biskut rayer...aku sibuk beli GAM...harussss vogue di hari raya....hehe...siap beli eye liner gak supaya mata sepet aku ni leh jadi besau sikit...wakakak...

Sbb Mr Y aku sgt ler laser jet printer tak termasuk adik beradik suku sakat kalu deme nampak bulu mata aku tercabut or lain mcm jer konpom deme kutuk aku kaw2 punyer...sbb ni 1st time rayer aku pakai bulu mata pelesu...dulu kalu aku nak vogue2 pun setakat sapu maskara berkoyan2 tu adaler...

Tapi aku tak berapa nak suker pakai "maskara" ni sbb kalu pakai mesti mata cam " panda" walaupun dah di sental berkali...tak nak ler nanti rosak mata aku...kawasan mata kan sgt tipis....
la ni senang pilih ajer mana yg berkenan...aku tepek jer kat mata aku...
Ha ni pix malam tadi...tergedix2 lagi nak soping...sambil pujuk rayu Mr Y...bleyla bleyla...padahal laki den tak larat dah smlm kan key ell jem gilo.....
tak cukup2....p lak Giant Shah Alam...carik "Jubah" my mum....yg ni entry lain lak..sat lagi aku takdok citer lak....nanti biler aku nak rasa duit dari nuffnangkan....hehe

Psst: Hajat dihati nak melaram dgn contact lense...tp memandang ari tu aku dok beli kaler "grey" cam kureng ajer...jadi aku batalkan jelah niat aku tu...sat lagi entah apa2 rope aku...baik aku choose betul2 kaler apa yg sesuai...

19 comments:

Mimy Hamid said...

aku pn nk cari gam ...bila aku nak ke sasa ni?? sure jalan jem gilos..weh contact lens fresh kons tgh murah ..ada kedai leh dapat RM35.00 satu

POSH76 said...

MimyHamid~ mmg pong bz giler...menyampah aku kalu drive...kalu laki aku takper...hihi
ko ni saja tau mau aku p skodeng ari ni....aku tingin nak kaler2 mata aku..tp cam tak kono jo...huhu

CINTAMANISZ Lite said...

Lagi dekat nak raya lagi menyeronokkan utk shopping..hehe..

░♥si lampu neon♥░ said...

wahhh make sure ko post mane to k..aku nak tgk cane ko pakai!

POSH76 said...

Cintamanisz~last minute soping bestkan...hehe

n.u.r.u.l said...

aku pun teringin nak pakai benda alah ni...gam uhu bole guna x?

tengku aziah said...

waa!! raye pakai fake eyelashes!!! go posh!!

niesz said...

cantik la mate hang d pg raye nnti ek..
hahaha..
ni yg jeles nih..

nk try li contact lens warne plak la..
but xberani..
takut power naik plak..

Kaseh said...

ko dah beli bulu mata pelesu tu harus mekap vogue di pagi raya..nati ko jgnlupa amek gamba..pastu join contest aku tuh..hehehhe..

Lady of Leisure said...

teringin nak pakai bulu mata pelesu ni.. mesti jadi cun mcm rozita che wan kan wakaka..
tapi aku tak reti pakai la..

ikiqzana said...

wah.. beraya sakan.. mesti comel bila pakai bulu mata pelesu tu...

teringin gak nak pakai.. heheheh..

POSH76 said...

SilampuNeon~buleh2 nanti aku tepek hasilnyer...hehe

POSH76 said...

N.u.r.u.l~ kalu leh aku nak pakai gam UHU...sat lagi kang dgn mata2 aku tercabut skalik...hehe

POSH76 said...

TengkuAziah~ kan main nak sgt feeling ala2 artis..hehe

POSH76 said...

Niesz~kunun2nyer..hehe..heng pun leh terai...pakai ler...stahun skalik ajer...

I bukan tak berani tak tau kaler apa yg sesuai...hehe

POSH76 said...

N.u.r.u.l~buleh2 tapi kalu mata ko tertanggal jgn salahkan ku..hehe

POSH76 said...

Kaseh~mestinyer..kalu turn santek aku masuk..kalu ker laut tak koser aku...hihi

POSH76 said...

LOL~yolah tu...tapi aku pun kan nyer pandai naa..gatai nak gak melaram...

POSH76 said...

Ikiqzana~setaun sekali...nanti dah terer leh pakai ari..mau laki aku mengamuk lambat bersiap ni...hehe