Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, August 12, 2009

Party Time

Salam kengkawan...rindu giler nak memblogging......ari ni maybe dapat ler bernapas sikit...la ni dapat ler aku update walaupun dah lost track...my life la ni pun a bit stressful not because of work but office politik yg dimonopoli oleh kaum "negrito version mesia" kang sebut lebey2 aku kena ISA leh pulek...hehe..aku ko bagi ler kerja berapa bnyk pun but setimpal dgn $$$$ aku ON ajer...no complaining at all.....tp kalu hasil keje aku " susu punyer lembu sapi yg dapat nama" mmg "tanduk" pun keluarlah.....jgn ler nak main2 dgn aku & naikkan "kroni" ko tu....mcm company ni korang yang empunyer...lebih sudu dari kuah

Memangler "sabar itu separuh daripada iman" tapi kalu kesabaran itu terus terusan di cabar dan sampai naik atas kepala....habislah mana bisa tahan lagi....haruslah aku memberontak in a profesional way....walaupun aku nampak lembut (eeeleh lembut ker) tp once org kacau aku tak kire ler apa status ko ....boss ker....dato ker....mejistret ker....if I know that I'm true....I will fight back with all the facts yg aku ada...masakler hehe...idakler aku nak p perang without the weapons ...I mean buta2 ajer......kalu cam gitu alamatnyer nak killing myself...

By the way aku tau korang takkan faham & u all can only give any comments that you like...tapi aku yg mengadapnyer mmg stresss yg tahap "gaban" ...imagine satu lawan sepuluh org bley...hehe....so in the future kalu korang jadi "boss" tulun jgn "bias" and please be fair to all the staff...jgn amal budaya "kroni" ni....lagi satu jgn hire "negrito version mesia" ni terlalu ramai...nak2 kalu depa in high position....amik ko bertambah gelap gelite ler company tu....cakap pandai tapi keje cam hampeh....haha...remember sampai biler nak "bodek"2 ni....tak ke mana pun.....mmg ler ko naik sbb pijak kapla org lain but do you think you will live peacefully...mesti tak punyer....so pls "do not abuse your power".....apa pun jadi aku takkan mengalah.....lagipun company yg bayar my salary bukan korang yg bayar...lainler kalu aku kerja dgn company atas nama korang....

And disbbkan all this happen lately diet & workout pun kerlaut...frankly speaking walaupun aku tak makan & pemakanan aku pun lintang pukang....mana sempat ajer aku telan...because aku nak kejar masa (rasanyer 24 jam macam dah tak cukup utk aku)...my personal life pun sama....tido pun cam tak tido....aku pun dah gain weight 1...so sad....pg tadi dok tanyer Mr Y " syg am I gaining weight" dia leh bg tau..."idak ler gemuk tp cam ada naik sikit" mulalah temperature aku naik....aku tau apa yg dia mention is true...coz I can feel naik especially kat "hips" part...aku ni mmg ala2 heroin tamil sikit...kalu naik kat part tu ler...huhu...

So moral of the story aku kena control my stress by living in a healthly lifestyle...back to my routine workout & balance diet.....kalu tak aku yg suffer.....hidup mesti mau hepikan.....thanks for korangnyer support......hehehe...

So mariler kt berparty...hehe...ada a few entry yg akan aku update by today....walaupun dah a bit expired...korang buat2 layan jerlah yer...hehe

Mula2 korang kena hadap muka aku dululaaa..mana tau korang merindui aku...haha....kasi wa release tension yek.....ni bukan celebrate "bday POPOSH" yer...sajer jer mau romantik2 sikit..hehe

sajer jer beli kek SR ni...actually tingin nak makan kek yg direkomen si hanim...blh ker kat outlet Sg Buloh tu habis....laku & sedap sgt ker kek tu....sampai la ni aku masih kempunan...tp tak berani nak p beli lagi....hi calori tu.....kena tunggu next week ker...next month ker...huhu....

last2 aku tapau "Carrot cake" & Mr Y amik "Cappucino Cheese"...Mr Y mmg suker banget dgn "cheese"....eee aku tak suker sgt....tapi so far carrot cake tersedap bg aku ler...."Coffea Beans" mmg sedap giler....hehe


aku try ler cilok Mr Y nyer...eee pahit I don't like....so this is our dinner...oklaaaa tu tak makan mende lain sbb dah plan mau makan kek......Mr Y tanyer takde Teh O ker Kopi O ker....aku kata tarak...minum dgn "susu low fat" ajer...bukan malesss mau bancuh yer....tp aku keneler jaga sikit....udahler kek ni hi kalori...so minum mineral water & milk udah ler...hehe


Psst: Insyaallah kalu "geng gagak itam" tidak menggangu ketenteraman aku ari ni...leh ler aku jenjalan kat blog korang ari ni...yahooo...Tuceng sekor tu tgh nyanyi lagu " I am a survivor by beyonce"....hehe


18 comments:

mama tisya said...

sedapnye kek2 SR tu...yumm2

POSH76 said...

mama tisya....sedap kat tokak den " carot kek tu jerla" yg cappucino tu ada kureng sikit...hehe

tengku aziah said...

btul2..dlu arwah atuk tengkuade pesan, klu jmpe antara ular dgn kaum hitam tu...baik bunuh yg hitam sbb lida diorg lg pndai belit....huhuhuhu

p/s: posh dh kembali!!! yey

POSH76 said...

Tengkuaziah~ betul2....thanks sbb tulun translatekan directly....hehe


P/s: Alhamdullilah...yes I'm back....

nona said...

Sedap...sedap!
lame xmkn carrot cheese tu..

POSH76 said...

Nona~mmg sedap especially part icing...yummy...quite healthy too compate to other cakes sbb ada carrot raisin...hehe

Azmiezas said...

sedapnye...kek2 itew...kita bukan boleh tengok kek....pantang....jumpa...mesti nak punye...

Softtouch [Hanim] said...

adoi siannya sis...tulah kan yg menanggung nye yg rase mcm mana kan..yg boleh sy ckp sabar ekk..
abis yer cake tu..xpe nnti sis cr balik yer..sedap sgt tulah abis..:)

Mia-Ina said...

kata nk kwl portion...tp aku nmpk kek tu posh...hehe...NIKMAT tapi buat yg kdr metabolisme lambat mcm mia ni..cepat la naik berat..huhu..tu yg kena cegah..mau kuat smgt gak..tambah raya ni

POSH76 said...

Azmiezas~kalu body takde masalah takper...ari2 pun mau makan kek..hehe...mesti u pun suker kek....hehe

POSH76 said...

Hanim~Tulah pasal dok skodeng blog hang sampai la ni dok tingin tak dapat2...huhu...nasib baik tak pegnan..kalu tak mau sis suruh Mr Y carik gak...hehe

Nilah penangan blog hehe

POSH76 said...

Mia~cuba hang bacer betul2...kawal portion la tu beb...sbb tu aku tak amik dinner just sbb nak makan kek & tak amik ayak manis....anyway carrot cake is not so heavy compare to other cake...sbb tu kena pandai make a choice of food...aku tak ler sampai nak suffer my self sampai tak makan yummy food...aku gain weight pun bcoz of stress...aku mmg cam gini kalu stress tak makan pun body akan naik....actually is not our body yg important tp our mind....hehe

hang nadim said...

Posh ko kerja dikelilingi oleh kaum india ler nii, diorang memang memang berbakat dalam arena bodek membodek ni, aku paham sangat kalau potitik dekat Opis ni, dekat mana-mana pun sama. kalau ko dikelingi oleh kaum sendiri pun sama cuma suasana kerja jer lain

ninie said...

saya penah kak keja kat com yg byk botol kicap... perghhhh.. bengang gila...

anyway, kek tu sodap nyaa.....

POSH76 said...

hang Nadim~Tau takper....aku dah malas nak layan...kalu aku yg tak sekaler dgn depa ni....mmg dia "tekan" kaw2...aku keje2 cam nak mati pun...tak recognize langsung...tp yg sama kaler tak keje pun leh dapat increment & promotions...kalu ko jadik aku pun ko mesti hanginkan...

Aku agree mmg ler sama...tp la ni kt sendirik kena "jaga montot sendiri" kalu nak bertahan...yg penting mesti confident & have a knowledge so that depa tak leh nak "makan" kt...

POSH76 said...

Ninie~ Betulkan sapa yg pernah rasa dia taulah...huhu...

kek tu mmg yummy...

Delimasari said...

ermmmmm nak ckit kek.....

n.u.r.u.l said...

ish...x npak tembun pun, ok jer aku tgok. tp tuceng ko mmg tembun... baik punyerrr..