Klik Jangan Tak Klik

Friday, August 14, 2009

Award Vs Tag

Aku kayer sudah...bukan kayer "uwang" tapi kayer "award2 yg sangat cumil cam blogger yg sudi nak kasik kat aku...walaupun sejak aku "sibuk giler" jarang p blog diaorg...tima kasih bnyk2 sbb calonkan nama aku utk terima award & tag ni....

Award on 17/7/2009...lamanyer baru aku nak tepek...dari tokeh "ikan pekasam" Miela77 rajin niager minah ni...bagus2 bertambah business from BUMI....aku lum ler rasa lagi....sbb tak pernah oder...tp rasanyer mesti sedap punyerlaa...sbb tngk biz dia pun "kencang"...insyallah nak dekat poser ni leh ler oder...makan waktu bersahur...sbb sahur aku selalunyer tak lalu nak makan......hehe..sori miela baru nak tepek sbb mmg aku takdak masa...aku kalu nak ngadap blog ni mesti "fokus" baru ada "feel" nak merapu....hehe


2nd award dated 31/7/2009 dari alamak tak tauler....takperla nanti aku check balik yer...sori geng....tapi aku tepekkan jugaklah & simpan for my collection....

3rd award datang dari bro "Jebat Durhaka" yang ala2 macho man gitu...hehe...bro ni mmg sajer "pedajai" kat aku dah tau aku bz giler nak gak kasik "TAG" kasik award udah ler....tapi demi bro yg selalu tulun klik2 wa nyer nuffnang wa buatler walaupun dah nak expired...hehe

a. Copy award untuk diletakkan dlm blog anda- dah duduk dlm slide "award collection"

b. Nyatakan 6 fakta menarik mengenai pemberi award ini
1. Macho Man
2. Pandai SCUBA
3. Suke update entry lawak yg kekadang aku pun naik gelak sorang2..tp aku rasa dia ni mmg "pak lawak" hehe
4. Anak dia cumil sgt....tapi mesti ikut wife dia..hehe..bro jgn marah rr nanti kene jual
5. Businessman la ni...jual produk HPA...cayalah bro...
6. Nampak garang cam "pak pulisi" tp in person aku tak tauler...hehe

c. Setiap penerima award mesti menyatakan 9 fakta / hobi diri sendiri...alamek dah berpuluh kali aku repeat statement ni....hehe
1. Aku giler nak melawa...syiok sendiri
2. Pantang nampak camera or video...mesti dgn muka tak malunyer aku akan menyelit
3. Membebel nombor satu...once aku start cakap habis ko...tak leh masuk line dah...jeling kat Mr Y....sian dia susah nak mencelah...
4. Karaoke ker live band ker sumer aku tarah...mmg aku giler nyanyi walaupun sore aku suam2 kuku....bulehlaa kalu takat nak masuk "jgn lupa lirik" tu....hehe
5. Aku sgt riso kalu badan aku naik..sbb tu aku kena diet seumur idup...huhu
6. My fav pet is cat.....sbb tu aku leh understand cat's language....tak cayer tanyer "poposh"
7. Aku suker berpesen....kalu leh aku nak design & jahit my own baju....sbb sampai la ni aku tak puas hati biler tailor jahit baju aku...huhu
8. Mau jadi boss bley...letih laa jadi "kuli batak" ni
9. Aku sgt suker "Ice blended" tp once a while ajer...takuttt hi calori...

d. Pilih 10 orang penerima award dan terangkan tentang mereka..saper aku nak bg ni ramai fav blogger aku....hehe..tp kalu korang dah buat abaikan jerlah...hehe
  1. InaAchik- Mcmana aku stress pun aku mesti skodeng blog dia...sbb blog dia buat aku hepi jab...
  2. OmmyFiruz - Mummy yg cun...tak cayer sudah anak 3 anak
  3. Kaseh - I miss u too...dah lama tak skodeng blog ko...huhu
  4. Dee - New blogger baru jer kenai..kawan baik Zana
  5. LOL - Ada "tuceng" sgt hencem....hehe
  6. Hanim - Suker her smile so cutee...
  7. Ma - Hot mummy yg cun gak ni..
  8. Ina - Young mummy yg suker makan & jenjalan
  9. N.u.r.u.l- blogger giler2 & brutal...best bacer blog dia
  10. Mamatisya- Pandai organize contest kelassss

Last dari chef mentor aku.....tq bnyk.... saper yg suker amik ler tepek kat blog korang..yg kena TAG tu jgn ler buat2 tak nampak...penat jari jemari ku menaip...time kasih bnyk2 sebab sudi kasik award2 pada aku...hehe


Psst: Walaupun idup aku tgh aman la ni...tp still sibuk gak...yer2 jer nak update entry "berat" tapi tak buat gak...huhu..k laaa chow nak p makan...lapo giler...no breakfast..kalu aku tak sempat entry seterusnyer aku wish hepi weekend yek...

16 comments:

Kaseh said...

yeeehaaa dapat award..nati aku tempek.. muashh

Kaseh said...

aku tahu eneberseri ko lagi 2 hari.. tapi aku tetap nak jadi orang pertama yg wish sebab takut weekend ni aku kebizian..

Happy Advance Anniversary Posh & MrY..moga jodoh berkekalan hingga ke akhir hayat.. aminnnnnnnn

jebat_durhaka said...

wahhhh bertambah cantik la tulisan ko posh, jeles aku tau tengok blog ko makin ari makin cantik mcm tuan dia jugak..

Softtouch [Hanim] said...

tq sis bg award..nnti sy tepek yer...

POSH76 said...

Kaseh~tq laling sbb sudi tepek...
wah aku baru jer nak buat "suprise" tp ko still ingat...tq sbb wish my anniversarry...lum buat preparation apa pun lagi..hehe

Psst: hang cepat2 naik pelamin tau...hehe..jgn tunggu lama2...

POSH76 said...

Jebat~bro puji lebey2 ni yg buat wa mau klik2 bro nyer iklan manyak2 ni...wakakakak...

POSH76 said...

Hanim~Thanks hanim sudi tepek..hehe

n.u.r.u.l said...

mekasih weiii...bg aku award & tag. ko pun best gak, brutal. nanti aku buat ek...

ikiqzana said...

sib baik aku x kena tag...hehehe..

posh jom join danaraya kt blog zana x rugi tau rm5 hengget je....

Lady of Leisure said...

tq posh.. nanti aku amik k.. hehe

Lady of Leisure said...

posh, tag ni ko penah kasik kat aku bersama award dulu dan aku dah jawab soklan2 nih..
tapi awardnya berbeza, so kiranya aku amik award je lah ek sbb tagnya aku dah buat.. aci tak? heheheh..

POSH76 said...

Nurul~Thx kt mmg sama brutal....perok mari takdo sombong punyer...hehe

POSH76 said...

Ikiqzana~ Hang cam akula...mesti takut kena TAG..bukan tak suker...takde masa nak buat...hehe

Nanti aku joint yek...hehe TQ

POSH76 said...

LOL~orait beb...TQ

POSH76 said...

LOL~ orait no poblem..aku pun pasan mendenyer sama jer..cuma award jer lainkan....hehe

sis_nita said...

salam ziarah..

salam kenal yerr :)

saya datang dari blog Kaseh..

ooooo.. nak ikut Kaseh gak lerr..

Happy Advance Anniversary :)