Klik Jangan Tak Klik

Friday, August 14, 2009

Pergi Tak Kembali

Cepat jer "weekend" kan....masa berlalu cepat betul.......recently pun bnyk dgr "artis meninggal dunia"......la ni yang terbaru "ustaz Asri Rabani" my fav "nasyid group" aku suker sgt sore dia...especially lagu dia...."pergi tak kembali"...tngk meremang bulu roma aku....rasa cam nak nangis pulak....muda lagi tibe2 jer pergi utk selama2 lamanyer dlm masa yg begitu " singkat" mula2 mmg tak percaya..

aku dapat tau pun sbb skodeng blog si JayDamien...tak pueh hati...siap tepon " Mr Y" nakkan confirmation....aku la ni sejak sibuk sgt...apa jadi kat luar ...hiburan ker...politik ker...aku mmg tak tau apa2 pun...kalu customer dok cakap kat aku pun aku main angguk2 ajer...padahal tak tau apa2 pun...

Apapun kt semua sedekahkan "AL Fatihah" pada arwah semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org2 yg soleh...Amin

Yang pergi tetap takkan kembali kite yg masih hidup still kena teruskan hidup dan bersyukurlah yg kiter masih "bernafas" di dunia...kalu Allah nak amik "nyawa" kt sekejap ajer...Amin Amin Ya RabalAlamin....

Renung2kan lah lirik lagu ini....
Rabbani

Pergi Tak Kembali

Setiap insan pasti merasa
Saat perpisahan terakhir
Dunia yang fana akan ditinggalkan
Hanya amalan yang dibawa

Terdengar sayup surah dibaca
Sayunya alunan suara
Cemas di dada...lemah tak bermaya
Terbuka hijab di depan mata

Selamat tinggal pada semua
Berpisahlah kita selamanya
Kita tak sama nasib di sana
Baikkah atau sebaliknya

Amalan dan takwa jadi bekalan
Sejahtera bahagia pulang...ke sana

Sekujur badan berselimut putih
Rebah bersemadi sendiri
Mengharap kasih anak dan isteri
Apa mungkin pahala dikirim

Terbaring sempit seluas pusara
Soal-bicara terus bermula
Sesal dan insaf tak berguna lagi
Hancurlah jasad dimamah bumi

Berpisah sudah segalanya
Yang tinggal hanyalah kenangan
Diiring doa dan air mata
Yang pergi takkan kembali lagi

Psst: Pagi tadi kat ERA ada interview dgn isteri arwah...Puan Jannah...the way dia answer "cool" ajer...aku lak yg meleleh kat dlm keta....sedey pastu mulalah terbayang muka my parents..pastu muka laki aku....tu sbb sementara depa masih ada try to "appreciate" sebaik2 mungkin...
nanti takmo menyesal dikemudian hari....walaupun aku selalu jer nak "gado2 manjer" dgn Mr Y....cepat2 mintak ampun...takut jadi apa2kan....kalu leh biar ler aku yg pergi dulu...sebak dah ni.....aku chow dululaa...huhu

HEPI WEEKEND....

5 comments:

n.u.r.u.l said...

aku pun sama...bila bab2 PERGI X KEMBALI ni aku sentimental ckit... gado2 manjer dgn MR Y??... eee...mesti comey muke ko kan?

nona said...

aku tau brite ni pun sbb 'Mr Y' aku gtau..huhu.

POSH76 said...

Nurul~ Tulah la ni cam insaf sikit nak2 dekat ramadan nikan....comey apa nyer....sememeh ada laa..hehe

Nona~samalah kt sama2 ada Mr Y...hehe

n.u.r.u.l said...

kihkih...sememeh? lawak le ko ni...

POSH76 said...

nurul~sememeh pun cumil per..hehe