Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, July 28, 2009

Lunch NASI AYAM HAILAM

Remarks: Untuk zana...aku mintak maap bnyk2 sbb gift tu pecah...hampeh betulla "POS LAJU" ni...maybe silap aku gak sbb tak wrap betul2 kot....ingatkan "POS LAJU" ni cam courier service...proper...
sori geng nanti aku replace another gift...tak syiokla biler "tuceng" tu dah pecah cam gitu...ibarat cam tuceng aku lak terbarai...huhu......lagi pun 1st time aku guna "POS LAJU" besenyer aku guna companynyer courier service (mengabihkan rete company aku ler tu)...hehe....moral of the story..lain kali kena balut tebal2 kalu nak anto brg fragile...again apologize to Zana...huhu...

Kaseh aku tak tau lagi...mintak2 oklaa....kaseh kalu poblem kasi tau naa...Sueanne alhamdulillah selamat & dia suker...hehe

Ni kire entry aci tak acilaa...sbb aku tgh sibuk nak siap entry yg sepatutnyer aku hapdet for today...so korang layan jerlah gambo lunch aku kat "NASI AYAM HAILAM" dgn tauke OREN...tp disponsor oleh colleague dia...Joe.....hehe....

So nilah gambo kedainyer...tak tau apa nama nasi ayam ni...hantam jerlah janji sodap..hehe

Gambo aku takde sbb segan ler depan geng ala koperat ni nak snap2 gambo...itupun aku snap gambo masa makan pun depa cam pelik ajer..huhu...malu2 tuceng pun aku amik gakler...hehe..gambo aku takde sbb next entry akan ada gambo aku yg akan buat korang sumer mual2...hahaha..kasik korang rindu2 dulu kat aku...hehe

Terkezut gak aku tngk ID restoran ni dah berubah....dulu cekai ajer...aku suker sgt makan nasi ayam dia..sedap giler...tp sejak Mr Y kata tak sedap aku dah stop makan kat sini...dulu masa ada geng nak p lunch selalu ajak depa p sini...

Air "asam boi" feveret ku...saper mau kuruih rajin2 ler minum ayak ni..hehe

Ni side dishes yg aku oder...my fav wajib oder...org banjer aku yg suka2 jer mengoder...haha..."kerabu mangga" & "Sambil tumis udang" sedap sgt...

niler dia "roasted chicken" nasi nyer gambo mana tah....nasi dia mkn cam gitu pun sodap...hehe. Sup dia ni mmg sedap...tp dulu ada kacang tanah laaa ni cam takde jer..cut cost kot...huhu...

Psst: To JOe thanks belanjer me & Nora (tauke taska oren) hehe...next time can belanjer lagi..hehe..sedey tau lepas ni kami akan "berpisah" sbb company aku akan pindah ke tempat paling "happening" kat Key ell " TIMES SQUARE" huhu...mesti sedey giler...

27 comments:

Fairuz Selamat said...

nak gak.!!!

ikiqzana said...

lorrr.. xpe la, aku x kisah pun klu ko x ganti balik pun.. itu pun aku berbesar ati dpt gift dari ko...

nmpk sedap la nasi ayam tu.. mkn kt jln bkt bintang ker??

Lady of Leisure said...

adehh posh, ni nasi ayam chee meng ke???
feberet aku ni weiiiii...
sampai hati ko tak ajak aku..
hehehhe..#sedap tuh nasi ayam ngan kerabu mangga dia..ngan air asam boi.. mmg ni yg aku slalu order kalau mai sini...

ChiLaBaey's said...

Memang sedap makan kat kedai ni... saya selalu juga pergi bila hujung minggu... kalau hari bekerja ramai dan parking susah... :)

POSH76 said...

FairuzSelamat~wah artis masuk blog akulaa...glemer jab...hehe...nak banjer nasi ayam ker no problem..hehe

POSH76 said...

Ikiqzana~ala takper "tuceng" aku suruh ganti gak hehe...sorilah yer geng...hehe

yg ni branch dia kat uptown damansara..yg lama tu kat bukit bintangkan...

Mia-Ina said...

wah..dpt makan sedap ni..jeles ni...eh,ble nk tgk menu posh masak ek...tgh menanti ni..haha, jgn mrh kak posh..saje je gurau...

just for u, my entry 28 july

"terindah warkah, pena memakna"

hepi reading

Kaseh said...

babe..aku dapat da gift dari ko ptg tadi.. n aku sangattt suka.. aku rasa aku ada sms ko tau tadi masa mula2 sampai tapi ko tak reply.. kat envelope tu no tepon ko betol ke posh.. ke ko men buh je.. so far gift tu selamat sampai n tak pecah..n aku suka mug meow tuh.. sgtt suka... thanx a lot babe.. aku suka kawan ngan ko jugak.. sgt2 suka.. luv u babe.. take care..

jebat_durhaka said...

entry ko ni memang best jek mata aku memandang...tak tau le blog ko ke yg cantik atau makanan ko publish tu yg cantik...waakakakak tp sekarang ni aku memang da jd mcm fobia lak bab makan makan ni...takutttt nanti gomok balik huhuhuhuh

Ena Qaisya said...

sedapnye aku tgk nasi ayam hailam ko wehhhh.. ni wat aku terliuq ni huhuhuhu

Ella said...

posh..
kerabu mangga tu buat terliur!..

neezareef said...

msti sodap bangat tu n. ayam hailam lg..x penah mkn tuh posh

@--- Sueanne ----@ said...

hi sis..thanks sekali lagi..hari2 kite pakai..hahha..wangiiii..;p
tc erkk..

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya makan nasi ayam..lama dah xmakan...tengok buku menu dia, banyaknya menu..rambang mata tgk...:)

POSH76 said...

LOL~chee meng apa lak ni..hehe..nasi ayam hailam laa..hehe

nak ajak buleh meh dtg tmpt aku...hehe

ChilaBaey's~betoi2 mmg penuh beb...hehe..

POSH76 said...

Mia~Ina~ Mmg sedap beb..lagi pun "nasi ayam" low kalori...good for diet...

Ramai yg tanyer ni sabo2 bawak bersabo...kena tunggu poser or raya...hehe..no heart feelingla...i k nyer...hehe

fuyooo nak kena bacer ni mesti spesel entry...hehe..tajuk jer dah bess

POSH76 said...

Kaseh~alhamdullilah kalu suker...
ko sms kat no saper ni aku tak time pun beb camno nak reply...entah2 ko sms kat bf ko..haha...betullah no tepon aku takpun no tepon posmen kot..hehe
samalah2 kt eratkan sillaturahim...hehe

POSH76 said...

JebatDurhaka~semua jawapan ada salah...sbbb tuannyer blog yg santek...hahaha...sori bro perasaan jab...hehe

Amboi dietlah pulak bro ni...hehe..bagus2 mesti tak lama six pack..

POSH76 said...

EnaQaisya~ ko tngk jerla..hehe..nanti leh ler p terai..hehe

Ella~hang jgn sat lagi baby hang meleleh ayak liur baik p makan

POSH76 said...

neezareef~mmg sedap giler...tah yah makan lauk2 tu...nasi jr dah sedap camno...teraila

Dee said...

posh..ke ko pg kedai salah..kalo chee meng tu mmg ada kacang dlm sup dia..eh..dh dktlah pindah..leh jumpa-jumpaan..

Dee said...

eh..nasi ayam hailam ke nasi ayam hainan..hihihi..

POSH76 said...

Sueanne~u are welcome my dear..semakin wangi la ko..hehe

Hanim~amboi hang sampai leh bau...hehe...mmg sedap giler...recommended...hehe

Iena said...

ko kan main erk 'ketuk' tukang blanjer... tp attempting btol tgk kerabu mangga tu... mesti mkn nih! hehehee...

Iena said...

aku pon x pernah dgr psl nasik ayam hailam ni. bese nasi ayam hainan... yg hailam nya mcm mee hailam ker...

POSH76 said...

Dee~Entah kedai yg sama cumer tukar deko jer...aku dok korek sup takde lak tacang..huhu

Psst: Insyallah nanti leh lunch sama2 yer..hehe

POSH76 said...

Iena~jauh panggang dari api..actually aku pun tingin nak tau naper dia letak hailam..nasi dia takde lak kaler itam..hehe