Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, July 29, 2009

Kuang Station


Ini bukan citer "Kopitiam" cume deko dia jer ala2 kopitiam...my "dinner" yesterday...sajer mau try new restoran baru bukak near by to my house..akukan pantang dgr...haruslah JJCM..hehe

Tengok menu dia...konsep jer ala kopitiam..ingat kot2 ada ler " roti bakar" ruper2nyer ala "Thai" food & malay ajer...huhu..alamatnyer konpom rosakler diet aku ni..huhu

Sementara tunggu menu sampai "posing2" adalah wajib....hehe

Lemb tullah depa ni anto makan...sabo jerler....

Ayak masak udahler...hehe..


Ni yg kami oder...meriah sungguh "nasi goreng paprik" aku yg punyer & "nasi goreng USA"..Mr Y empunyer... kata pantang nasi weekdays...habih dah aku tak tau nak oder apa....pastu mmg lapo giler...sbb lunch tak makan just minum ayak bergelen2....tetapi kalu aku tau mau makan ini mcm..lunch mmg makan tp lite2 ajer......not a complete meal...kalu dah pg sampai ker mlm heavy meal ajer..konpom "TEMBUN"nyer...hehe...aku ler tu...org lain k..huhu

Apalagi makanan pun dah sampai "bismillah" terus ngap..lagipun sbb lambat sgt...perut pun sudah masuk "angin" dgn aku pun dah "hangen satu badan"

Actually aku ada oder specel tomyam dia...tapi biler sampai sumer hidangan aku..."itu tomyam takde"...tak taula samaada pelayan tu tak amik oder dgn betul or sore aku terlalu lemak gemalai sampaikan dia tak dgr....entahlaa....mende camni jer dah buat aku "hangen"...Mr Y suruh aku cool maybe just request lagi...aku kata " tak payah"...

So moral of the story next time kalu amik oder "u should repeat what customer oder"...jgnla main BOH ajer....lagipun aku tak nak rosakkan suasana yg sungguh lomantik ni...aku just bawak bersabar...dah ler dapat makan lambat pastu yg aku nak rasa sgt takde...kang kalu aku sound org kata aku marah...padahal aku cakap mende yg betul...supaya biz restoran ni leh maju...so malas nak bising...let Mr Y handle the situation...

camnilah kalu keje related to Customer Service " customer always rite" kekadang terbawak gak attitude aku kat luar...but mende yg baguskan......hehe...aku mmg cam gini...tak suker pretend2...kalu tak betul aku mesti soundnyer....hehe...sometimes we have to accept komen to improve ourself...tp idakler komen yg merapu...so kalu nak komen biarler berhemah pakai "otak" jgn komen pakai "hati"..ada faham!!!...hehe

Psst: Aku rindu nak p blog korang tp keadaan skrg teramatlah tidak mengizinkan...huhu...

26 comments:

Lady of Leisure said...

posh, nak kontrol makan wat pe.. ko dah slim dah la.. aku ni yg kene diet.. huhuhu.. tapi lum berhasil lagi..
huhuh...

Webmaster@Echam said...

Menarik jugak makanan kat situ... Boleh serbu ni..

Ms AiReEn MoHd said...

babe aku ade wat kontes..ayuh la ke sane...wah melantak sakan ...bagus bagus mkn lagik babe

Rinna said...

Rajin kamu ekk Posh gi try restoren baru nie.. :)

Softtouch [Hanim] said...

sis..duk kat sg buloh ker?mcm pernah dgr jer jln kuang tu..sy pun duk sg buloh tau..paya jaras..:)

ME said...

Kedai kalau sedap tapi waiter dia kureng .. selalunya jadi 1st & last la masuk

POSH76 said...

LOL~takleh aku dah fobia dgn "KETEMBUNAN" aku dulu...huhu..beb ko kan swimming...good exercise tau...cepat slim & body terbentuk..

Webmaster@Echam~pi..pi jgn tak pi..hehe

Eryn~nanti aku skodeng tp mesti ada hadiah penyertaanla..hehe..sedey asik tak menang ajer..huhu...ko ni cam nak suruh aku tembun balik ajer..hehe

POSH76 said...

Rinna~kena kasi support especially "BUMI" nyer biz...sedap tak sedap belakang citer...hehe

POSH76 said...

Hanim~Alahai berjiran ler kite ni...hehe..I kat KUANG...paya jaras tempat i p "pasar malam"...one find day mesti jumpanyer...what a small world...hehe

POSH76 said...

ME~ setuju banget...bnyk lagi kedai makan dlm dunia ni...tp kalu makanan ala kadar...service baik...lupa terus makanan yg tak sedap tu...service mesti baek punyer..baru ramai pelanggan...hehehe

Mia-Ina said...

sbnrnya klu sdp..+++ service baik nye..aku pn sggp nk pegi beribu kali..hehe...tp sjk dgr H1N1 ni..aku tkut nk makan kat luar....huhu

baik msk je..

hehe..jom asah bakat masak anda...

jebat_durhaka said...

aku jeles tengok ko posh..mkn mcm mcm tp tak jugak tembun..yg aku ni puas le diet tp tak jugak nak turun ketembunan aku ni, turun skit jek ketembunan aku ni org lak kata aku sakit kencinggg manisss perghhhh tension aku tau

Iena said...

alangkah sorganya boleh mkn tanpa berkira tentang kalori yg ditelan... ko xper r, dah slim river...

Kaseh said...

da lama aku tak makan nasi padprik.. dala mmg fav aku tuh... aduhaii... besh ada badan cam ko..tak kesah sgt bleh mkn apa pun..cuma control sikt2 jek.. waaa bilakah..? hehehe

damiqula said...

presentation nasik goreng tu nampak cun,mahal ke kedai neh?

neezareef said...

air masak itu bagus posh..hehe

jarang kt kdai nk order air masak..tp klu order air lain msti ade nk order air masak skali..buat bilas la konon kan..

@--- Sueanne ----@ said...

owh ade erkk Kuang Station Restaurant tue??..
ingat Kuang Station Komuter je ade..hihihi

psst :
Kuang tue tmpat kite beli satay Sri subang la sis..<--- mesti sis tau kan??

tempat sis hanim tue pun tmpt kite g pasar malam..kekehekeke..

iNa said...

best nye JJCM....
nyum..nyummm.....

sodap..sodap...

POSH76 said...

Mia-Ina~betoi2..agree with you...susah nak cari camtu..tu pun takut gak..pandai2 laa carik restoran...yg kat luar2 ni kena ati2...tp masakan yg terbaik yelah our own cook...

bley2....ko tunjukla skill ko dulu...hehe

POSH76 said...

Jebat~bro kalu diet jer tak guna kena rajin exercise...k per bro pandai diving mesti terer swimming...so rajin2lah swim..nanti leh Vshape...mulut org kan leh tutup..buat deek jer..hehe

Psst: wa pun tension gak sbb suka makan jadi kenelah rajin exercise gak..hehe

POSH76 said...

Iena~takde maknanyer...aku kiralah tp aku make sure aku makan tak lebey dari kalori yg sepatutnyer aku amik...kalu terlebey apa lagi kena berjoget2 laa aku to burn back the kalori...hehe

POSH76 said...

Kaseh~ooo ko nyer fav yer...meh aku belanjer ko...aku lakk suker nasi goreng cino...hehe
Takde maknanyer beb...ko tak tau aku pun dok tahan tekak..sbb takut tembun...huhu

Ala kaseh ko pun bley don't give up k...i know u can...hehe

POSH76 said...

Damiqula~Takdelah standard jer...mahal lagi KOPITIAM..yg kekadang makanan cam entah apa2 tu...hehe

POSH76 said...

Neezareef~Aku mmg cam gini...sbb dah malam kan...takut nak minum ayakj manis nie...hehe

Kite mmg sama geng..hehe

POSH76 said...

Sueanne~Kuang la ni mcm2 ada...hehe
tau nearby to my house...tp biler hubby ajak makan satay kat situ i tak mo...sbb ramai naa yg kenal..hehe...alahai berjiran rupernyer kite..kalu jumpa say hi yer...hehe

POSH76 said...

iNa~ JJCM mmg best...tp lepas JJCM "SIs sendirik mau ingatler" huhuhu