Klik Jangan Tak Klik

Thursday, July 30, 2009

Farewell BIG BROTHER

Hari ni aku still takleh nak aktif blogging sbb bz yg amat...yelah going to pindah new office kan....mesti korang tertanya naper aku tak melawat blog korang...huhu...bukannyer aku tak mo melawat blog korang...ni pun curik2 update sbb "boss" tarak pi skodeng opis baru...bz nyer bukan apa asik2 meeting sbb nak setup new structure. So "boss" aku la ni everyday mesti ada briefing...sbb tu mana ada masa nak p blog korang....to all the bloggers yg masih setia mengadap blog , tulun klik2 iklan aku & give komen time kasih bnyk2....utk geng2 blogger yg kat area "TIMES SQUARE" yang ada ajak nak jumpa aku tu...insyallah kalu takde aral melintang nanti kt jumpa yer...hehe..

Alhamdullilah dah tiga hari berturut orang belanja ni...hehe..semalam customer from "MASSA" belanjer McDonald utk staff..kalu ari2 camni pun bagus..hehe...thanks Mr Appu...

Today lunch pulak ada "farewell" utk staff Penas...my company neighbour...ingat dok omah jer ada jiran...dok opis pun ada gak....


kami pi makan kat "BIG BROTHERS"....jgn riso konpom "halal"...aku mula2 was2 gak sbb takut tak halal..cam "wakil rakyat" nak melawat kawasan pulak depa ni..hehe


Tengok menu...nak oder apa yek....all food recommended by "Nora aka Tauke Oren" sbb dia bese makan kat sini...aku adalah lalu ingat restoran "NON Halal" takut ler nak masuk...Mr Y pantang kalu takdok cop "halal" mesti dia tak nak nyer...


Nilah "deko" yang sempat aku amik...very nice,clean & cosy...cuma space a bit sempit...kalu ramai customer susah gak...


Sementara tunggu "hidangan" sampai borak2 dulu...nilah "Mr Joe" yg banjer makan "nasi ayam hailam" on Monday ari tu...hehe...ari ni cam sporting lak dia dok sengih2 mau amik gambo...hehe..maybe that day tak bese kot...

This "farewell" spesel for this 2 gentlemen "Mr Ho" & "Firdaus" yg akan berhenti and start with new company..."congratulations & good luck"...


Gambar aku dah mmg wajib ada...Ni ler gambo "Tauke Taska Oren" yang aku citer hari tu...susah oooo mau amik gambo dgn dia...sbb dia very low profile...ari ni dia k...so dia bg permission utk take picture...aku ni pantang jer org offer laju jer aku mintak saper yg ada kat situ tulun snap..hehe...yg belakang to one of the opismate.....bro shari....salahkan dia sbb amik gambo ketaq..hehe...org suruh amik gambo dia nak enterprem gak...hehe....tak sangka lak dua2 dok pakai baju itam...amik ko "lady in black" hehe


"Appertizer".... "mushroom soup" bukan yg dalam tin punyer yer & "caesar salad" sedap tu kalah TGI Friday...hehe..tp "garlic bread" dia ada kureng sikit...kerass...yg lain sumer ok...


"Beverage" yg kami oder..."ice blended caramel" tu semestinyer aku yg punyer...hehe



Nilah "main course" yang kami oder....dasat tul...sumer big portion...terkulat2 aku nak ngabihkan...si nora pandai dok bubuh "FISH & CHIP" dia kat pinggan aku...i think this week diet aku mmg dah kantoi...hancur lebur...kalu ari2 camni mau aku kembali "TEMBUN" hehe..aku tak yah ler nak bg tau nama setiap meal ni...sumernyer mmg sedap...tak caya korang p try k...hehe..and the price also reasonable...tp dapat makanan ala2 TGI's ok kan...hehe


Ni "tukang bayar" nyer....hehe...thanks "Penas"...dah kenyang cam rasa nak tido & pecah perut apalagi balik ler beb...bukan balik omah...balik opis....hehe..


Psst: To "Mr Ho" thanks kasik tumpang keta baru...hehe...to both of you "all the best" jgn lupa kat kitaorg....hehehe

Remark: Entry aku for this week takde sbb utk menggugat diet sesapa...so kalu ada yg kantoi wa mintak maaf beb...hehe

30 comments:

Cikgu Yus said...

huh! tersiksa jiwa dan raga den nengok makanan2....

hang nadim said...

Hang nadim Org pertama komen nii perr....sedapnyer makan. Hang Nadim polak makanan lagu ni kureng sikit almaklum orang kampung nak sambal gak...

mama tisya said...

sedap smua makanan itu..bestnye tgk ice blended caramel itu..kt mn big brother ni??

Mia-Ina said...

alhamdulillah posh..mia x tergugat g

sebab...huhu

makan kat umah
apa yg ada.redha jela..hidup membujang kan...hehe..kat desa rengit nie...wat cara desa la

lg2 nk elak H1N1 kat JB ..huhu

Judiene said...

blog u ni cm katalog makanan lak
mcm2 tempat mkn u gtaw
bagus!!
nnt bleh la i try mkn kt mne2 yg u war2 kn..
heeeee~~

jebat_durhaka said...

aku ni kan peminat setia blog ko kan posh, so kekadang diet aku pon tah kemana dek kemaruk tengok posting posting ko...siot jek wakakakakakaka kuat sungguh pengaruh posting ko ni posh huhuhuhu

Iena said...

nyesal aku dtg sini pepagi... dtg2 tgk makanan... x tahan godaan ~ amik purse ~ g mamle... ko nyer psl la sume ni...

Kaseh said...

posh.. sedapnya nampak ceasar salad tuh.. aku mmg penggemar ceasar salad gak ... aku tak sure samada aku terlepas pandang ko ada bgtau kat mana Bigbrothers ni ke tak..sebab aku dok layan tgk gamba2 food tuh.. kat mana eh tpt ni..macam nak pi je..

Rinna said...

Waaahhh sedap2 makanan kat Big Brother ekk..menyelerakan.. :)

neezareef said...

air dia dasat very the presentable

T.H said...

wah sedapt.. yeah farewel is never easy.

Softtouch [Hanim] said...

banyak nya pic foods...suka tengoknya....untk cuci mata oklah sis..he he he..semuanya sedap2 belaka. Sis, sy pun kantoi tau untuk mggu nie..he he he.Sekali sekala xpekan...

Dee said...

aku tgk ice blended caramel tu yg x tahan..hehehe..

y@n@ M!B said...

byk btol story mory psl food skrg ni..menggoda prot btol..huhu..
sy idak ler diet2 tp nk ke tpt2 mkn tu...adeh..xde ms la plak..
telan air liur je la..sob3~~

POSH76 said...

CikguYus~Yang tukang tngk takper NO CALORI

Ni yang lagi siksa nak burn the calori si tukang makan..huhu

POSH76 said...

HangNadim~Alamak ko org kedua la beb...hehe..makan mmg ler sedap...hehe

Samalah kt...tp org belanjer ok jerlah....i pun tekak melayu gak...hehe

POSH76 said...

Mamatisya~Mmg sedap tak caya p lah terai...hehe

kat THE STRAND KOTA DAMANSARA....

POSH76 said...

Mia-Ina~ Bagus Mia...makan kat umag lagi healthy...cepat2 ler kawin...best tau..hehe

POSH76 said...

Judiene~ Habis tu ..itulah aktiviti yg paling aku suker...hehe..bukan apa before jadi blogger jenuh google tmpt makan tau...so I harap blog I leh jadi reference...senangkan..hehe

POSH76 said...

Jebat~Bagusla bro ni....nak autograf ker...wakaakak...takper bro ko makan2..pastu p scuba..konpom burn back ur kalori...jgnler lepas makan p BOBOM lak...tak dapat den nak tulun...hihi

POSH76 said...

Iena~Yolah sumer salah ku jugak....kena tukar entry la lepas ni..huhu

POSH76 said...

Kaseh~samolah kita..beb portian dia besar tau..kami kongsi ramai2...kat kota damansara THE STRAND..p la terai....sodap hehe

POSH76 said...

Rinna~ sedap beb...p lah bwk haikal mesti dia suka...hehe

POSH76 said...

Neezareef~ Mmg kelas cam restoran lima bintang...hehe

POSH76 said...

T.H~ mmg sedap u should terai...hehe

farewell company org...tp aku yg paling sibok..hehe

POSH76 said...

Hanim~takper yg tukang cuci mata untung takde kalori masuk..hehe...mata & body pun clean..hehe

Takper sis jgn selalu...hehe

POSH76 said...

Dee~ Fav ko ker...aku mmg fav nak2 coffea bean nyer...i like...sebulan 1 kali mesti mau nyer...hehe

POSH76 said...

YanaMib~yelah kan nak dekat poser ni...haruslah ligat JJCM..hehe

Takper dik ko tngk ajerla..hehe

n.u.r.u.l said...

aku pulak kalau restoran tu ada tulis NON HALAL mmg aku x masuk.. poket aku pulak NON RM, lg aku x masuk restoran...

POSH76 said...

Nurul~betoi2 samalah kt....tp kalu ada NON HALAL konpom tak masuk masalahnyer takde tanda langsung..pastu ramailak malay pakai tudung pun makan...camno saper nak jawab...huhu