Klik Jangan Tak Klik

Monday, July 13, 2009

HouseKeeping


Korang masih ingat tak dgn patung kiut miut ni....tp aku tak ingat ler namanyer (kalu korang ingat kasi tau sikit)...aku cuma ingat aku cam org giler berebut2 smata2 nak dapat kat bear couple dua ekor ni...sampai sanggup berebut kat MCDONALD waktu tu....pg2 before work dah tunggu depan pintu Mcdonald....giler tak giler...haha...betul2 memories.....ni antara collection aku masa aku muda remajer dulu (la ni muda gakler hehe)

Aku mmg giler kumpul teddybear...tak kisahler janji kiut...member & family pun dah tau apa aku nak as a gift...tak termasuk kalu p rombongan cik kiah...pun mesti mau beli gak...tp tu dulu...la ni dah dapat the real teddy yg leh den poluk2 lagi best...aku cuma simpan yg tecik2 ajer...yg lain sumer aku sedekahkan kepada anak sedara & kept at my parent house...nak bawa Mr Y tak kasik...huhu...ada dia kata aku mcm budak2...padahal aku simpan in case ada budak2 tecik mai leh ler depa main...tp aku tngk budak la ni cam tak suker Teddy bear ajer (aku dulu giler BARBIE jgk...that time cam nak pengsan nak mintak abah aku beli....la ni biler dah ada duit sendiri...tak lalu lak nak membeli....hehe)

So everytime aku did housekeeping aku mesti kasik Teddy's ni shower or lap2..pastu simpan dlm lemari..biler aku tngk balik mesti aku gelak2...lucky aku tak buang...mana tau la ni PRICE dia sudah naik...masa aku dulu pun dsbbkan stock sudah habis ada yg sanggup offer RM50 tau...tp aku tak bg..sbb susah nak dapat......

la ni sbb aku dah perabih duit beli depa ni...aku kasik depa jaga tabung syiling aku...cutekan...hehe

Lega biler umah sudah kemas & wangi...baru lah leh pi jengjalan....rimas kalu umah tak kemas...rasa cam dok dalam longgokan sampah...haha....

Introduce korang my assistant and tukang sibuk....


tapi lama2 nilah kerojer dia...terus zzzzzz cam2 gaya ada....yg pelik sampai ke malam letih nyer...ni saper yg buat housekeeping aku ker dia...hehe

Today korang layan ler tuceng aku...kang asik2 aku jer enterprem korang nyampah lak..hehe

Psst...housekeeping ni pun workout gak...so dsbbkan aku dah buat housekeeping so tak yah ler aku workout....horey....laminating floor tu lap dgn tangan tau cam jepun..hehe..tp amik ko today badan aku dah sakit2...tapi berbaloi sbb sumer sudah clean...

23 comments:

ieda said...

wehhh cumei giler tucing koo nieh .. ermm ko mandikan dia pakai syampuuu aper erkkk .. fuh buluuu dia ngalahhh haaaa

pandaeee koo jaga keberihan tusing nieh ,, mugeer koo diberkati poshhh

POSH76 said...

Ieda...bukan takat cumil giler tp mmg peramah giler...haha..shampoo tucengla...apa ker nama dia...tp rekomen by vet...bulu dia hari2 aku sikat..pastu urut2 and last tepuk2 kasik...dia kuat...hehe

Itulah buat hati den....tu sbb aku pantang kalu ada org mau jaga tuceng tapi tak mo jaga betul2...

Insyallah amin ...hehe

Rinna said...

Waduh comeynye kuceng ko Posh..heheh..Mesti kuceng ko jadikan teman bila Mr Y tak de ekk..hehe..

Rajin ko lap lantai ekk..?? Mesti berpoloh2 tuh..kan.. kurusnyee.. nanti..tuh.. berkilo2..ayor kuar kan..hehehe

POSH76 said...

Rinna...tomei cam owner dia...tp tak moler TEMBUN cam dia..hehe...dialah pengarang jantungku hehe

Mmg lencun beb...tp biler lantai tu kena peluh aku kena repeat lap lagi...hehe..aku tak kisah janji berpeluh..sbb kekadang workout pun kena ikut MOOD..hehe...

babyfreaks@ratusiput said...

ha cam berjanji lak kite mggu ni wat hoskiping...eheheh...

Lady of Leisure said...

wei comel la.. ni ek kucing ko yg same cam kucing aku tu(Arri).. a'a betul la.. ada iras2 lelebih lagi sbb color sama..

nama apa kucing ko nih?

POSH76 said...

ratuciput...ktkan isteri yg rajin gitu...kt kan shati sjiwa...haha

tp kalu dtg kemalasan aku...hamik ko...biar jer...hehe

POSH76 said...

LOE...ko nyer arri real persian...wa nyer mix beb...tuler pasal aku terpesona tngk arri ko tu...geram jer hehe...

nama dia sama dgn nick name aku ...POSH...hehe..aku yg curik nama dia kunun2 nak jadi spice girl..wakakaa..

Softtouch [Hanim] said...

haah lah sis..sy igt..nama dia milk teedy kot...sy pun pengumpul tu jgk dulu...
tp xsemua sy dpt kumpul sbb kalu lmbat sket mesti dah abis. Masa tu sy sekolah lg..sanggup ok tggu mcd bukak n beratur lg...

jebat_durhaka said...

cantiknya tucing ko tu posh...mcm tuannya jugak la wakakakakaka

Mia-Ina said...

haha..nama dia pun posh...lor, bestnya nk belai bulu tue...uu, suke aku..klu kucinh mcm ni..bukan kucing yg tepijln tue..huhu

POSH76 said...

Hanim...yer kot nama dai cam gitu...samalah kita...hehe..spatutnyer ada 12 tapi i tak dapat kumpul habis...huhu
Hang school ker...i dah keje tu....matang naa rasanyer..hehe

POSH76 said...

jebat....like owner like cat looo...wakakak....aku dah ketawa cam ko la jebat

POSH76 said...

Mia-Ina...kau demand yek...tp aku pun sama...kalu tuceng tak bersih tak mo pegang...tuceng aku wangi....

neezareef said...

ngengade je aku nengok tucin tu ek..siap pakai rantai loceng lg..msti manjer abis tuh

bagus arr cum workout la kan wat housekeeping...

POSH76 said...

neezareef...dia ni mmg ngengada terlebey...sampai hb wa pun jeles...haha...rantai tu pun dah tak muat..leher besau sgt...haha..sudah nak kena tukar...

bagus....sambil buat tu sambil angkat bump..lentik2 sikit...confirm lencun..haha

MAKCIK REHAN said...

teddy bear kecik tu mengingatkan MR pada snippet 'little brown bear' kat astro PHDC [peberet si mencah]

and the cat, sgtlah gebu gebam tapi malangnya MR tersangat fobia dgn cats dan haiwan seangkatan :P

Iena said...

ini entry wa xmo komen sebab psl kuceng. aku x suka kuceng!

Lady of Leisure said...

wei post.. geram la tgk pic tuceng ko.. letak la lagik pic die bebanyak.. atas permintaan aku ni weh.. suka tgk dia.. mmg betul, dari belakang sama macam arri..
cute la kucing ko...

eh, arri kim salam kat posh.. wakaka..

POSH76 said...

MR...yer ker...hehetp wa nyer cat very friendly...suka kids...kids belasah dia adalah...hehe

Iena...tak suka sudah...hehe tapi kalu ko jumpa dia mesti ko terjatuh chenta...

POSH76 said...

LOL...akan ku fullfill wish ko tu..hehe..samakan montot depa...tuceng ko pun cute gak..hehe

Posh dah jawab salam ARRI...MEOWWWWW...hehe

niza said...

ku geli ngn kucing....uhuhuh....

Ena Qaisya said...

ske tgk kucen gebu tdo.. tang telentang tu yg ske tu ekekeke