Klik Jangan Tak Klik

Monday, July 13, 2009

Award from BroJebat


Cumilkan cam pemberi award broJebat......tq bro....actually dia bg kat sumer follower...aku konpomlah leh amik sbb aku mmg pollower dia...besenyer aku tak amik...tp sbbkan aku pantang tngk gambar tuceng mesti suker punyer...amik jerler.....

Sbb selalunyer aku pun act ala2 diva cam CikNomi (minah ni mmg Diva tak caya korang p lah blog dia...minah ni mmg misteri...hehe..) kalu org takmo letak nama aku...aku tak nak amik...hehe..sebenarnyer mau tapi malu jer...hehe...

So sempena brojebat kasik award gambar tuceng (terer la bro ni la sudah pandai bikin award...aku gak yg tak pandai2...cayalah bro...wakakak) & jugak permintaan Lady Of Leisure yang juger mempunyai tuceng yg sgt cun (leh ler besan yek...hehe..tp tuceng wa dah sunat..haha)...beb aku pun suker tngk tuceng ko...kasi ler letak bnyk sikit gambo dia...hehe..
Yg tak minat dgn tuceng sori yek...skali skala kasiklah owner2 tuceng ni enterprem lak...
Nileh ker jadi award...haha...sori yek owner dia cam bese mesti mau enterprem gak..hehe

Jadi aku mau citer lagi pasal tuceng kesayanganku yg macam iklan DIGI tu...i follow..i follow...i follow u....tak caya tngk...hehe...

Picture taken masa aku tgh membaca magazine...mana sajer aku p muka dia mesti ada...pa akal toilet dia takut air...kalu tak mau dia mandi dgn aku skali..hehe

Mula shy nak amik photo (malu2 rimau ler kunun)...pastu amik ko.....tuan dia toksah kiralaa(cam bese mesti obernyer)...mana ada camera di situ mesti ada akunyer...ajak ker tak ajak ker...aku mesti joint kalu bab2 posing & glemer2..hehe

Asal aku balik keje jer...dia mesti buat muka ala2 manja and kesian habiss...kekadang sbb aku penat or aku nak workout dulu aku tak layan...aku buat deek ajer...kasik settle sumer task aku baru kasik dia makan...Mr Y mesti bisingnyer...dgn Mr Y dia tak mo...apa2 mesti mau dgn aku...tapi dia ni penyabar dia tunggu jer sampai aku kasik dia makan..

Psst: Ada ker member Mr Y kata kat her daughter eee tak mo p umah aku sbb aku bela RIMAU...haha...pastu anak2 neighbour pun ingat aku bela rimau...nasib baik tak p report kat PERHILITAN...hehe..one more tips kalu mau tuceng gumuk & healthy....jgn suka sgt dokong tuceng...just belai2 and urut2 tengkuk ajer...hehe...tuceng pun cam baby gak...hehe

32 comments:

Lady of Leisure said...

miahaha.. wei beshnyer aku nengok die dok kat riba ko.. arri susah skit, kecuali kalau aku nak bagi dia makan rumput baru dia panjat atas riba aku..

nanti kalau arri kasi posing2 yg menarik dan seksi aku tepek kat blog aku k.. hehe..

nak besan, boleh, tapi arri pun dah sunat wakakakaka....

eynda said...

Haiihh jeles orang ada kucing...nanti la eynda pindah rumah bertanah kalau jadi bela kucing kita pakat lawan tepek gambar kucing pulak yer hahaha.....geram tengok kucingmu ni...sama geram macam tengok kucing Lady....besar2... :-)

Lady of Leisure said...

posh, tuceng ko boy ke girl?

jebat_durhaka said...

oooo posh ni peminat tuceng ek, hah elok la sgt kene le ngan award yg aku bg tu kan kan hehehehehe

jebat_durhaka said...

eh lupa aku nak tanya la posh, korang sunatkan tuceng tu ker?? bis tu ape yg tinggal kat tuceng tu?? cian nya tuceng tu.....hehehhehe

neezareef said...

gemowk btl la tucin ko tu posh..eiii wpn aku x suke kucin..tp aku geram tgk kegemokkan dier...

ninie said...

peminat kucing upanya akak ni... saya ni kecik2 suka tapi bile dah beso ni saya kureng suka la kak.. tapi suka tgk kucing yg tomei2

POSH76 said...

LOL....dia mmg cam gitu...kalu aku tgh make up mesti dia sendirik mai dtg dok atas riba..dia leh understand what im said...hehe...sbb tu aku syg sgt...

beselah tuceng kalu nak makan pandai bodek...hehe

pose seksis tuan dia skali yek...

tawin jerlah tapi tk dapat baby...hehe

POSH76 said...

eynda....jgn ler jeles2...mesti eynda nyer tuceng lagu cun...cam tuan dia...aku lagi geram tngk tuceng si LOL.....especially tang montot dia...cute sgt...

POSH76 said...

LOL....tuceng wa namer jer female...actually dia male...tersalah bg sbb ingat dia female...sbb masa tecik tak nampak...dah besar baru tau dia male....tak leh tukar nama dah......dah melekat nama tu...hehe

POSH76 said...

Jebat...mmg sesuai gitu...dan dgn tak malunyer terus tepek kat blog....wakakaka

POSH76 said...

jebat...elokler sunat kan tuceng...kalu tidak nanti dia "pancut" merata2...

kalu org lelaki sunat naper ada yg hilang ker???samalah cam tuceng...wakakaak

POSH76 said...

neezareef...10kg tu..la ni aku tak taulah baper sbb dah lama tak bawa dia p vaksin...kalu ko tak suker pun jadi suker...sbb dia pandai bodek...haha

ninie...i mmg fanatik...hehe..sbb tuceng cute...suker tngk mmg ramai...tp nak membelanyer bukan sng...ngalahkan baby..hehe

Lady of Leisure said...

posh, aku agak dah male sbb besar n debab sangat.. hehe.. kalau male tak leh la ngan arri, kene kawan ngan molly la.. wakaka...

umur posh berapa tahun sekarang?

POSH76 said...

LOL, tuler psl terer ko tilik jantina tuceng......bukan male tp fondan sudah..hehe...tgn dia bersilang kalu duduk...hehe..ala2 tgn patah gitu...tp molly girlfren arri...mngamuk arri kang..hehe

may hari tu genap 2 tahun(mau kasik hadiah ker)...tp mak aiii body cam king kong...sbb tu doc tak bg dia gumuk sgt...hehe

Cik_Nomi said...

hamboi..hamboi! sedapnye dok ngate haku...!! ok2.. takpe, buleh diamafkan, ok2.. hmm.. tibe2 terese pemes.. ok2.. ko mengpemeskan aku.. aku hargai usehe ko tu.. lalala..

ho ye.. kucing ko mmg cam rimau.. rimau putih yang mkn orang hari tu.. eee.. seram.. nanti die makan ko pulak.. tinggal badan je.. mesti berat ko kurang banyak kilo ms tu.. kuakuaka...

POSH76 said...

ciknomi...haha biler lagi nak ngumpat ko...mesti ko tercekikkan..mestilah ko kan ala2 diva...hahaha..leh ler banjer dapat gaji baru ni...

aku ingat dia mix rimau & cat...
buat per dia makan aku...aku kan tuan dia...makan ko la sedap..nyum2..hehe

Softtouch [Hanim] said...

geramnya tgk kucing tu..terasa kegebuan dia. Rimau dia kata cat tu..sbb mok2 kot sis..Pastu kan ade kwn sy kata kalu kita kasi (sunat) dia biasanya cat pun boleh gemuk..he he he
ooo tak boleh selalu dukung yer..tp dukung catlah best..lembut jer rase bulu dia..dah lama xmain2 ngan cat lah sis sejak ada anak ni..

POSH76 said...

Hanim...bukan takat gebu...gabuss terus...haha...dia mmg tahap giant dah tu...umur jer baru setahun jagung...pakai baju baby pun ketat camno...betul..lagipun kalu sunat..cat lebih healthy & hygine..
my hb pun tak bg i bela cat kalu pregnant...maybe kena letak my mum house...huhuhu....we can't be separate...mesti dia dari gumuk terus kuruih...

Iena said...

ntah apa ade ngan kucing yg buat ko suka kucing hah? aku tgk kucing cam tgk rimau je!

POSH76 said...

Iena...actually aku suker rimau sebenarnyer sbb depa cute miut...so tak dapat rimau..tuceng pun jadilah...tuceng bagus as a companion...can b a good listener tau kalu kt sedey..huhu...and murah rezeki kalu bela tuceng...nabi muhammad s.a.w pun sayangkan tuceng...hehe...wassalam..

CINTAMANISZ Lite said...

akak suka gak kucen..hehe. Tapi sape yg ada bela kucen ni..jaga ler elok2 macam posh ni kan. Ni biar merata2 ntah ke mana hala..berkurap tak bawak pi klinik..sian kucen tu.

POSH76 said...

cintamanisz..samalah kiter...hehe..tu sbb i pantang kalu org nak bela tuceng tak kirala kg ker omputeh ker...bela betul2...kalu tk p hantar kat SPCA...jgn susahkan neighbour...berak merata2...rasa nak racun jer owner dia..bela pandai tp jaga tak pandai...org sibuk nak bela persian dia pun nak bela gak tp biler tanya apa2 pasal cat hancusss zero knowledge...

Lady of Leisure said...

mak ai, dua tahun, tapi debab nyer.. ni yang aku geram ni.. debab2 ni buat bantal best jugak kan.. wakaka..

mana leh girlfren, arri n molly tu dua beradik la. hehe. Molly tu kakak arri sbb molly lahir dulu.

Cik aiNa said...

kacak nyer kucen kamu posh! ni yg rase nak bela kucen gak neh..urmm..*thinking..lalala~

miela77 said...

suka tengok miaw2 tu..comey...malangnya posh...daku elegic ngan kucing la..huhuhu

iena said...

alamak...sy takot kuceng....camne nk lepak umah sis...ihiks....

Lady of Leisure said...

posh, masuk blog aku cepat, ada award n tag cat lover..
mesti ko suke..

Ena Qaisya said...

byk tol ko dpt award akhir2 ni ek hehehe

POSH76 said...

LOL...ni bukan debab...dabom terus...hehe...tuceng gumuk takper jgn aku skalik naik TEMBUN...hihi...dia ni cam transformer ko buat per dia tak melawan...tu sbb budak2 kalu dtg suka buli2 dia...sian dia..

Ala manusia pun sumbang mahram...tuceng apa mau kire...hehe

POSH76 said...

CikAina....tuceng ku mmg hensem...belalah best tau...leh manjer2...

Miela77...oklaaa tu at least suker tapi cuma tak leh pggkan....naper ko ada asma or sinus ker...better jgn..nanti bahaya kat ko

POSH76 said...

iena...takutler pulek...tuceng sis sopan punyer...mesti ko tak takut punyer...

LOL...dgn segera aku p collect...tq

Ena...yelah semenjak dua menjak ni...hahaa