Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, July 21, 2009

DownTown

Dah agak mesti ada blogger tanyer gamba wa maner...hehe...takdenyer aku nak tepek muka sebet aku bangun tido dgn tak mandi terus sarung shirt & jeans...tu kire k lah...kalu pakai baju tido jer saper nak jawab..haha..adaker org tgh sedap2 mimpi suruh bangun p downtown...haha

Di pagi yg sungguh romantik ni sbb hujan turun dgn lebatnyer..tak caya p la tngk kat luar...ni kalu MC or EL sdp bobom ni......aku mmg suker sgt kalu ujan...main hujan lagi aku sukerr.....hehe...takdeler customer mau call & datang kacau aku......bagus punyer pekerja contohkan...pastu boss aku yg semenjak dua menjak ni asik nak jumpa aku pun dah blah...bess2 ni opis aku yg punyer haha..

Atas sbb geng2 blogger yg sgt MULIA hatinyer advice suruh aku rajin2 update blog supaya iklan aku kuar berduyun2 cam depa punyer...kekadang aku pun pelik biler depa komen kata iklan aku tak kuar...apa sbb yer??? rupanyer aku update seketoi jer...tak mcm depa rajin update...aku bukan tak mo update tapi sbb tuntutan keje..cewah tetibe jd pekerja contoh...hehe...terpaksalah aku slow down sikit...la ni aku kasik gak ler entry..korang layan jerlah...kalu tak mo layan pun kurang2 tulun ler klik2 aku nyer NUFFNANG...murah rezeki korang...amin...aku takdenyer nak hipokrit letak iklan pastu cakap tak mo duit..hehe..aku sendirik pun kagum dgn blogger yg very outspoken cam ZEL,MIELA77...pastu ada lagi saper tah...dgn selambanyer suruh org KLIK2 iklan depa...hehe...korang mmg sifoolaa.....hehe

Before aku start merapu dgn lebih lanjut tak sangka sungguh review aku pasal swimming smlm...ramai lak blogger nak p swimming...cayalah geng....korang yg mana tinggal kat kondo yg ada swimming pool tu rajin2 ler p swimming...nak aku ajar????bley tapi kenelah ada pengerasnyer...hehe kasik aku swimming suit sjibik........yg branded punyer...konpom mcm2 kuak korang leh buat nyer...takdelah main2 ajer..aku mana leh ajo org....yg ngajar aku pun Mr Y...

masa anak dara dulu kan main aku masuk kelas swimming dgn kengkawan...last2 kerlaut...rugi jer bayo RM200..sbb instructor bukan ngajo swimming...sibuk ngajo mende lain...last2 aku quit...tak pandai2 gak sampai married wt Mr Y..amik ko segala maler dia dok ajo..jenuh gak dia nak ngajor aku...nampak sgt lemb...hehe....tapi semangat mau body cun kunun2 nyerlah and sgt malasss mau berjogging....aku belajar bersungguh2...sampai la ni alhamdullilah...cuma maybe tak ler selaju Mr Y...boleh ler....janji floating and dapat ler at least 20 lap...hehe...dulu masa tak reti berenang rasa mau give up & mau nangis jgk..
habis2 aku dulu pun dok bersidai kat pool skodeng org swimming...jeles gak...huhu..la ni sudah half PRO asal org bersidai jer...aku lak melenting...hehe

New challenge...tingin mau scuba diving lak cam BROJEBAT.....hehe...baru ada trill...habis sudah aku merapu pasal swimming...hehe..korang layan citer nilak...tak sedar dok bz2 satu botol mineral water habis sudah...hehe

Korang make sure mau selim air mineral main peranan sgt penting... diet cam nak giler pun tapi air suam ko tak rajin minum...buang karen ajer...kalu bleylah perday minum 4000ml = 4 botol

Ayak manis
kalu leh kureng2kanlah...itulah penyebab kt susah nak kuruss..aku dulu pun addicted tu TEH TARIK & NESCAFE...satu hari tak minum...cam tak complete idup aku...kunun2 nanti aku ngantuklah...takde mood nak buat kejelah...alaa itu sumer auta...tu sbb korang kalu mau ilangkan addicted tu mesti mau minum GREEN TEA...good for slimming & antioksidan...diet ni kena ada try & error..jgn main ikut2 org...tak semestinyer it suit to ur body...one thing aku learn about dieting...aku takmo suffer my self...sampai tu tak leh makan ..ni tak leh makan...this is my body...biar aku tentukan diet ku sendiri...hehe..nanti biler sakit masa tu sumer tak leh makan baru melopong...but make sure tau apa yang kt masukkan dlm mulut...mesti ada knowledge pasal kalori yg kita makan tu....yg maneh2...yg oily2..yg lemax2 tu kasi kureng2kan ler...nak2 umur sudah meningkat...metabolisme pun sudah LOW kan..sbb tu ramai yg komplen awat susah naaa nak kuruih...masa muda dulu senang jer...tu jerla aku nak share dgn korang...sudah larik dari tajuk...hehe

Actually aku mau citer pasal DOWNTOWN kat tempat aku...betul ker aku sebut ni...entah apa yg bess pun aku tak tau...tapi Mr Y la ni cam suker jer nak p kat sini...entah apa mimpi dia last weekend....kul 2pg ajak aku dating kat tempat ni...mata dah layu pulak tu...tapi kang tak layan somi...doser...dari dia gi sorang2 baik aku follow...ngantuk pun ngantuklaa....

Sampai2 jer kat situ Mr Y ajak supper...biaq betul...dah lamer aku tak supper ni...sbb makan lewat2 ni kan tak bagus....camner nak burn the kalori...huhu...

pening aku punyer ler ramai umat manusia yg tak reti2 nak tido..hehe..segar jer bijik mata depa...

last2 kami pilih gerai ni...Mr Y suka sgt makan steamboat...aku suruh oder sikit jer....kan leh caya tak pasal2 dia oder bnyk2 kang saper nak makan...hehe

Ni yang kami oder...sedap gak...share....dgn teh O kureng manis...takut aku nak minum yg sedap2 pg2 buter ni...hehe..sambil layan karoake yg entah2 apa tu...kalu aku nyanyi lagi sedap...jgn nak muntah2 yer..aku sajer tak mo naik pentas kang ramai lak tepuk tgn..hahaha

Ni yang dok khayal layan shisa...betul ker aku cakap ni.....aku tngk cam sedap jer...

Lepas dah penat jengjalan....org yang yer2 ajer nak p tadi...dah ngantuk....sibuk ajak aku balik...last2 ni jer yg aku beli...aku pun tak tau apa mau beli...hehe...ni bukan apa dok teruja skodeng blog kengkawan terus beli yg ni..kenan kat "hello kitty" sbb tngk blog Neezareef peminat "hello kitty" tu penuh keta dia dgn mende ni...hehe..
kalu aku tak merasa la nak letak apa pun...masa beli menatang ni pun Mr Y dok sound "jgn nak letak2 kat keta yer" sabo jerle...last2 letak kat omah..huhu..bawah lampu kunun leh dia gerak2...rupe2nyer tak leh..nak kena cahaya matahari gak..hehe

Psst: Sekian sudah mau bikin keje...nanti aku update lagi k...td sebelum BOSS blah sempat sound aku "sok u standby ada meeting" menci tullah..huhu...dengki kot aku mau update blog...huhu

So apa lagi tulun ler KLIK2 yer...hehe

17 comments:

ME said...

like your diet style .. sendiri punya badan sendiri punya diet hehehe. But you know your body better ..

Topsy-Turvy Mum said...

terliur siott tgk steamboat..

gambo ko nyer mana??

POSH76 said...

ME~betulkan sis...tak suker org nak control2 me...

TTM~ko skodeng jerla...ober the sea mesti takdekan...ke lagi meriah kat sane...hehe

beb laki aku dok ajak pg2 bute tak kosernyer aku nak amik gambo...dia siap suruh posing2 dpn downtown tu..eee tak koser aku..haha

damiqula said...

air putih memang leh kurus,tapi tatahan la minum banyak asik nak melawat toilet je uhuk2

Rinna said...

Waduh2 malam2 makan steambot ekk..sedapnyaa... :)

MAKCIK REHAN said...

weekend aku hectic beb... sempat baca gitu2 jer blog ko. semlm pon langsung tak masuk sbb dok stress jaga anak aku demam dgn pi sepital bagai. so, harini aku nk qada' balik apa yg terlepas :P nanti aku klik 18 kali ekk...kekekek

weii... tak acila tak letak gambar ko swimming! muahahahah aku yg tu yg paling teruja nk tgok tu...kekekek

POSH76 said...

damiqula~betoi2 i ni yg tk koser...nak carik toilet...huhu..tp kalu tak buang kang camner nak buang toksinkan???huhu

Rinna~bukan steambot tu jer yg buat sedap ada mcm2 lagi makanan...tp tak berani ler...takut kang kalori bertimbun...huhu

neezareef said...

klako la ko posh..sanggup ko belik pstu taruk bwh lampu jer hello kitty berpokok itew...keh keh keh...

gigih ko blajo swimming ek...aku x brani la menda2 x jejak bumi nie..nape tah...esp berenang2 tu la..

tu la posh aku salu ckp bila g blog ko nk klik non ado iklan muncul

ninie said...

kak bunga tu cute kan.... tapi tu la kena letak kat dlm kete tapi hubby tak bagik......

ok kita dah klik2...

Mia-Ina said...

haha....aku dh agak ko mesti akn ada entry makan kat mana2 g..hehe..pe maksud downtown..huhu??

psl diet.....betul ke ko amik 4 liter air dlm sehari..camne2..cite sikit..huhu..aku ni nk minum 2 liter pun.aduhai..

hm..psl diet,betul ckp ko..makan tp kena kwl.kena ada workout..hehe

iNa said...

hah..br khatam bace entry mu sis..hehe....
pjg betul...tp i like...suke bace mu cite2...best... :) ..sile hupdate slalu yerrrr....

huhu...
bile la ku nk pandai swimming nih....

Mohd Nasri Md. Nasir said...

klau ada iklan aku klik..hahaha

jebat_durhaka said...

panjang nya mukadimah ko posh....jenuh aku nak membacanya tp tu le antara ciri ciri yg buat aku suka ke blog ko ni, dengor ko berceloteh..wakakakakak

ko nak scuba lak ek posh??? best posh, pengalaman scuba ni lain dari yg lain tau, memula sekali takut, pastu rimas pastu best pastu mcm ketagih scuba lak..heheheh

Iena said...

aku pon kan main semangat nk blajar swimming. siap beli BURQINI muslimah lg... endingnya, x juga terer berenang... berendam jer dow...
blk2 burqini tu aku pakai utk bersidai tepi pool @ pantai jer...

hoho... aku suka diet style ko... tp aku mencik ngn diet aku... diet tp berat x jugk turun2. xsuka!!!

Kaseh said...

sedapnya steamboat tu..teringin plak..yummeh..

m@ said...

cutenya solar kitty ni..x pernah lg jumpe lah..cutee sngt.

POSH76 said...

MR~paham2 ko kan very the bxz mother...hehe..takper janji ko still still mai blog aku..hehe..sian ko...sabar bnyk2 yer...jgn stress sgt ko dah nak beranak tu...tang klik2 yg aku suker dgt..tima kasih beb...hehe